23

Анонимен

преди 6 години

От чалгари средна класа не става.

22

23

преди 6 години

Казах и ще повторя: ДГД бедните! Бедният човек сам си е виновен, че е неук, мързелив или и двете. Съвсем естествено е затова да е и беден.

21

Анонимен

преди 6 години

Василев,Банковият корпоративен капитал ИМА НУЖДА от средна класа, за да му умножава капитала бе. На бедния и дрехата от гърба да свали, какво ще я прави? На кого ще я продаде?

20

Анонимен

преди 6 години

Аз съм от средната класа. Не съм богат, но не съм и беден. Образован съм и бих казал, че на бедността се обръща твърде голямо внимание. Бедността се преодолява с работа, а не с мрънкане. Бедността у мен не буди съжаление, а гняв към тези хора, които пропиляват живота си в чалготеки и кръчми, и чакат държавата да им осигури нещо, или пък търкат билетчета до припадък. Работа трябва. Много работа и по-малко мрънкане.Айде, чао! Отивам да си разходя децата и жената.ДГД бедните!

19

Жо

преди 6 години

НА ВСИЧКИ пролетарии, като мен /защото аз цял живот съм работил тежък физически труд/, ще обясня простичко, какво е средна класа.Срената класа са хората, които не чакат някой да ги "оправя" да им осигури нормален живот и бъдеще. Средната класа са хората, които завършват висше образование, владеят чужди езеци и са интелигентни- умеят да се приспособяват. Те се класират при интервю за работа и после доказват, че са кадърни и работливи. Средната класа променят към добро живота в странат ни.

18

Един от Северозапада

преди 6 години

Герб буквално уби средната класа.По нашия край, особено.... Как се прави дребен и малък бизнес, когато всички около теб си броят стотинките?Същеструва само това, без което не чоже-квартални бакалници, полулегални или нелегални автосервизчета с по 1-2 автомонтьори рябатещи на сиво или направо на черно, фризьорски салончета. Останалото е завзето от едрите.Има според мен 90% бедни 1-2 % богати и 2-3 процента дребни предприемачи.Поне по нашия край навсякъде е така.

17

Гнусни овце

преди 6 години

След Гроб,въпроса ще е, съществува ли все още България!

16

комунистите я унищож

преди 6 години

Още през 1945 г. комунистите русофили унищожиха средната класа в България !

15

Анонимен

преди 6 години

Средната класа все повече изчезва в България.

14

Анонимен

преди 6 години

Средна класа кои го интересува обикновен човек в малките градове престъпниците стават медиини герои няма такава държава борил бил корупцията мафията ако запитате един истински човек какво е борил се оказва че нее тоя за които се представя баце махаи тия навреме ако не искаш да теглиш съвет от мен

13

Анонимен

преди 6 години

Първо: процента от населението което е средно класа трябва да е 20+20+20=60% горна/средна/долна средна класаВторо: всеки вид средна класа има мисия:-горната: да пречи най-богатите 5-10% да се превръщат в олигархия и супер богаташи (бидейки достатъчно богати самите те с лостове в управлението на държавата и бизнеса)-средната: работи да горната и я подхранва с човешки капитал/контролира долната-долната: измъкнали се от бедността току що хора. работстъпка здраво за следващото поколениеТук....

12

Анонимен

преди 6 години

Така и не се разбра има ли средна класа в България? и какъв процент е , сред кои професии. Средната класа е изчезващата класа у нас.

11

Анонимен

преди 6 години

Мярката, МЯРКАТА е много важно нещо!Когато се загуби мярката в обществото, трусовете са непредсказуеми. Кървища се леят, глави падат. Историята помни, но тарикатите са безмозъчно алчни. После са изненадани, реват... А пожарът винаги пламва. Винаги идва Видов ден!

10

AA

преди 6 години

do BariДонякъде си прав, но именно средната класа (масата от хора, които могат да си позволят и други дейности, освен свързани с прякото физическо оцеляване) осъществява добрите идеи за развитие на обществото и осъществява контрол над олигархията. Иначе, идеите могат да се зародят и на друго място.

9

Анонимен

преди 6 години

да видим какво ще стане с Иран.

8

Кривондел

преди 6 години

Странното за офисната средна класа е, че все по-често, вместо да мрънка срещу държавата, я сади дръвчета, я чисти, я боядисва детски домове. Гадни хора, развалят идилията.

7

Истукан

преди 6 години

Не знам за средната класа, но знам, че ГЕРБ, БСП, ДПС и патриотите ще ви управляват вечно.

6

Анонимен

преди 6 години

бе то и по света те прецакват ама не и толкова на дребно като в България

5

Bari

преди 6 години

Средната класа са офисно-програмисти,екологично настроени,пускащи сигнали за щяло и нещяло.Материално не притеснени и започва да ги избива да променят средата и квартала около тях.

4

Анонимен

преди 6 години

Не че нещо, ама то вече и в западнала европа няма средна класа. В САЩ също е на изчезване. Навсякъде по света вече се налага и двамата родители в едно семейство да имат доходи, иначе парите не стигат. Докато една от основните характеристики на средната класа е, че са семейни с деца и работи само единият родител, другият се грижи за домакинството.