67

До1948

преди 6 години

Българските турци са трудолюбиви и чисти ,за разлика от ..ромите.Живееха си най нормално и спокойно .Имената им бяха с български окончания -Сюлейманов,Ахмедов,Лютвиев.Смениха им имената,забраниха им да си честват празниците и традициите,забраниха им сватбите и погребенията и да говорят на турски.Имаше акции с насилие ,бой,жертви и те отвърнаха и ......ето ви и омразата и турските имена,ДПС,Дост -мост и въобще безмисленна конфронтация. Ако бяха ,,интегрирали"шведите у Индия,разбирам ама тези????

66

Анонимен

преди 6 години

Повечето лидери на ДПС имат минало с ДС по бай Тошово време, но много практично обвиняват България за т.нар. Възродителен процес, за да извличат дивиденти основно за себе си, после за електората си.А електоратът им изглежда като стадо коне с капаци, доста са податливи на манипулации.Но и доста хитри в същото време - възползваха се от безплатното и КАЧЕСТВЕНО образование в БГ и затова много прокопсаха в Турция.По-простите се връщат, не от носталгия обаче.Има далавера някаква, явно.

65

връщат се!?

преди 6 години

Връщат се защото Ердоган така им е заповядал, гледайте какво стана в Кипър да знаете какво ще стане и в България. След 50 години тук ще е турска територия.

64

Анонимен

преди 6 години

На снимката има пенсионери - хора, на които не им се налага тепърва къщи да градят и деца да гледат. Ако им се налагаше, нямаше да им хрумне да ходят в България. Те не случайно си и тръгнаха от тук преди десетилетия - тук поминък и спокойствие няма. Колко млади хора дойдоха? Нека това да видим. Но не и е удобна истината.Много убива, т.к. поръчката на управляващите е да се замаже истината. Но това не пречи хората да я видят - тя се просто натрапва. България-най-бедната опоскана държава в Европа!

63

Анонимен

преди 6 години

Тази статия е абсолютна заблуда. Никой не е гонил турците да заминават за Турция, те самите много искаха да живеят "на Запад". каквото са искали - намерили са, да не хленчат сега, пък и не вярвам наистина да искат да се върнат. На тях целта им е личната карта и паспорт от ЕС, нищо друго. Освен това най-вероятно Ердоган ги натиска да се връщат, че да са му съюзници ако стане нещо и един ден да настояват за турска автономия в България. В никакъв случай не бива да ги приемаме обратно!!!

62

Анонимен

преди 6 години

Е и какво стана с тьй мечтаната турция взех те ли си мерака? Хайде сега, пак всичко на обратно да вьстановявате.

61

А леко Бай

преди 6 години

Младите искат двойно гражданство,не от обич към бг,а да пътуват свободно из Европата.Ще видим Шенген през крив макарон.

60

Елка

преди 6 години

1994-та година, кърджалийска гимназия, имахме 4 момичета туркинчета в класа. 3 от тях си направиха за бала операции за възвръщане на девствеността, за да могат да ги омъжат "девствени'' в Турция. Пратиха ги да учат със държавни турски стипендии в Турция, родата горда от отрочето.А те преди това, останали сами в града на общежитие, се разцепиха от купони, секс и забавления, докато ние, захлупените българки залягахме над учебниците да учим.Сега децата им трябва да се забулват в Турция.

59

Анонимен

преди 6 години

А обезщетенията за тракийските изселници,прогонени нагло от турците и клани между другото..

58

Анонимен

преди 6 години

Имахме семейни приятели турци които си бяха купили сателитна антена с турски програми по Тошево време, като ни идваха на гости разправяха че са гледали турски сериали филми, че е хубава турция и е многа богата!Стачкуваха замерваха милицията с каквото намерят под рька и само само тошко да ги пусне в туркията! Изпродадоха си всичкия багаж на безценица! Тошко нещеше да ги пуска льжа е че ги е гонил, напротив искаше да ги задьржи защото бяха много работливи,те сами си трьгнаха!

57

Панкрац-спомени

преди 6 години

Ердоган им плаща,това е политика.Няма двойно гражданство-или едното или другото.Ако се връщат в бг-българско гражданство.

56

Анонимен

преди 6 години

Какво точно да им нараняваме? Те самите държат да са турци в България!Вчера реваха, че искат повече учители по турски език в българските училища. Защо не отидат в Майка Турция?Няма как на човек, който цял живот се изтъква, че е турчин и даже не говори добре български, да му кажеш, че е чист българин, нали?Не съм чул един турчин да каже колко много обича България, нито един!Българинът е добър и търпелив, а дали така се отнасят в нас в Турция?

55

Анонимен

преди 6 години

Тръгнаха за Турция като аслани и се връщат до уши.....по///:рани. Като нямат в главите си собствено мнение и слушат фе//совете, кой им е виновен сега. Майка Турция им стана мащеха. А Тошара им даваше предимства навсякъде. Да идват, приемат Християнството и си живеят живота. Не разбраха ли, исляма ги държи капсуловани, изолирани, удобна плячка на ДПС. А депесарите ги крадат и лъжат, лъжат и крадат колкото искат. И тези им гласуват.

54

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 56 За това си прав, кърджалийските турци масово ядат свинско, сланина и пият ракийка, докато българо-мохамеданите са доста по-праволинейни, религиозно обвързани и не им дреме много за българските обичаи.Те в момента обичат и подкрепят Турция повече даже.На екскурзиантите от Кърджалийския край не им дреме нито за Турция, нито за България, те си гледат келепира и далаверата.

53

1948

преди 6 години

Абе дечурлига ,знаете ли как бяха прокудени тези хора от родните им места.Знаете ли какво насилие беше.Служих в Ямбол-трета армия.В реактивна батарея.Шофьорите ни бяха турчета,а армията е за евентуална защита от Турция.Служеха си като всички нас.По късно с. възродителният процес възбуниха духовете Този проблем нямаше да го има и ДПС нямаше да има ако ,,другарите " не изгониха хората.Не бъркайте българските турци със ,,шведите".Нямат нищо общо.А вие малките просто нищо не знаете.

52

Анонимен

преди 6 години

Що не си спомням някой да ги е принуждавал, искаха да се махнат от соц България, позволиха им и се изнесоха. Ако на българите бяха позволили нещо подобно, да си избират западна държава, освен Политбюро и синчетата им никой нямаше да остане на тази територия.

51

Анонимен

преди 6 години

Аз за Кърджали не бих се притеснявал, там хората са сравнително миролюбиви и трудолюбиви. Виж, за Рибново и Гърмен, за ромската махала на Пазарджик обаче - да.Там хората дали знаят, че живеят в България, малко се съмнявам...

50

Анонимен

преди 6 години

Нещо за българите, останали в Турция и напълно асимилирани? Одрин, Измир и околността са били с изцяло българско население. Дойчевелето едно репортажче може ли да спретне и тукашните платени труженички да преведат?

49

Да не льжат

преди 6 години

Никой не ги е гонил турците от Бьлгария, аз си спомням когата всичките турци реваха и стачкуваха замерваха полицаите с камьни бутилки, бунтуваха на всякде в Бьлгария по улицие по пазарите по училищата за да ги пусни Тодор Живков да идат в тьй мечтаната Туркия като аслани наср... а сега искат дa вьрнат! Продадоха си имотите на безценица.

48

Доти

преди 6 години

И на децата им е ясно., че не мъката по "родината" ги връща, а личната карта . Малко им се стъжни в Турция и запяха нова песенА, едно е да си с фередже и без права, друго е да си европейка. Като прибавим и страха от войната ясно какви родолюбци са