62

Боби

преди 6 години

До Анонимен 68Когато Салют 7 най-накрая изгоря в атмосферата отломките и паднаха в селски район на Мексико. Загуби на земята до колкото си спомням - две пилета от някаква ферма и множество уплашени селяни.Имайте предвид че Салют 7 е 19.8т а тази космическа станция е 8.5т - много по-вероятно е тя да изгори напълно в Атмосферата. Освен това по времето на Салют 7 не са се ползвали съвременните корпуси тип многослоен сандвич. Корпуса е бил от монолитен относително дебел метал.

61

Пийняк

преди 6 години

Тез коментари *** карат са чувствам: по-образован

60

Анонимен

преди 6 години

До БобиБоби, много те моля, сложи си руската каска в дните между 30.3 и 6.4, не можем да си позволим такъв технически експерт като теб да го загубим по толкова нелеп начин.

59

Анонимен

преди 6 години

СПОКО, ЩЕ ЖИВЕЕТЕ.ЩЕ ПАДНЕ НА ДОНДУКОВ 1 В СОФИЯ В СРЯДА, ПО ВРЕМЕ НА ЗАСЕДАНИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.

58

Ммм

преди 6 години

Това сигурно са най-забавните коментари в D.nes.bg :D :D :D

57

Боби

преди 6 години

До Маке 62Маке за да направиш ядрена совалка ти трябва ядрено гориво. Уран 238 е под 1 процент от всички добиван Уран основния изотоп е стабилния Уран 235 - Следва прословутата сепарация в центрофуги за да се увеличи У 238 до поне 5-7% за да може да има управляема ядрена реакция в РЕАКТОР - като продукт Плутоний следва нова сепарация и чак след това можеш да ползваш Плутония за каквото се сетиш.Кои са работещите уранови мини 1905-1908 година в света? А Реактори? А Металознание за корпусите?

56

dp

преди 6 години

Все пак новината е от Daily Mail, не и се впряггайте толкова.

55

Анонимен

преди 6 години

Това е заради ГЕРБ. Бойко е виновен. Бог ни наказва от небето.

54

Боби

преди 6 години

До ГРОБОЗАРИВАЧ 67Умнико преди корабите ползваха сгъстен АЗОТ за да правят малки корекции на курса и прочие малки маневри. Но този запас е КРАЙНО ОГРАНИЧЕН. Е след серия опити грешки се разбра че въпросното гориво е най-подходящо. Аз за маневри около оста на кораба започнаха да ползват жироскопи - слънчевите батерии осигуряват неограничен запас от електричество. Като се появят Използваеми Йонни двигатели - пак запасите ще се възстановяват от слънчеви батерии

53

Пешо

преди 6 години

Айсиктир ве, точно над България ли? А така ми се живее...

52

Маке до Боби

преди 6 години

Виждам, че доста неща не са ти ясни не спори със мен краварите правиха много експерименти и привличаха умове от цял свят и още го правят да си чувал за Н. Тесла явно не и защо отидоха всичките в САЩ. Ядрeната совалка, която гръмна над Красноярск трябваше да изведе някои антени във орбита за кспериментите на Тесла Краварите и Тесла вярваха, че могат да добият свободна енергия от космоса.

51

Анонимен

преди 6 години

А дано стане като в "Магьосникът от Оз" и да имаме за какво да благодарим на китайците.

50

ГРОБОЗАРИВАЧ

преди 6 години

До Боби 63-тиМи като си фен на тва безвредно ТОКСИЧНО гориво, вари искай на наса едно кило за вкъщи, да си играят децата ти с него

49

а

преди 6 години

шведите да се готвят да берат докато е още във въздуха, за да намалят масата с която ще ни удари... после няма да има значение на кой пункт за изкупуване на метали ще я предават, докато пристигнат китайците нищо няма да е останало:))))

48

Боби

преди 6 години

До Анонимен 62Айде ОЩЕ ЕДИН ПИСАТЕЛОт поне две години станцията е неуправляема - КАК ПИСАТЕЛЮ да я удавят/хвърлят/съборят в Тихия Океанако беше управляема тогава определено щяха да го направят

47

Боби

преди 6 години

До ГРОБОЗАРИВАЧ 63Айдее още един ПИСАТЕЛДа горивото което се ползва в корабите е ТОКСИЧНО, но то не замръзва и не се изпарява. Ако случайно се смесят компонентите не се самозапалва.Тези характеристики са много по-важни от токсичността. Докато не се появят по-мощни и използваеми Йонни двигатели тази технология масово ще се ползва.

46

Боби

преди 6 години

До г 58На височина от 50 до 300км все още има остатъци от атмосфера. Триенето ако може да се нарече така постепенно забавя космическите кораби/ сателити/ космически отпадъци(части от ракети) и рано или късно те падат на земята. Но едно е станцията да е ориентирана с най-малката си страна страна по посока на полета или с най-голямата си страна - А ако обекта постоянно се върти ...*** че сметни кога ще падне от орбита ...

45

ГРОБОЗАРИВАЧ

преди 6 години

Токсично гориво, аха. Значи като изстрелват тия ракетки замърсяват атмосферата с радиоактивни химикали, тъй ли?

44

Манолски

преди 6 години

Айде да пада и да се приключва вече с клетата Майка България :(

43

г

преди 6 години

Абе стига тя вече три години пишете че пада .Като падне тогава си запълвайте сайта .