66

БЪЛГАРСКИЙ

преди 6 години

До ФактТова е истината, българските турци са българи по бащина линия.

65

Анонимен

преди 6 години

Напротив, този всъщност НЕ обича Ердоган, само му завижда... :-) Тази партия парламент няма да видят :-) А и тези думи не ги казва Ердоган, защо сте го обърнали пак на параноя... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

64

Бай Иван

преди 6 години

По-скоро кюрдският над 2/3 от Анадола както е тръгнало ,но мокрите мечти на ердоСГан са безплатни ;) !!!

63

Факт!

преди 6 години

А бе факт е че еничарите са е.али туркини и днешните турци са генетични българи.Да похапват повече свинско им желая!

62

Анонимен

преди 6 години

България трябва в някаква степен да пострада териториално и на границата си с Югославия. За България е напълно достатъчно да има едно морско пристанище във Варна.(!!!) Идън отклонява предложението, а Турция не се поддава на изкушенията, което става известно дори на германското разузнаване и е обект на специален доклад, запазен и до днес.

61

Анонимен

преди 6 години

Правителството в Анкара е подложено на непрестанен огромен натиск от Великобритания и Съветския съюз да се включи във войната. През декември 1941 г. в хода на преговорите за сключване на съветско-британски договор Сталин предлага на външния министър Антъни Идън при уреждане на следвоенното устройство на Европа Турция да получи населения с турци район на България, на юг от Бургас и добавя, че отнемането от България на Бургаския регион ще бъде наказание за поведението на България по време на войната. България трябва в някаква степен да пострада териториално и на границата си с Югославия. З

60

Анонимен

преди 6 години

А пуснете нещо и за ,,Мегали идея"на гърците ,които силно си вярват и искат възтановяването на Византия!В представите на някой политици ,като Т.Пангалос това включва и Македония!

59

Анонимен

преди 6 години

Само вие самите си говорите за Кърджалийска автономия, нещо което е абсурдно да го чуете в Турция. Толкова ли искате да я дадете тази територия хахаха.

58

Анонимен

преди 6 години

До 56 Гърците са най-лицемерни във вярата!Вярват ,но и силно желаят светските благинки и много биха направили за тях!

57

Анонимен

преди 6 години

От статията се разбра, че само гърците са фашисти, а турците не са.

56

Анонимен

преди 6 години

Турция та Турция та Турция...Спрете се вече. А колко територии са ви вземали вашите съюзници след междусъюзническата война... Аз ако съм на ваше място никога няма да стъпя в Гърция, Сърбия и Румъния.. Вижте как се разбират фФранцузите с немците, датчаните, норвежците и финландците с швeдите... Всички те са били поробени в определен период от историята. Стига с това ваше старомодно държане..

55

polvo

преди 6 години

И още нещо за споменатата ''справка'' - тя ме навежда на подозрението, че изповядването на определена ''религия'', а всъщност - не съвсем мирна идеология, върви ''в пакет'' с патологичното послъгване...да даваш подобни съшити с бели конци справки какво друго може да означава?

54

Айдук

преди 6 години

До С НАМИ БОГ-Може да сме направили грешка но сме постъпили човешки,другото е геноцид.Не може да заклеймяваме Баташкото клане и да постъпваме по същия начин!

53

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

преди 6 години

В Гърция има само НЯКОЛКО действащи джамии (само в северната част), а Атина е единствената Европейска столица без джамия (или поне до скоро беше, не съм сигурен). За сметка на това църквите са почти на всеки километър, а много гърци като минават покрай църква се прекръстват. В това отношение подобни са и Румънците. У сърбите също вярата е силна (въпреки факта, че те единствени се псуват и на Бог), а ИСТИНСКИТЕ НЕВЕРНИЦИ сме познайте - БЪЛГАРИТЕ.

52

polvo

преди 6 години

До 19: Така е! Обаче аз - за разлика от ''историка'', дал цитираната от мен ''справка'', НИКОГА не съм твърдял, че през последните 140 години с Гърция и т.н., НАЛИ?!?

51

Анонимен

преди 6 години

Американските империалисти се провалиха в Сирия като искаха да създават терористична държава, но не успяха! Ердогна им наби шута. А сега ще се пробват със нова стратегия в Турския Къбръс с помощта на Гърция. Това ще е със война или без ще видим скоро

50

Тъп серсем

преди 6 години

Когато са изгонили османлиите от Атина преди близо 200 години османският флаг е изглеждал по съвсем различен начин, така че думата "отново" звучи доста странно, държава Турция също не е имало, а Османска (Отоманска) империя.

49

19

преди 6 години

До polvo И с гърците е подобна ситуацията- Балканска-съюзници,Втора балканска-врагове,ПСВ-врагове,ВСВ-врагове,"Варшавски д."-врагове.

48

polvo

преди 6 години

Още за ''справката'' - към ''никаквите'' проблеми с Турция могат да се причислят Кресненско-Разложкото въстание, Илинденско-Преображенското въстание, ''разреждането'' на българското население в 1913 в Източна Тракия , дело на турския аскер и башибозук, двете турски противоконституционни партии ДПС и ДОСТ...Абе ''идилия'' - откъдето и да я погледнеш

47

Анонимен

преди 6 години

Ще направя последен опит:РАЗДЕЛЕНИ,ПРОТИВОПОСТАВЯЩИ СЕ .....ЗАРОБЕНИ. Само писане не носи свобода