116

Анонимен

преди 6 години

Ние имаме една комунистическа система по 50лв. общежитие , и безплатно образование ..Всичкото селянин се записва студент , плаща наем по 50лв. в София и работи на телефоните за 1800лв. Идеална за за хора които не отиват в София за да учат , а за да работят , да оженят или обмъжат.. И се получава така , че професорите взимат по-малко пари от студентите ...

115

Центурион

преди 6 години

По скоро девалвацията е при Бизнесмените.С тези мижави пари читави хора няма да завъртите!А парите са такива защото сте алчни и прибирате всичко за себе си.Другивт момент е, че това са ви възможностите да организирате бизнес,не инвестирате в обучение на персонала,и не въвеждате нови технологии ,които да повишите качеството и нивото на производство.Бизнеса не е за посредствени хора!

114

Анонимен

преди 6 години

Българите искат Висшето образование да рейтинга на MIT , да е без пари , да е лесно без да учат и да завършат навреме., общежитето да е 50лв. на месец.. И накрая да вземат заплата 200хил. долара на година,.

113

Сандокан

преди 6 години

Е , Супер , но идеята на управляващите не е в унисон с това предложение . Умници им не трябват.

112

DO 108

преди 6 години

Брат , ти изби Рибата .Кажи как се изкарва Безплатна Диплома в Германия за Инженер ?Отиваме там .Но моето мнение е че Мааш като жена без Мъж .

111

Анонимен

преди 6 години

Да развиваш възможностите на собствените си съграждани означава да си подсигуряваш бъдеще. Българският работодател е алчен, *** и зъл, не ги разбира тези неща, които са всъщност основни за бизнеса.

110

Мнение

преди 6 години

Хахахха - ами то по-добре да си плащаш, отколкото да бачкаш тук за олигархията за 500 лева и да се чудиш как да купиш обувки на детето си, докато гледаш как олигарха пръска по 2000 лева на ден само за любовницата си и синчето му как харчи по 1 бон на ден само за салфетки в чалгатеката. А на улицата - мутри зарибяват децата ти с разни отрови и когато си потърсиш правата, държавата да се стовари с цялата си сила срещу теб, че и бой можеш да ядеш от мутрафоните!

109

Анонимен

преди 6 години

Навсякъде на запад , се цени да си работил и учил .. Затова дори и хора които могат да си го позволят само да учат , учат дълго и работят.. по 6години за бакалъвър .. докато завършат имат по 3г.. стаж по специалноста карат по няколко стажа , защото стажанти взима всеки защото не плаща нито данъци нито осигуровки

108

Анонимен

преди 6 години

Според мен ще е по-справедливо, да има заплата + % от печалбата, т.е ако печалбата е 100к, то 50к отиват под формата на допълнително заплащане. Пример:Служителите са се трудили, съвестни са били, печалбата нараства и техните заплати растът и обратно. Така няма да виждаме бг бизнесмен с джип за 200к, а със служители на 510 лв заплати.

107

Анонимен

преди 6 години

До ИнженерИ в България задочното е по-дълго но няма работа след това.

106

Инженер

преди 6 години

В Германия образованието е безплатно - но всъщност го плащаш , чрез чиракуване и работа на най ниската цена .. 10-15 евро на час докато учиш, а обучението е много дълго , за да чиракуваш максимално дълго. Има един блог на Боян учил в Дармщат за инженер 7г. за бакалавър при положение че програмата е 3 години

105

Анонимен

преди 6 години

До ИнженерГермания набират кадри от Турция и Африка.

104

Анонимен

преди 6 години

До ИнженерОт Германия бягат и учат в САЩ.

103

Щирлиц

преди 6 години

Червените чорбаджии май са се уплашили,че нЕма кой да им работе вече за "мерси".Чудесна новина!

102

Много жалко

преди 6 години

Положението с работната ръка у нас е необратимо. Младите бягат и има защо. Старите сме на до изживяване. Държавата ни ще бъде превзета без дори една пиратка да е гръмнала.

101

Инженер

преди 6 години

Трябва да въведен точно Германската Система и всичко си идва на местото.. 1,Общежитие в София 250 евро. 2, Образованието много трудно - никой да не завърши навреме .. Като Германците до 30г. после нека бяга.. 3. Освобождаване от данъци и осигуровки до 800лв. 4, Премахване на задочното обучение и въвеждане на половин учебно време вместо по 30кредита на семестър по 15.. Да учат по 6-8г. за бакалавър..После след 30г. нека бягат да видим ...

100

турчин-бг гражданин

преди 6 години

Аз учих във Винса (престижен в България университет) и таксите не бяха кой знае колко високи.Предполагам тогава,че става въпрос за "скъпите престижни университети",където богатите си плащат образованието без присъствие(включително университети,където не могат да привлекат достатъчно хора и повечето плащат семестри +изпити на които не се явяват).Не се опитват да ги оправят тези неща но....***...Аре юрюш на дипломите

99

Инженер

преди 6 години

В Германия няма данъци за работещи студенти до 500евро на месец.

98

Анонимен

преди 6 години

Говорих за хората, които чакат само диплома и бягат, е избрали са този път, но като започнат да вадят над средното за Западна Европа да речем, не се сещат за Универистета, нали, еми помогнете, направете дарение, ако щете, той ви е дал старт, колко го направиха или повечето се изтарикатиха.

97

Незначителен

преди 6 години

Дъщеря ми тази година завърши индустриално инженерство с отличен успех(кадърно е детето) и работи в България по собствен избор. Чудя се, дали някой ще и върне парите за семестриалните такси?:)