100

Страхил

преди 6 години

А бе стига глупости. Левски си е признал и описал. И спътника му Вутьо Ветов го е потвърдил. И други хора също, на които е разказал. Казал го и при последната си изповед преди обесването. Там защо да лъже ? До убийството на ратая Стойчо Гиргинов се стига по разни причини и стечение на обстоятелства. Няма нужда да пренаписваме историята.

99

PD

преди 6 години

Достатъчно много се знае за Левски!Едни комитетски пари, дето един отговорен за тях е използвал за свои нужди (наказва се със смърт).Един чорбаджи, дето е на служба на султана, за да се умие, хвърля вината на Руските служби.И имената им се знаят, и в новата държава, с това са държани да служат на чужди интереси. И от онези времена, до днес, може да се проследят делата им. За това документите са засекретени, но не в българско.По делата им ще ги познаете, е казал Мъдрия народ Български.

98

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТОЗ 109 Е МНОГО ЛУД!!! КАКВА РУСИЯ НАМЕСИ ТУКА БЕ :D КАКВО ОБЩО ИМА ЛЕВСКИ С РУСИЯ!!!!АМАН ОТ ТИЯ УМОПОБЪРКАНИ ПУТИНОФИЛИ!

97

Анонимен

преди 6 години

До 109 Мале *** глупости си написал!

96

Анонимен

преди 6 години

За Левски и до ден днешен не се знае нищо за залавянето му По време на процеса срещу него,от 66 свидетели/комити/,62 свидетелстват против него По закон не се е полагала смъртна присъда при него.Само че той е бил голям проблем на Русия,и..на въжето.Ботев е нямало да изкара и една нощ на брега,но е променил мястото за слизане,иначе са го чакали с редовна войска.Чрез руските шпиони,,,братята'' информират турците.Дори го застрелват в гръб,с контролен в главата,до днес спазвано правило при руснаците.

95

PD

преди 6 години

Лозето не ще молитва, а иска мотика. Това е казал мъдрия народ Български.И днес е пълно с идеолози, ентелегенти, дето се срамят от народа си, или е под самочувствието им, да хванат мотиката на бремето народно. За това, Героя е Левски, а Раковски е само революционер. И това е ясно на всеки истински Българин.

94

PD

преди 6 години

да избавим майките си, жените си, сестрите си и децата си, кой друг ще?Не сме ли ние техни братя и бащи, на които ще оставим вечен спомен, като пролеем капка кръв за тяхното избавление? Пък те не щат ли вдигнат паметници, не щат ли ни забележат в историята, която ние възкресяване й даваме нов век? ...Левски до чорбаджията *** Милев, Карлово, 10.05.1871г.

93

Историк

преди 6 години

До АнонименПовърхностен си ти, точно Раковски пръв изказва идеята да се създадат такива комитети, които да повдигнат народа на въстание, когато четите се спуснат по билото на Стара планина. А Левски се заема да прави това на практика!

92

PD

преди 6 години

НАЙ МНОГО СА ВИНОВНИ ЧОРБАДЖИИТЕИ търпим всеки ден мъки и гнусотии, най противни на човечеството, на свободата и на съвестта.... Турчеят децата, безчестят по младите и дъщерите ни. Тия невинни не са ли наши братя и сестри? Защо така? ..Мислите ли , че ние ставаме невинни в това? Не! Ние и най много ВИЕ, ЧОРБДЖИИТЕ, НЕ СТЕ ЛИ ПРИЧИНА да стои това беззаконие и проклето зрелище пред вас. Кому другиму има да се надяват горките?..Ако ние, техните братя и бащи, не скочим и пролеем капка кръв, да ..

91

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

Убиец на един и спасител на милиони. Факт !И Апостола на българската свобода успяхте да оцапате ...

90

24/7

преди 6 години

Хахаха... всичкото Мара/Волен фтасала , та до Апостола опряла да си вдига рейтинга...пълен т...к е това атакистче , като цялата му партийка.

89

Анонимен

преди 6 години

Това е лошото на митологизираните образи. Държавата е свободна, но умовете-не. Да, Левски е бил убиец и изнудвач и какво от това?

88

Анонимен

преди 6 години

Революцията иска жертви, Левски е един от тях, а ако е имало предатели за светото дело да трябвало да бъдат ликвидирани. Това е борба въоръжена за свобода.

87

Анонимен

преди 6 години

До ИсторикТи си повърхностен човек , след като сравняваш РАКОВСКИ И ЛЕВСКИ. Раковски е привърженик на активни водачи-четници и въоръжени групи, а Левски е за системна организация, обединяване на бедни и богати за националната кауза.

86

Анонимен

преди 6 години

БРАВО НА СИДЕРОВ !!МНОГО КЪСНО СЕ СЕТИХТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ ЦЯЛАТА НАЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪС ПРОСЛОВУТИЯ УБИТ СЛУГА)))АЗ КАЗВАМ, ЧЕ ГО Е УБИЛ НО ЧЕ Е БИЛ НАД 18 ГОДИНИ!!!

85

Анонимен

преди 6 години

Няма произведение от социалистическия реализъм, което да е в устата на всеки Българин. Затова обаче има Вазов, Ботьов, които са от по старо време.И не е Авантюра, да положиш идеала за Чиста и Свята демократска република, постигната от вътрешния порив на всеки истински Българин.Това е върха на възраждането на древен и свободолюбив народ, порив и воля, непостижима за Господарско слугинажния мисловен модел, господстващ в всички Империи, които са се сблъсквали с Българи през вековете.

84

Анонимен

преди 6 години

Щом сме на път да изкараме и Левски убиец и разбойник спукана ни е работата !

83

Историк

преди 6 години

До Анонимен, говориш глупости, Левски е авантюрист, идеалист, революционер, типичен за ХХ век, а не е престъпник, но изкуствено е издигнат в някакъв култ, както вече ви казах, от времето на социализма. Раковски стои много по-високо от него, и Левски е просто негов добър ученик.

82

PD

преди 6 години

И с османските архиви нещо прекалихте вече, пишман изследователи.В Империята, където всеки записан като башибозук, плаща по ниски данъци, които бея прибира в джоба си, и отчита по малко към Портата, може и армия от българи да изведете.Ама в комитетите за всяка пара сметка се е държала, и най вече за оръжие е давана.А от анадола цели села са местени, в райони ц компактно българско население, и всички са били с ниски данъци и военна повинност.А за рушветите при назначаване на управител без думи

81

Иван

преди 6 години

Спря да "лови наркоразпространители" и да бие студенти и нещо позалезе от първите страници на новините. Сега с тези изказвания явно отново иска да се прибави и поповдигне нагоре нищожнияг си рейтинг. Но с популизъм едвали ще успее. Васил Левски е на всички нас. Делото му е живо. Историците изследвали живота и делото му, съобразно историчесте извори са излезли със становище по този въпрос. Един чичко завършил висше образование на старини и то специалност странна, не е добре да говори така.