130

Анонимен

преди 6 години

Държавата ще отпусне от печалбата си за поддръжка на полезни институции или за нуждаещи се хора,а олигарха няма да го направи,там е разликата между държавното и частното.Освен това,цените няма да са толкова високи,ако е държавно или с 51% държавно участие.

129

Анонимен

преди 6 години

До До 131Това е в световен мащаб.Глобалната монополизация.Просто на там тръгна света.България е само една дребна притурка към всичко това.Уверявам те,че в една Англия вече е доста трудно да стартираш дребен бизнес ,именно заради смазващия монопол на гигантите---А според теб справедливо ли е да е така и трябва ли да е така?Нямам нищо протв "гигантите",те също дават работа на хората и добри заплати,но трябва да има някаква регулация и контрол,честни правила и справедливост и за останалите хора

128

Анонимен

преди 6 години

От статистиката излиза, че русофилите са само около 26%. За тях по-убаво от евразийския СССР няма !

127

До 131

преди 6 години

Това е в световен мащаб.Глобалната монополизация.Просто на там тръгна света.България е само една дребна притурка към всичко това.Уверявам те,че в една Англия вече е доста трудно да стартираш дребен бизнес ,именно заради смазващия монопол на гигантите

126

Анонимен

преди 6 години

До АнонименМен Русия не ме интересува,нито олигарсите им,нито децата им.Тревожи ме,че в България натрупахме дългове за кратко време и българския бизнес е изнудван,убиван,дори малките фирми и дребни производители.

125

Анонимен

преди 6 години

Държавата е неефективен стопанин и от нея се краде най - много и най -лесно. Колективна безотговорост.

124

До 126

преди 6 години

Държавата е била собственост на БКП ! Тоест висшите партийни членове са разполагали с печалбите на всички предприятия и институции.Не е нужно да сме гении,за да установим колко са си прибирали за тях лично.Както една служебна ( държавна ) кола се кара варварски,без да се пази,така е с всичко останало държавно.Уважавам мнението Ви и не съм съдник на никой,но просто си мисля,че комунистическия режим е в основата на сегашната беднотия.Той роди днешната мафия.Проверете колко милионери има от БКП....

123

Анонимен

преди 6 години

Очевидно кампаниите на Русия по дискредитация на Ес са ялови и неефективни. Хората решиха да вярват на това което виждат а не на това което им казват. Ако в Ес и Щатите беше кофти децата на олигарсите щяха да живеят в Русия а не на Запад.

122

Анонимен

преди 6 години

10 г. по-късно,нищо ново в нашата,мила родина!Мизерията е същата дори и със специалното участие на Евросъюза!

121

Анонимен

преди 6 години

До До 124Не е отивала в джобове на номенклатурчици или олигарх,аз говоря за държавна,а не за частна собственост.

120

До 124

преди 6 години

Човече,разбери,че печалбата от тези държавни предприятия е отивала в джобовете на група номенклатурчици.Прав си за това,че трябва да има регулатор на цени,но дали собственикът на БДЖ е немска фирма или български олигарх,за държавата е едно и също !

119

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНие сме имали държавни предприятия и знаем какви бяха цените спрямо заплатата тогава.Поне 30% трябва да е държавна собственост,за да има някаква справедливост и глътка въздух за народа.Защо французите водеха такава голяма битка преди около 2-3 години срещу монополите?Възхищавам им се на смелостта да си върнат тяхното на държавата.

118

Анонимен

преди 6 години

Чудя се как е възможно да си толкова плиткоумен,за да си мислиш,че примерно енергото ако не беше купено от Е-он ,например,то щеше да си остане държавно.Ами разбира се,че щяха да го купят шайката директори и антуража им и реално парите вместо да отидат в Германия ше отидат в джобовете им.Така е с всички корпорации ,за което се твърди,че парите ни излизали в чужбина.Държавно е синоним на легален грабеж ! ЗАПОМНЕТЕ ГО !Северна Корея,Куба,Виетнам,Лаос,Китай-това са последните " ДЪРЖАВНИ " държави

117

Анонимен

преди 6 години

Не ми харесва,че натрупахме дългове за толкова кратко време.Изглежда сбъркахме.

116

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 119Напълно съм съгласен с Вас.

115

Анонимен

преди 6 години

До 888114Ти какво искаш? Българите да останат затворени в концлагера както беше при соца ли? Благодаря, за мен това беше ужасно. Ти ако искаш стой си в България. За мен е огромна привелегия да мого да отида и да живея където искам в Европа - най-доброто място за живеене в света.

114

Анонимен

преди 6 години

Без ЕС оставаме незащитени,не искам малката ни страна да се превръща в турска колония.Освен това,пътуваме навсякъде свободно,не само в ЕС,а защото сме в ЕС.Като искат да търгуват с Русия и имат изгода от това,нека да търгуват,но не и да излизаме от ЕС.Разделението ще ни отслаби.Проблема е друг - да няма държави на две скорости в ЕС,на роби и робовладелци.А и това ще отслаби самата Европа,ако само 2-3 държави са добре,а останалите - не.

113

Анонимен

преди 6 години

Санираха ми апартамента,смениха ми дограмата,направиха страхотен парк пред блока и изкуствен терен децата да спортуват.Синът ми посещава курс по информатика финансиран от ЕС.До морето стигам по магистрала също дар от ЕС.Няма визи и мита.Еми аз лично съм доволен от влизането ни .Това,че сме бедни е следствие на комунизма и комунистическата крадлива мафията пуснала пипалата си във всяко едно правителство досега .Това ЕС не може да поправи,нито манталитета ни,нито да осъди крадците.

112

Анонимен

преди 6 години

114 Ограбват те твоите бе алоу какво ти е виновен ЕС

111

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен ГЛУПЕНДЕРАНГЛИЯ ОЩЕ НЕ Е ИЗЛЯЗЛА ОТ ЕВРОСЪЮЗА!!! АЗ ИСКАМ ЧАС ПО-СКОРО ДА ИЗЛЕЗЕ!!!КОЛКОТО ДО ПРОГНИЛАТА БЕЗБОЖНА КОМУНИСТИЧЕСКА ТОТАЛИТАРНА РУСИЯ ! СЛЕД ПРЕЗИДЕНСТСКИТЕ ИЗБОРИ 2018-ТА ТАМ ВЕЧЕ НЕ САМО ПАРЛАМЕНТА НО И ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ Е НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМЕН ЩОМ КРИМ УЧАСТВА В ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!!!КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО!