68

Цецо Мен

преди 5 години

До МимаДа за ученици саПример: Двете деца са на детска. Има недостиг на педиатри. Педиатърът ми е на 5 км от дома. През зимния сезон знаеш как е с боледуването. За тези 5 км трябва да сменя 3 превозни средства, ако не ходя с кола. В сезона на вирусите ходя поне 5-6 пъти месечно до лекарката(по 1 път за лекарства и по 1 за бележка, че е здрави детето). В аналогична ситуация в по-малко населено място кой ще има по-малко разходи ?

67

Анонимен

преди 5 години

До Мима"В София, напротив не е нужно да имаш кола. Нашата столица развива модела на световните мегаполиси."Извинявай и не извинявай ама това е смехотворно. София и мегаполис? Виц и мит!

66

М8 до С.Георгиева

преди 5 години

.... ние работим нон стоп, ти ако боледуваш! Не ми дреме на колко ти изплащат болничния, аз работя и плащам зверските осигуровки! Това, което казваш, е релевантно за такива дето само гледат как да излязат в болничен

65

Мима

преди 5 години

До Цецо МенВ София, напротив не е нужно да имаш кола. Нашата столица развива модела на световните мегаполиси. Моята работа е с автомобил на 15 км. от дома ми. Ходя с метро с едно билетче в посока. В по-малък град да запалиш и потгрееш автомобила и 1 км. в посока пак са същите разходи. А иначе разходите за дете-ученик са константни в цялата страна. За това става въпрос.

64

Чичка

преди 5 години

Социалистическите *** едно си знаят едно си пеят - взимай от работещите да даваш на търтеите. А че се карат S класи в София все едно е Голф-3 и декларират минимални доходи - никой не го е*е. Ама нали е по-лесно да си бръснеш редовно овчиците по 50 лв на месец вместо да вземеш всичко на престъпника укривал доходи и да го сложиш в кафеза. Милиардите не са в работническата класа драги - друсате прашни чували, вместо да гребете.И всичко сот суета и комплекси. Живи и здрави харчете си ги.

63

Анонимен

преди 5 години

Цецо Абе ние в провинцията да не би да не плащаме такси?

62

Анонимен

преди 5 години

Симпатяги, идвайте повече в София, ние имаме апартаменти за отдаване под наем, докато вашите имоти се разпадат там някъде из държавата. Само ако може пешком, че от автомобили не останаха тротоари и градинки.

61

С.Георгиева

преди 5 години

Аз съм съгласна да се увеличи прага. Даже да се премахне. Сега болничните ми се изплащат върху максималния, а не реалния доход. Предпочитам да бях получавала и майчинството си в реалния размер, но по това време беше 80% от максималния доход 2000 лв.

60

хаха

преди 5 години

Миячите на чинии пак взеха да се надлъгват.

59

Цецо Мен

преди 5 години

До МимаДелението на столица и провинция го има в цял свят. Не казвам, че е справедливо, а че така е интегриран икономическия модел. Баща съм на две деца и знам за какво става въпрос. Примерът с колата го дадох не случайно. Ако живееш в по-малко населено място не е задължително да я имаш, а в София е необходимост с малки деца. Само таксите са колата, ГТП, данък, гражданска и винетка ( без гуми, масло и т.н) са 1,500 на годишна база.

58

Поздрави от Сидни

преди 5 години

До от Холандияи тук сме не малко българи на тоя порядък, то в к'фявата зона има някакво извратено схващане че куп пари насред гето има стойност. Явно е от стокхоумския синдром, щом ги влече да си седят в поднебесната cигания

57

Бай Тодар

преди 5 години

А бананите вкусни ли са?

56

от Холандия

преди 5 години

аз съм на 17К.

55

Поздрави от Сидни

преди 5 години

До смешника с 5к в БГ, само си за съжаление, ти зимаш колкото един портиер в сградата в която работя, и той ги зима с нищоправене за разлика от теб бе!Тук минималната заплата е $2800 я зимат хамалите! Начинещи студенти почват с $75к без накав стаж. Хората с професия като мен с опит в Европа и Австралия зимаме по 6 цифри на година в долари някой стигат до 200к. Пише го на всяка 3та обява за работа ако отвориш сеек.ком.ауТия 5к лв. ако не беше казал че е заплата щях да мисля че си на соцял бе!

54

Анонимен

преди 5 години

Защо триеш бе герберастки ***, дошъл от село ???

53

огън и жупел

преди 5 години

До Мистър Сенкохайде да се съберем то нали съединението прави силата и да започнем да градим и да творим

52

огън и жупел

преди 5 години

дано някой от ония тиквеници чете, само за информация социализма свърши и вече няма учил не учил получаваш еднакво. Стига с това робинхудство. За какво се трепят хората да учат и да си намират високоплатени работи за да може някакви *** да ги ограбват ли? Искам отчет за всеки изхарчен лев за предходната 2017г. , да видите как ще им оптимизирам разходите на всичките идотчета, то и с 2/3 да намалеят разлика няма да се усети. Хайде да ги изметем вече всичките. Да се построи нещо първо трябва да

51

Мима

преди 5 години

До Цецо МенНе, това делене на столица и провинция е тъпо. Където и да си под 500 лв. на член от семейството е мизерия. В София се къртиш от бачкане и пътуваш от и до работата, а на село след работа копаш градината и гледаш добичетата - все е допълнителна ангажираност.

50

Мистър Сенко

преди 5 години

До огън и жупелАбе то за бесилките отдавна е време ама...

49

Анонимен

преди 5 години

От години взимам в пъти над прага. Само удръжките ми са четирицифрени. Питам следното- 135к души работят за сносни заплати (99% от тях интелектуална работа). Какво правим с тези сигурно 2 милиона, които укриват ежедневно над половината от това, което изкарат? Там течът на пари е огромен. Разбира се, най-лесно е да се рекетират големите компании, които честно си плащат всяка осигуровка, защото по този начин парите са сигурни за бюджета. Какво правим със заплатите в плик?