804

Олег

преди 5 години

До До 815 Олег 826Знам как се продават нови коли. Работил съм дилът на Тойота.

803

Анонимен

преди 5 години

През 1986 си купих колата - нова от Мототехника и знам как беше тогава. За почти всички видове коли се чкашае до първата доставка, ако вноската ти е за точно тази модел кола, а това бяха Москвич, Запорожец, Вартбург, Трабант, Шкода и Застава, За Полски фиат не помня как беше, вероятно се е чакало повече. За Лада се чакаше повече, както и за Волга, която беше доста по-скъпа, но хората имаха пари и я купуваха. Волгата беше Мерцедеса за онова време. Ладата беше 6600 лв., а Жигулата преди нея 6100лв

802

Олег

преди 5 години

До Анонимен 825За телефоните трябваше да чкаш и да пуснат кабел до блика ти. Ако имап късмет да си в стар квартал ставаше за някои и друга година. Ако обаче си в нов като нас - стане в края на 90-те.После за да мине кабела през мазетатат се правеха метани и на съседите, които не искаха да пуснат през мазето си кабел.

801

Анонимен

преди 5 години

АМА ДРУГАРЕ,ЩО ЕДИН ГЕРМАНЕЦ НЕ СЕ СПЪНА ПА ДА ДОЙДЕ ДА ЗАЖИВЕЕ В ТОЯ ЧЕРВЕН РАЙ И ДА ИЗБЯГА ОТ ГАДНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ, А ПОСЛЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ДРУГАРЕ СТАНАХА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ СЛЕД 1989Г, СПРАВКА ЛИДЕРИТЕ НА БСП ДО ЕДИН МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, КОИТО ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА ВИДИТЕЛИ ИСТОРИЧЕСКИ- СПРАВКА ЗА ТИА ДРУГАРЕ- УСТАВ НА БСП- 2.2017 Г. ХА СТИГА СТЕ ЛЪГАЛЕ И МАНИПОЛИРАЛИ, ЧЕ РАЗМАЗАХТЕ НАРОДА СИ С 5 ДОЛАРА СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, 1 ДОЛ.3000ЛВ- ХА ПО СКРОМНО ВА ДРУГАРЕ.

800

Олег

преди 5 години

До До 815 ОлегЕ как да нямаше режим на тока през 84-та? Дори си спомням студа в панелния блок и завиването с одеало докато ме изпитваха дали съм научил таблицата за умножение.

799

Анонимен

преди 5 години

До АнонименМой роднина обиколи наред с Балкантурист,това му беше хоби,разбира се,вероятно е имало някое ченге с екскурзиите да ги следи,но си пътуваше където му скимне.

798

Анонимен

преди 5 години

Някой чакаха по 10-15 години за Лада, други чакаха само няколко месеца, някой не можеха да си купят апартамент в София без да имат жителство, други си купуваха без проблем, някой се редяха на опашки за 1 калъп сирене, други са си пазарували в заредени магазини. Изобщо и тогава беше като сега. За едни имаше, за други нямаше. За това и сега спорим толкова и се обвиняваме в лъжи, защото комунизма беше различен за различните другари. Равенство нямаше.

797

Соца си беле мизерия

преди 5 години

За народаЗа дрОгарете обаче имаше ФсичкУ!

796

До828

преди 5 години

"В нащо АТЦ пък имаше една дето правеше по 30-40 хиляди на седмица" Е това ти изби рибата. Клоун безподобен!

