65

Анонимен

преди 5 години

Абе ясно е от къде се вмирисва рибата. Ясно е и че има диваци които винаги ще казваш какво нямаш право, до като засуканите чистокръвни ходят с пушките на бащите си, защото не им пука, той горският е приятел на баща му. Ясно е че някой си правят каквото си искат, а други другите страдат и им плащат рахатлъка. Едно не ми е ясно обаче и това е как и защо не искат да ви уврат главите

64

Анонимен

преди 5 години

Е, рисковете на професията. Като работиш "берач", я ток ще те хапе, я собственик ще те гръмне... тъй де, всяка професия си върви със съответния риск.

63

Tman

преди 5 години

пак някой пиян бракониер(ловец) стреля в храстите, без да вижда, по какво точно стреля!!!

62

Анонимен

преди 5 години

Събирал дърва за огрев! Вече така ли се вика на незаконната сеч?

61

Анонимен

преди 5 години

До До 8Ами домашните животни са на паша в полето в електропастир, но бракониерите нямат акъл или са се дрогирали кой знае. Държавата е време да спре от продажби неща които нямат легална употреба като приборите за нощно виждане.

60

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен57 Не, не са спонсорирани. Виждал съм как действат. Сечат, слагат плътно в каручката около кубик, отгоре хвърлят прясно окосена трева малко, и една коса, все едно карат сено, и продават из града, по 50-55 лева кубик.Разходите са им само малко бензин и масло за резачката.А продават нещо, което не е тяхно.Града се топли основно на твърдо гориво, а има и криза за дърва, фирмите са затруднявани допълнително от безумни закони, уж пазещи гората, а едно времеФидосова изнасяше с влакове...

59

ДРУГАРЯ

преди 5 години

Нищо, ще му мине.

58

Анонимен

преди 5 години

До АнонименВ национален парк само защитените растения не можеш да береш.

57

Анонимен

преди 5 години

Най-много частни гори се изсякоха не от ромите а от дървената мафия. Отиват и секат промишлено до корен всичко. Мой приятел като си отишъл в родния край си заварил гората смляна. Прокаран път с булдозер. Така че не са ромите враговете топ на горите а псевдобизнеса. Оня дето купува гласове например за квет на Велинград.

56

АНТИ

преди 5 години

Ах Монтана ... ах Монтана,във гората, бела стана.Разрешават само,суха маса да се сбира,а дърва отсичаш ли,куршума те намира.

55

Един от Северозапада

преди 5 години

До частна собственостЩе се учудиш, но почти всеки по-заможен и не мързелив на село, някога е имал и гора.Връщаха я, както връщаха земята едно време, само на книга.Иначе-нямаш право да сечеш, даже и в твоята законна гора.Горския не разрешава. За "вечно интегриращите се" , законите не важат.Както казах по-долу-мвр се намесва само при убийства, изнасилвания и сбивания, иначе-негласна заповед от централно и местно ниво, да не се закачат.Те са основния електорат и на кметове и на Герб.

54

Анонимен

преди 5 години

До Анонименше събираш гъби на обозначените места.Може да се поинтересуваш преди да ходиш да береш гъби и шишарки,къде да ходиш.България не е Финландия и няма кой знае колко много гори. Както нямаш право в национален парк да късаш и береш каквото и да е

53

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНормалните изсичат горите и после ги продават на ненормалните с цел лична исгода

52

като едното нищо

преди 5 години

Епа може да са гръмнали конкуренти от махалата.

51

Анонимен

преди 5 години

Ако човекът беше отишъл при тях да се разправя, като нищо щеше той да е убитият!

50

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 58Не знаеш, защо пишеш неща за които не си сигурен.

49

Анонимен

преди 5 години

До Един от СеверозападаТе тези двадесет каручки нали се сещаш че са спонсорирани от някой бял големец.

48

Анонимен

преди 5 години

Първо, на 18 не е младеж, а горд родител на поне 2 деца и второ не е събирал дърва, а най-вероятно е "брал" дърва и то в не малки количества! Едно е да си събереш малко съчки, друго е да сечеш за да си имаш за цяла зима. Като им трябват дърва за отопление, да си купят както правят всички нормални хора.

47

Един от Северозапада

преди 5 години

До Анонимен36Така си мислиш. Друго е да гледаш, как 20-тина каручки всеки ден безнаказано излизат от гората ти, карайки по кубик дърва, и безнаказано отиват в града да ги продават, а ти не можеш, че законът е такъв, че хванат ли те-конфискуват и резачката, и превозното средство. От другата страна на Монтана е другата махала, близо до едно село, там е по-страшно-посред бял ден и безнаказано...А властта? Та кмета на Монтана им даде да строят напаво в нивите, и даже улично осветление им прокаратам

46

частна собственост

преди 5 години

МАЛКО *** СЪМНЯВА БАЩА МУ ИЛИ ДЯДО МУ ДА СА Я САДИЛИ ТАЗИ ГОРА ЧЕ ДА Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ....ГОРАТА Е ИЗРИЧНО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА ВЛИЗА И ДА ИЗСИЧА ГОРИТЕ....ИЗЯКАХТЕ И ПОЯСИТЕ СЕГА ВЕТРОВЕ СЕ *** ПОЧНАХТЕ И ГОРИТЕ КОИТО ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ ЗАСАДИ ....ПРЕСТЪПЕН ФАШИСТКИ СТРОЙ 30 ГОДИНИ.