49

ЧОЧО

преди 6 години

До Сократ: ГОСПОДАТА БИЗНЕСМЕНИ ,ВСЕКИ ДЕН КАТО СЕ СЪБУДЯТ УВЕЛИЧАВАТ СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ,КАТО ВДИГАТ СВОЯТА ЛИЧНА ТАКАВА.ТАКА ЧЕ , СРЗ Е МИЖАЙ ДА ТЕ ЛАЖЕМ-ПРАХ В ОЧИТЕ. КАКТО И ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА. А ,ДОКОЛКОТО НАМАЛЕНИЕТО НА БЕЗРАБОТИЦАТА ,ТОВА Е СЪЩО ГОЛЯМА ЛЪЖА-ПРЕЗ ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ НАМАЛЯВА ,ПРЕЗ ЗИМНИТЕ ХОРАТА СЕ ИЗНАСЯТ НА ЗАПАД. МИНИСТЕРСТВАТА И ЧИНОВНИЦИТЕ ОБАЧЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ И ДАЖЕ СЕ РОЯТ. САМО ПРИКАЗВАТ ЗА 10 И ПОВЕЧЕ ПРОЦЕНТИ СЪКРАЩЕНИЯ.

48

евроатлантик

преди 6 години

с ниски доходи към висок жизнен стандарт

47

хахохихо

преди 6 години

До СКАНДАЛ В БДЖС 500 милиона ецегодишна субсидия е хубаво,че все пак ще има един влак

46

Анонимен

преди 6 години

мога да работя но няма да си плащам за да работя.

45

Анонимен

преди 6 години

Кадри има. няма кой да се грижи за тях. Ако работодателите наистина желаеха да имат кадри щяха да спрат да продават германските стоки за източноевропейския пазар. Защото това са инвалидизиращи младите хора храни. Националноотговорните хора държат на тези неща.

44

Анонимен

преди 6 години

безработицата намалява защото хората се изнасят в чужбина то логично и затова няма кадри

43

Анонимен

преди 6 години

До съвет//1500л в? Брато ,аз съм майстор -каменар ,мечти ,мечти

42

СКАНДАЛ В БДЖ

преди 6 години

Подготвя се кражба за 300 милиона лева за влакове с ТАЙНИ параметри. Явно е важна комисионната, а не колко влака са необходими и как се поддържат.

41

Гунчо

преди 6 години

До СЪВЕТкире, цъкни джобса, че се излагаш, герберска хранилке. Заплатите вървят 700-800 лв бруто. 1000 лв ако се работи 6 дни в седмица. С два чужди езика качваш на 1300-1500, ама ако гиговориш на ниво "роден". ИТ- качваш на 2000. Е, за тия пари нема как да стане. В ЕС заплатите хубави, цените- в пъти по-ниски. Само квартирите скъпи, но другото компенсира.

40

1

преди 6 години

До ИванКакви 10 часа и какви 1500лв.? Искат по 16-17 часа за 500лв.!

39

Анонимен

преди 6 години

И така ще бъде!

38

Анонимен

преди 6 години

Чакаме да свърши прехода...Амин!

37

Анонимен

преди 6 години

Но тука останахме трима у БГ-тоДвама работимЕдин не работи щото му праща родата пари...Статистика...

36

Анонимен

преди 6 години

бизнес у българско - няма

35

Анонимен

преди 6 години

айде стига г.рберастки лъжи

34

Иван

преди 6 години

То един бизнес в България, направо силиконова долина номер две. Мутрафона иска да му работиш по 10 часа на ден за 1500 лева и ако може и в събота. Е как да стане, квалифицираните кадри отдавна са в чужбина в търсене на по-добър живот. Когато и да излезете от България все е късно.

33

Анонимен

преди 6 години

От 5 години си търся работа по специалноста. Но уви оказва се че по мойта специалност заводите са унищожени. Тогава се пробвах нещо извън специалноста. Но уви ударих на камък. Извън специалноста заплатите се оказаха като за бавно развиващи се. Теглих им майната и се изнесох. Сега си работя по специалноста и заплатата ми е над 2 000 евро. Но хората в белите държави не са си унищожили заводите а бачкат на пълна мощност. Докато нашите заводи отидоха на скраб. Яка държава имате да знаете!

32

Сократ

преди 6 години

Безработицата намаля, защото голяма част от българите се изнесоха да работят в чужбина, а липсата на кадри е свързана с ниските заплати и нежеланието на хората да работят за "бог да прости"Полза от вдигане на МРЗ няма.Трябва да се повишава СРЗ.

31

До 27

преди 6 години

По принцип си прав, но отчасти. За София, може би важи и за единични такива оферти в прованса, обаче масово нещата са си отпреди 8-9 години, след кризата. На плюлите си в устите работодатели, тази криза още им е дъвка и всеобщо оправдание за ниски заплати.

30

Анонимен

преди 6 години

бизнес у българско - нямавсичкото е полит-икономика