795

Анонимен

преди 5 години

До FallschirmspringerПишеш абсол=тни глупости работил съм в ЗТТ от 1978 година, никога не са се произвеждали електронни автоматични централи, правеха се опити имаше 2-3 експериментални, които даваха много проблеми така и не влязоха в производство, това за което пише ИКМ-10 и 30 това са уплътнителни системи не централи, така че не се изказвай неподготвен, още помня как имаше една делегация от Нигерия на която се пънеха другарите да продадат Кроспойнт, а ония им вика ние вече не ги монтираме тия

794

Анонимен

преди 5 години

За ЕАТЦ е абсолютно вярно, както и за "Стършелите". Никому не позната до тогава технология. За колите се чакаше само за Лада, но, ако при покупката си направиш веднага друга вноска, просто нямаш грижи. За другите коли имаше минимален срок и за няколко месеца си я вземаше. Преди ладата имах ЗАЗ 968.

793

Анонимен

преди 5 години

Ако искаш да пътуваш - Румъния, СССР. За по привилигированите може Югославия, Унгария, Чехословакия, ГДР. В Ангола, Алжир и Мозамбик се ходеше само по работа. Никога на екскурзия. За най-големите комунисти може и Куба. Това беше позволения свят. За останалия свят знаехме само от картата на света и от телевизията каквото излъчат.

792

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНие не сме имали дефицит и на играчки,освен в големите магазини,имахме и специално магазин само за играчки до една голяма сладкарница "Захарно петле" с един светещ червен петел и градинка отвън.А на Нова година ни даваха и безплатно играчки,даваха ги на родителите ни,кой където работи.

791

До 828

преди 5 години

Лъжеш!Аз си купих Вартбург за по-малко от месец чакане. За Шкода също се чакаше докато дойде първата доставка. За Москвич, ЗАЗ, Застава, Полски Фиат - чакаше се също до първа доставка, а те бяха няколко пъти в годината. За Лада се чакаше повече, а може би и за Волга.

790

Fallschirmspringer

преди 5 години

До Анонимен 802*Когато не знаете нещо ,давайте го по-кротко.Разбира се ,че се произвеждаха ЕАТЦ, в ЗТТТ и в "Квант", а се разработваха в Института по Съобщителна Промишленост.Произвеждаха се ИКМ-10,ИКМ-30 -две поколения в ЗУТС.Произвеждаха се и радиорелейни системи

789

До 815 Олег

преди 5 години

Знаеш ли как сега се продава нова кола от магазина с екстрите, които ти искаш, а не от готовите коли на склад. Знаеш ли, че може да чакаш и повече от година за кола, каквато ти искаш? Преди години нямаше екстри и избираш само цвят. Ако няма или чакаш следващата доставка или си купуваш друг цвят. Нямаха коли на склад - всичко се изкупуваше веднага и се чакаше до следващата партида. Само за Лада чакаш повече. Аз се отказах да чакам за Лада и след 10 дни си купих друга кола - дойде доставка.

788

Анонимен

преди 5 години

за Лада се чкаше над 14-15 години, за Варбург и Шкода над 10-11 години, след 1980 година започна да се чака и за москвич първо се чкаше по 1-2 години, после почна и по 3-4 и повече години, за телефони не ми се говори, там ако не платиш на шефката на АТЦ-то и на механика на мрежата по хилядарка, нема да видиш телефон никога, шефката на Люлинското АТЦ 26--ицата и викаха Царицата, щото тогава се правеще мрежата и тая правше по 30-40 хилки на седмица....

787

Анонимен

преди 5 години

Хората спестяваха лесно за кола и жилище защото нямаха за какво да си харчат заплатите, нямаше нищо по магазините. Ако имаха повече избор, хората биха си харчили целите заплати, както правят сега. Системата се грижеше тогава да не не ни поквари, а да ни учи на спестовност, като не ни оставяше избор да пазаруваме.

786

Анонимен

преди 5 години

СРЕДНА ЗАПЛАТА ЗА 1997Г-11364О ЛВ. 1998Г-16479ЛВ,- ВСИЧКИ БЯХМЕ МИЛИОНЕРИ...

785

Анонимен

преди 5 години

До 818е то другарите си купувахте нови коли от мототехниката, а народа следеше обявите във вечерни новини белким намери някоя втора употреба от некой другар за тройна цена