95

Пророкът Гочо

преди 6 години

Затова никакви маркови *** - само български или турски текстил.

94

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен94Ми *** да живееш в 1989г. Качваш се на покрива, скачаш и право при Бай Тошо!

93

В.Шаломов

преди 6 години

Защото си е истински късмет да имаш работа в страна като Сърбия, където безработицата достига 16%, а сред младите хора - дори 30 на сто. Страна, в която добре платените служби в държавните институции се раздават само на хора с правилната партийна книжка.

92

Анонимен

преди 6 години

Западноевропейците имат право на евтини дрехи. Ще станат просяци, ако не експлоатират евтина работна ръка в Китай, Източна Европа. Обувки и дрехи ще струват минимум по 1-2 хиляди евро, ако не ползват робски труд.

91

Един българин

преди 6 години

Изводът ми от тези факти които привеждам е, че през 21-ви век робски труд в Европа е невъзможен. Имам предвид легално. Сигурно има такива фирми, със сигурност ги има в България, но те са някакви фирмички в междублоковите пространства които или продават стоки менте или не могат да пробият на пазара.Така че въпреки че статията е на Дойче Веле, тук подозирам пак някакъв хибриден агент на руското ГРУ който цели да дискредитира европейските държави от свободния свят.

90

Един българин

преди 6 години

Мисълта която исках да изкажа, и явно в 500 символа е трудно да бъда разбран правилно беше, че в днешно време няма начин да използваш робски труд и да очакваш качествена продукция (особено за известни марки като Бенетон или Армани).Още повече че сега се занимавам със стандарта OHSAS 18001, който е абсолютно задължителен, освен ако фирмата не се намира в Китай.Без този стандарт фирмата е кръгла нула и директно ще отпадне от пазара.Който го познава знае за какво говоря.

89

Анонимен

преди 6 години

Преди 89та имаше гарантирана работа за всеки с която човек можеше да живее спокойно и да си покрива всички разходи без ни най-малко да се тормози и измъчва как ще плати парното и дали ще има пари да купи храна за децата си. Хората ходеха на работа и бяха сигурни, че резултатите от техният труд ще се използват за блатото на обществото и няма да отидат в джобовете чорбаджията за джипове, вили, и 14 годишни манекенки от агенциите за секс оргии на яхтата.

88

Един българин

преди 6 години

Не знам какви проучвания са правени и откъде.Не можем да очакваме че всички частни фирми са благородни и мислят само за благото на техните служители.Много фирми в нацистка Германия са използвали робски труд.Хуго Бос са правели униформите на офицерите от SS.От друга страна, навремето, при Тодор Живков, дядо ми работеше като шивач в държавно предприятие. Шиеха ризи за Квеле (Arcandor по настоящем).Еми, дядо ми беше майстор. Не може да работи някой от улицата, защото продукцията не се приема.

87

Анонимен

преди 6 години

"Това си е ваш проблем. На който не му изнася - да си тръгва. Навън има достатъчно хора, които чакат да заемат вашите места. Вратата е ей там!".Ми правилно. Човекът е стока на пазара на труда, пазарът е най-добрият регулатор, капитализмът е най-добрата система, никой не е измислил по добра.

86

До 88

преди 6 години

Разбира се че международните компании ще се интересуват от номиналните стойности, това е логичното, те търсят оптимизиране на разходи си. БВП по ППС отразя особеностите на националните икономики - вземи да прочетеш нещо по темата, например има експортно ориенитирани икономики, чиито централни банки изкуствено подценяват валутите си за да бъдат произвежданите стоки и услуги по атрактивни на международните пазари. И отново най-точния метод за изчислява на благосъстояние е БВП по ППС!

85

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОчевидно разбираш от икономикя толкова колкото едно магаре от военна музика. Всеки уважаваш себе си икономист оценява по паритета, а не по номинала.

84

Българин

преди 6 години

Мила родна картинка!

83

Анонимен

преди 6 години

До АнонименМи върви да работиш а Камбоджа и Пакиста в sweat-shop да ти плащат 500 долара заплата и да те почитат като божество.

82

Анонимен

преди 6 години

До 81Всеки уважаващ себе си икономист оценява икономиката в номинални $, а не в паритетни, когато решава да инвестира някъде той изчислява разходите си в номинална стойност а не в паритетна, плаща заплати в номинални пари а не в паритетни, взима приходите и печалбите си в номинално а не в паритетно изражение

81

Анонимен

преди 6 години

До 1396-2017...?-2017 - не знам кога си роден, но очевадно винаги си бил роб на глупостта.

80

Работодател

преди 6 години

Няма вече сигурна работа. Все по-трудно се намира работа, а който загуби работата си ако изобщо намери нова то тя ще бъде по-ниско платена. Единствено сигурно е, че работа ще се намира все по-трудно и ще бъде все по-ниско платена. Така че бъдете доволни и на това и работете здраво да не останете на без средсвта да си плащате сметките че тогава сте на улицата а от там връщане няма, идва тежка зима, внимавайте.

79

Анонимен

преди 6 години

До ССДо но в Пакистан, Камбоджа, Индия и т.н., с 500 долара месечно си нещо като божество, ще те носят на ръце. Стандарта на живот е много различен, не можеш да го сравняваш с този у нас дори, да не говорим с този в Западна Европа.

78

1396-2017...

преди 6 години

Роби на османизма, роби на фашизма, роби на комунизма, роби на неоколониализма...

77

BigDick4you

преди 6 години

Бранд-мранд, световен или местен- всичките "капиталисти" са кожодери!

76

До 74

преди 6 години

Напротив за благосъстоянието на едно общество се съди по това какво количество стоки и услуги е в състояние да потреби, а не с какви средства разполага в абсолютна /номинална/ стойност. Номиналните стойности се изполват рядко, за глобални цели, както ти си написал при борсови операции. Реалното БВП се използва от всички големи международни и национални институции, като МВФ, СБ, Евростат и т.н., това не е моя приумица е най-точния метод за измерване на благосъстояние.