73

viki

преди 16 години

nai-nakraq!nai-nakraq svoboda za nashite skupi medici!!!

72

Катерина

преди 16 години

В болниците в Либия е меко казано мизерно. Всеки, който е работил там може разкаже.Там са 100 години назад.

71

Катерина

преди 16 години

Едно от обвиненията в либийския съд е: "В главата на тази жена има мисли, от които би се изчервил и Сатаната". Имам предвид света ,който не приема като доказателство такива "факти". Не ме разбирайте погрешно! Не бих искала да съм на мястото на родителите на децата, заразени със СПИН, но истинските престъпници не са българите. Те също са жертва на престъпление!!!!!

70

учен

преди 16 години

Хигиената била виновна... глупости. Ами кой за Бога, поддържа хигиената??? Добре, че всичко свърши добре за тях. Ако бяха заразили мое дете, ЩЯХА ДА СА МЪРТВИ!!!

69

съдията

преди 16 години

Може да се съмнявате, защото не ме познавате. Няма претенции да бъда новия Вапцаров, нито имам неговия талант. Но не виждам нищо учудващо в това да избера неговия модел на поведение. Животът е кратък (може би само миг) и рано или късно свършва. Както аз казвам - живота е мач с предопределен краен резултат -загуба за нас. Поне за изиграем този мач красиво. А това означава да играем с чест и достойнство. И така трябва да живеем. Така че - предпочитам да умра невинен , но с достойнство , отколкото да доживея предопределените ми дни, но в погнуса от себе си

68

Българин

преди 16 години

Би ли разяснила - кой свят имаш предвид? За да твърдиш такова нещо, трябва да е така... и то да няма пристрастност и неточност в себе си.

67

Патилан

преди 16 години

Браво,браво на Франция и на хората,които свършиха работата на нашите политици.Добре дошли в България

66

Катерина

преди 16 години

Имате грешка!!! Прием различно мнение, но само когато е подкрепено с доказателства.Цял свят прие доказателствата за невинността на българите!!! Вие можете да си направите изводите.

65

съдията

преди 16 години

Цитирах ти изявление на Хари Харалампиев (защитник на медиците) от тази сутрин. Да, ние знаем за конкретни обвинения от ведиите. Но от думите на Харалампиев става ясно, че в жалбите до властите за упражненото насилие не са посочвани конкретни лица и конкретни мъчения. Именно за това бяха оправдани както полицаите (в процеса срещу тях) ,така и медиците (по обвинението за клевета). От друг защитник на медиците (когото лично познавам) ми е известно, че жалбата на медиците е точно такава - неопределена и че е направена единствено с цел противотежест. За всеки от защитниците, като добър адвокат, е било ясно, че жалбата няма да постигне нищо - подава се три четири години след случая (а не веднага ,при задържането) и е недоказуема. Именно затова е била подготвена от нашите защитници по посочения начин -мъгляво и неясно

64

юноша бледен

преди 16 години

Господине, провокирахте интереса ми към Вашата особа! Но позволете ми да се съмнявам в искренността Ви. Доказването на невинност не се изразява в тъпо упорство. Най-важното е измъкването от капана на сатрапа, а доказателствата могат да се дават в последствие пред не толкова "независим" съд!

63

mlh

преди 16 години

Не знам за другите, но ще ти кажа защо аз не приемам твоето мнение. Както вече казах в Триполи, пред полицейски участък, се изпълняват публични линчове. Без съд и без присъда! Виждала съм го с очите си! В Либия няма справедливост! Няма правосъдие! Няма съд! Опитай се да поговориш с хора, живели в тази държава и ще разбелеш за какво говоря. Знаеш ли например как набират войници за армията си? Спират те на полицейски пост, преценяват "на око", че ставаш за армията, конфискуват ти колата още там, на място и те качват в паркирания до поста автобус! Това е! И после ми обяснявай за правосъдието в Либия!

62

Българин

преди 16 години

Край за едната страна. Другата страна - децата - остават заразени. Жалко за тях, не за нашите. Сестрите ни ще се оправят, макар, че преживяха ужаси. Жалко за децата.

61

лаик

преди 16 години

Човече, нещо не си в час.... Медиците посочиха КОНКРЕТНО и персонално мъчителите си! Спомни си гадната физиономия на единия от тях, на "полковника", който пръв заведе дело срещу тях!И защо според теб медиците са виновни?! Заради пари? Заради изпълняване поръчка на "световния империализъм"? Нищо такова не беше "доказано"!

60

съдията

преди 16 години

Въпрос на личен избор. Не бих имал и капка съмнение да избера поведението на Вапцаров (стига да знам, че съм невинен). В крайна сметка живот без чест не е живот

59

съдията

преди 16 години

Чудно ми е защо не приемате едно по различно мнение. По какво тогава се различавате от либийския съд, за когото твърдите, че е несправедлив, че не приемал становища на светила в науката и т.н. А Вие - приехте ли моето мнение? Не - даже сте против това да го изказвам. Нормално е да не сте съгласни с мнението ми, но реакциите ви сочат, че няма радлика между повечето от Вас и съда в Либия. А иначе съм съгласен с Боби - слава богу ,че всичко свърши, че вече бе втръснало

58

юноша бледен

преди 16 години

Боже какви аналогии правиш човече!? Не всеки е Матросов, Космодемянская, комунист-"не човек, а желязо", Левски..... Постави се на мястото на медиците и откровенно си задай въпроса как би постъпил? Като Вапцаров или като медиците. Сигурен съм в избора ти на втория вариант!

57

един анличанин в Бьл

преди 16 години

радвай се БЬЛГАРИЯ!Вече са си у дома и това сие геройство!

56

съдията

преди 16 години

Исковете на полицейските служители бяха за оклеветяване и набедяване. Както тази сутрин посочи по телевизията Хари Харалампиев (адвокат на медиците ) очаквано са отхвърлени исковете, защото медиците ни не са твърдели конкретни мъчители и конкретни мъчения , а само най общо са твърдели ,че са подложени на мъчения. Елементарно е, при това често ползвано в практиката - всяваш съмнения, без конкретни обвинения. уу,

55

boby

преди 16 години

Ееее, разглее, видя му се края. Радвам се за хората че доживяха да се видят свободни, но се радвам също и че няма вече отвсякъде да ни залива тази помия. То не бяха радио, телевизия, вестници... Де да можехме българите да се обединяваме така и около други каузи, щяхме да сме най-великата нация. А те политиците ни пак ще изпаднат в летаргията си...

54

Катерина

преди 16 години

Този,който не вярва на светила в науката, които оп безспорен начин доказаха невинността на медиците ни, е не по- интелигентен от хората ,осъдили българите на смърт. Аз се радвах, плаках и се вълнувах с тези хора и съм щастлива, че не всички са ограничени като Вас.