112

До калоян

преди 6 години

Откъде се държи пушка се научава за седмица. Ако стане патакламата, бързо ще го научат синковеца ти.

111

шматка

преди 6 години

Влади имаше и гарнизонни отпуски по 24 и 12 ч.Аз лично не ги ползвах защото освен в селото нямаше къде да се отиде.Това с дороволната казарма няма как да стане.Само като му бутнат пред носа листа със задълженията които поема ако влезе и ще се откаже.

110

Анонимен

преди 6 години

и още 45 + 25 години, храниме такива тарантутници като него и баща му, а като гледам какви неща си е накупил ще храним и децата му...

109

Един

преди 6 години

Няма да забравя как една сутрин на разчета началника на поделението наказа всички офицери и старшини със 1 час строева подготовка тъй като не го слушаха какво им говори и си приказваха. Срочно служещите ни освободи да им гледаме отстрани сеира. Имаше един нисък топчест подполковник(много продажен) който се оказа в последната редица на строя в ъгъла - постоянно изоставаше от строя и подтичваше да го догони - смях голям беше.

108

Патриот

преди 6 години

До кога Каракачанов и Джамбазки , ще са с Турски фамилии!!!

107

24 годишен

преди 6 години

До 106 някогаАз друго съм чувал. За старшините и новобранците.... И никак не е мъжко.... Но влизат различно умни, излизат еднакво тъ,пи, може би това е положителното...

106

Анонимен

преди 6 години

Ква доброволна бе.Веднага задължителна.Те освен третополови клетки за нищо не става туй що се нарича младеж.

105

vlady

преди 6 години

До юристПо-скоро общ режим - имаше известна свобода на придвижване в рамките на поделението, допускаше се групово посещение на културни и спортни мероприятия, групи войници се извеждаха навън без охрана, при свижданията имаше контакт. Заплащането наистина беше по-ниско отколкото при строг режим - 8лв преди 1990г. и 60% от МРЗ след това.

104

някога

преди 6 години

До 24 годишенАко наистина си на толкова години е разбираемо твоето невежество и простотия,изпрашвахме синовете си момчета а се връщаха мъже а не пу.тки като вас.

103

Анонимен

преди 6 години

Вярно ли Делян Добрев получил инфаркт заради кумгейт

102

жестока истина

преди 6 години

Каква казарма бе хора всичко е разграбено и съсипано,сега храним чужди армии НАТО който ако стане нещо ще избягат и скрият по дупките си,за връщане на казармата трябват много пари за нови казарми и инфраструктура,хора,навремето трябваше да се мисли сега е вече късно и няма да стане.

101

калоян

преди 6 години

В случай на военен конфликт се мобилизират ВСИЧКИ мъже над 18 г. , независимо дали знаят от къде се държи пушката , аз предпочитам синът ми да знае !

100

24 годишен

преди 6 години

Комунизма е родил само пияници, тъ,пи военни, те създадоха и чалгата.... Какво ми я хвалите тая казарма сега дър,ти де,били? Дето изпращаш сина си воиник, но не знаеш дали ще го посрещнеш....

99

vlady

преди 6 години

Казармата беше по-зле от общежитие открит тип, в които се настаняват осъдени за леки престъпления - преди 1990г. заплатата на редник/матрос беше едва 1.5лв, на фазаните и курсантите 3.50 за сравнение в общежитията пандизчиите с лек режим имаха право на 15лв на месец за лични нужди, тези с общ на 10лв. Също при лек режим се дават два дни домашен отпуск всеки месец, плюс възможност за годишна почивка извън общежитието в казармата имаше само една полагаема. След 2000г. не беше много по-добре.

98

Анонимен

преди 6 години

До Младеж на 26 годиниКой знае какви може да ги свършиш, ако си над нас. Не си ли запознат в българската народна мъдрост: На бодлива крава, Господ рога не дава!

97

Анонимен

преди 6 години

По болшинството кюлементарчета на мамини синчета,дето щели да си загубят времето си личи,че наистина в държавата ни вече всичко е приключило.Уре,когато дойдат *** и почнат да режат тикви на двукраки,хич няма да избират,кой си "загубил" времето и кой го спечелил!Лекичко и мекичко ще си загубите живота и този и на вашите мамички,дето са създали такива лигльовци!Не служба "по желание",а задължителна наборна и който не желае,шут и вън от България,без право да идва даже като турист!!!

96

факт

преди 6 години

То вече няма мъже вия казармата ще връщате,погледнете младежта повечето нежни от третия пол каква казарма,те са свикнали само бутилки да вдигат как ще носят оръжие,каквото било било всичко унищожиха.....

95

Алфа Вълка

преди 6 години

Вие какво имате против казармата ве, вие и сега си масажирате простатав казармата ще сте като в Рая!И жените в Израел ходят на наборна служба, ако ви набара една такава и ще ви изкъртизъбите! И ще ходите на по 30-40г мъже мама и тати да ви бършат сополите!

94

Младеж на 26 години

преди 6 години

Унищожихте всичко, повече никога няма да гласувам на избори! Никакви компромиси, ако съм над вас ще ви изгоня от България всичките негодници!

93

бай иван

преди 6 години

Какви млрд.$ ви гонят не знам. Я се съберат 300-400 доброволци за година я не.