175

Анонимен

преди 6 години

Аз що нещо не разбирам. Винаги се изпреварва друг автомобил от лявата страна, т.е. дясната част на автомобила трябва да е ударила лявата част на автобуса. Какво е това изпреварване отдясно?

174

Обективен

преди 6 години

Какво още се знае? Знае се, че шофьорката е от обикновено семейство, а автобуса е на фирма със собственик бивш председател на транспортната комисия в парламента, тогава депутат от ГЕРБ, който не знам дали още е депутат, но подаде оставка като председател на тази комисия заради предишен случай с автобус на фирмата му. Знае се колко са независими българската прокуратура, българския съд и българските медии. зане се пердварително какво ще стане - фирмата не е виновна и няма да плаща обезщетение.

173

Анонимен

преди 6 години

До Милена, в случая няма нито един невинен, който е загинал и с спазил закона! Пътниците по закон е трябвало да са с вързани колани.

172

Мастер Пупи

преди 6 години

Сигурно този примерен водач е изключение-влязъл е отпочинал, сменил е колегата си, който го няма(няма никакви изявления този човек фантом) и най-важното "не е бързал за никъде", така поне твърди и една от пътничките, помагал е на ранените, като е звънял настоятелно на шефа си.Ама разбира се бил е в шок, така рязко да се събуди и в канафката...Има ли смисъл да продължавам.

171

Обективен

преди 6 години

Какво се знае до момента? Ударили са се рено и автобус и автобусът се е обърнал на дясната си страна в канавката с предни колела извити крайно вдясно. Причината за удара се твърди, че е реното. Теглото на реното е най-вероятно между 1200 и 1300 кг, а на автобуса не е ясно. Максимално натоварен автобуса тежи около 18-19 тона, този е тежал поне 16-17 тона. Знае се, че няма информация какво точно са правили двамата шофьори, поне може да се провери дали са използвали телефоните си по времето на ПТП

170

Иво

преди 6 години

Не мога да разбера защо всеки разбира отговорността като или и или? И двамата шофьори солидарно може да са отговорни за катастрофата! Шофьорката на колата е виновна за това, че се е блъснала в автобуса, а шофьора на автобуса е виновен за това, че не е реагирал адекватно в тази ситуация. Виновни са и пътниците, които въпреки задължението им по закон да си вържат коланите, не са го направили. Ако пътниците бяха спазили закона сега вероятно нямаше да има загинали, а само ранени.

169

Мастер Пупи

преди 6 години

До Анонимен Аз автобус на Тракия още не съм успял да изпреваря, но често съм виждал заспалите им водачи да засичат Тирове и коли.За протокола карам с 100 км./ч.Значи карат със 130 поне в средна лента.

168

Анонимен

преди 6 години

Мастер Пупи, ти там ли беше та видя, как шофора на рейса влезе в лентата на Цвета. Та това дори и тя и адвокатите и не го твърдят. Опомни се и не се излагай с неадекватни коментари.

167

Милена

преди 6 години

Животът е само един и това го энаем всички!!! Много шофьори карат като луди а умират невинни хора, които си спаэват эаконите!!! Апропо, беэопасното иэпреварване эависи от личната преценка на водача, според това в каква ситуация на пътя се намира!!! !!! При иэпреварване сме длъжнии първо да се убедим, че можем да иэвършим иэпреварването эа КРАТКО ВРЕМЕ!!!

166

МВР - оня свят

преди 6 години

До 179. Това което твърди този приятел е теоретично възможно. Всичко зависи от скоростта на ударения, от скоростта на удрящия, от ъгъла на удара и мястото на удара, най-зле е, ако след ожулването удара е завършил в лява предна гума (веднага автобуса губи контрол над движението). Разбира се зависи и от това, което коментирате - съотношението на теглото на двете мпс- та, центъра на тежестта им и куп други фактори. Бог да Ви пази всички!

165

до 172

преди 6 години

До ДнЯс БГ"Отнета" е книжката, ако и в момента няма такава , "отнемана" е, ако в миналото е била отнета, но вече не е, какъвто е случая. А на Вас първото ви изречение не е съгласувано по пол, така че не виждам на какво отгоре имате претенции за чуждата граматика.

164

Мастер Пупи

преди 6 години

До Анонимен Смотльо, ако аз кривна с Тир в лентата в която ме изпреварваш отъркам се в колата ти и после загубя управлението над машината и я сурна в канавката, като кажа че си ме засякъл, какво ще кажеш да те приберат в ареста и после да ти предявят обвинение за ПТП-то. Това се случва и с Цвета.Блеяло шоферчето и влязло в Цветината лента после се събудило и обърнало автобуса.

163

Анонимен

преди 6 години

МВР - не спорим за това, а за друго - тук един приятел твърди, че лека кола е в състояние да завърти автобус.

162

Анонимен

преди 6 години

Тя блъска автобуса.Нема значение как е реагирал шофьора.Тя е виновна .И жалко , че не е умряла тя , а невинни хора с живот и семейства.Дори до живот не е достатъчна присъда.Как ще върнеш умрелите?Да лежи до живот.А всички, които я подкрепят да им се случи на тях, да видим кого ще защитават тогава.Сменете законите по пътищата не може да се съсипват и отнемат живота и да се праща с условна.Че като е така дайте да се трепем по пътеката щом няма наказания.

161

МВР - оня свят

преди 6 години

Не спорете повече за обръщането на автобуса. Реното го удря и го насочва към канавката, а обръщането става следствие на високата скорост и неравностите извън асфалта. Както и да го погледнем Цвета е виновна, защото тя е причина за ПТП, в което има загинали и ранени.

160

Анонимен

преди 6 години

Един подобен автобус колко пътници вози и колко е тежък багажа на тези пътници? Пак сме най-умни. Теглото може да достигне и до 20 тона, нали ги мерят по границите. Просто е - и са искаш да го подхлъзнеш автобуса, няма да можеш с кола.

159

Анонимен

преди 6 години

Една такава *** с Пежо 307 в Хаджи Димитър София преди няколко години беше тръгнала от крайна дясна лента да обръща посоката на движение и като едвам спрях имаше наглостта да ме гледа гневно и да бълва огън и жупел. На такива дето са си взели книжките с това между краката да им се отнемат книжките.

158

До 171

преди 6 години

Виж сега ти нищо не разбираш, този които е стрелял, се е целел във въздуха, а ти най-нахално си застанал на пътя на куршума, така че вината е изцяло твоя. По същия начин и тук шофьора на автобуса е виновен, че са го ударили, а той се е пречкал, вместо да отбие и да изчака Цвета да премине спокойно, докато си чати с някой във вайбър.

157

само да отбележа

преди 6 години

В този тъжен случай се набива на очи как всички "експерти" , без да има направена още експертиза, са единодушни че нее възможно вината да е само на шофьорката-убиец. Това предизвиква съмнение. Накрая ще се окаже ,че : 1.Възможно е при определени обстоятелсва да се случи така, че леката кола да изхвърли от пътя автобус. 2. Нещастната, изпаднала в шок шофьрка, е не само от добро семейство , но и от семейство с връзки с управляващите. 3. Ще бъде пусната на свобода и ще избяга примерно в ЮАР ....

156

ДнЯс БГ

преди 6 години

От коя магистрала я събрахте това русото дето написа статията за ОТНЕМАНАТА книжка? Не се ли казваше ОТНЕТА книжка? Какви са тия неграмотни журналистки и къде са завършили?