53

Истината

преди 6 години

Ако някой поне малко е запознат и естествено няма финансови интереси, би бил против. АЕЦ Белене се намира в сеизмична зона, да не говорим, че регионът е беден и единственият поминък е земеделие. Нали се сещате какво ще стане с продукцията, ако наоколо има реактор?! Има си АЕЦ Козлодуй, който е напълно достатъчен! Дано правителството не позволи това безумие! България има нужда от магистрали и инвеститори, а не от подобни глупости!

52

да работиш на ишлеме

преди 6 години

Си е ИЗМАМА. Мега приекта е руски, Горивото руско, Реакторите руски, Шефовете руски. ЦЕНИТЕ СЕ ОПРЕДЕОЯТ ОТ МОСКВА И СА МОСКВАСАМО РОБИТЕ БЪЛГАРИ. КАКТО И ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ КЛАИЬОРИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ.

51

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНИНОВА ЩЕ ОТКРИЕ ЧЕ Е ОСЪДЕНА ЗА ПРЕСТЪПНА ПРИВАТИЗАЦИЯ

50

Анонимен

преди 6 години

Ще го има АЕЦ Белене, но ще го открие Нинова. Когато герберистката ***, ще бъде също там. На острова, в затвора

49

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

АЕЦ БЕЛЕНЕ Изследвания и становище на Българската академия на науките, Изд-во на БАН, 31. VIII. 1990 г. Този предишен доклад на БАН казва точно обратното - ОПАСНА И БЕЗСМИСЛЕНА централа. Чудно какво се е променило в Белене за 27 години?

48

закривай

преди 6 години

Аме те в този БАН ,дето е измислил само чушкопека са само дърти ,ненужни ***.Каква простотия очаквате да сътворят.Народ няма,икономика няма ,а на тях им се иска оооооооще мощности.После този ток ще си го наврем с един дебееееел кабел в.....Точно там.Отзад.

47

бай

преди 6 години

До До бай хРеакторите са поръчани през 2008 година сега коя година сме ???

46

Joko

преди 6 години

БАН, завалийте какво да кажат друго освен ДА ! Трябваше да им възложат един анализ, кой *** е виновен за случилото се до момента, кой изпапа мангизите и кой е за прокуратурата. Другото е празни приказки за наивници..... Чао на проффесочето Тассев.

45

Анонимен

преди 6 години

А в Германия събота и неделя връщат пари за консумирана енергия.Било по-изгодно вместо да спират мощности за 2 дена

44

До Цонко

преди 6 години

Хората от БАН работят за заплатите на чистачките в банките и произвеждат продукция, която светът оценява, а не нашите лумпеNи. Директор на институт получава колкото един даскал, макар че у нас има и много свестни учители. Канят ги да четат лекции от Тohoku Univ. до MTI, от Стокхолм до Юнан!Да работят от Брюксел до Новосибирск! Получават престижни награди и ги печатат в елитни списания с голям импакт-фактор, ако знаеш какво е това.В БАН има повече патенти, отколкото във всички университети у нас.

43

Неук с мнение

преди 6 години

Бюджетът на БАН се гласува от МС. Хайде сега кажете, че оценката е обективна, а не под натиск. Още повече точно тези катедри, които няма как да реализират продукта на мисловната си дейност, са най-зависими от дотациите на държавата. Трябват ни мощности, които да заместят въглищните централи в маришкия басейн. Там си горят направо пръст, ама нали се бълва ток, нейсе. Трябват ни, но не с мощност 1000 МВ, а няколко с по 250 МВ. Иначе нека си казват, че трябват, а потреблението пада, логика има ли?

42

Анонимен

преди 6 години

АЕЦ е ток за хората.ВЕИ е пари за избрани хора.Айде чао.

41

шматка

преди 6 години

До 35Турция строи АЕЦ защото има нужда от електроенергия.Цената на тяхната АЕЦ е 2-3 процента от БВПЦената на нашата ще е 20 %от нашия БВП

40

До Анонимен 38

преди 6 години

Ти кого наричаш "старци", бе? У нас е характерна омразата към грамотните и знаещите.Гледам снимката и защо не виждам гьол? Нали Винету гъгнеше нещо за някакъв гьол?

39

шматка

преди 6 години

Матрицата-презареждане

38

Анонимен

преди 6 години

ПРЕРАЗГРЕЖДАНЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА БСП ИЗРЕВА НА УМРЯЛО. ЗАЩО ЛИ?

37

До бай х

преди 6 години

Байо, кой ти каза, че реакторите за Белене са технологично остарели? Кое им е остаряло - конструцията, материалите, кое? Кое? Дрънкаш неща, от които не разбираш. Реакторите са произведени в Ижорския завод! Той е остарял - на 3 века е, от времето на Петър Велики. Но технологиите там са суперсъвременни, материалите - най-добрите в света! На тоя завод и ширпотребата е бижу, приборите за хранете даже! Ама ние нека да попитаме брюкселското зеле, че бюрократчетата там и те деца хранят!

36

Анонимен

преди 6 години

Важното е данък Русия да се плаща редовно. "Американски тецове " се наричат руските тецове регистрирани в Щатите ли? Тези на другарката Евгения Евдокимова ли?

35

Акуд

преди 6 години

само не разбрах защо от този нов аец ще произвежда по скъпа енергия, нали е по нова технология и трябва да е по ефективна или при руските разработки не е така

34

Анонимен

преди 6 години

Само че тия старци няма да носят отговорност за това предложение. Нека отговорността да бъде споделена и ще видите как се изнизват като ..........