6

варненец

преди 6 години

Предложението е много по-обхатно от данък боигатство, реално то такъв данък не се и предлага. Предлгата се 2 неща:1. Преференциална ставка на ДДС за храни и лекарства, така както е по белия свят. Дори и в западнала Турция храните са с 9% ДДС вместо с 19%, същото е в Гърция, Румъния, Германия и т.н. Причината е, че това са социални стоки и хората трябва да могат да си купят ядене и лекарства, а не да им смъкваме кожите от гърба защото са гладни или болни.2. Въвеждане на необлагаем доход.

5

решението

преди 6 години

Предлагам да рзвием автомобилна инсдустрия, да вземем 2 трилиона заем и 50 години да развиваме производство на автомобили. След това ще вземем още 4 трилиона заем да пробием на пазара с българските автомобили и така след 100 години ще можем да конкураме БМВ, Мерцесед, Тойота, немските заводи ще затварят и ще уволняват работници, а уволнените немци ще идват в България да работят чистачи в семейстата на българските работници.

4

Анонимен

преди 6 години

45% данък за евросубсидираните милионери и милиардери

3

Анонимен

преди 6 години

Абе ддс на 33% държавата ще мърка. Какви богати данъци какви пет лева.

2

Симеонов

преди 6 години

След 45 г. стаж дойде време да се пенсионирам.Отидох в НОЙ да ми издават куп ненужни документи и да ми губят времето.Ходих, връщаха ме за глупости,пак ходих,скъсаха ми нервите,макар че имах напълно изрядни документи.В същото време сградата на НОИ беше препълнена от ци гани,гадни,нагли,вонящи претендиращи за пари.Държавата краде нашите пари да ги дава на тях,а те пък нямат каквото и да е намерение да работят.1 милион са,реват че са бедни и га дове като тази бабичка ще дават нашите пари на тях

1

Анонимен

преди 6 години

Много ясно,че това не е решение. Богатия е умен и перспективен. Проблема с трупането на пари в една държава се прави с производството и подпомагане бизнеса да продава извън държавата. Рекламиране на БГ стоки и услуги. Висока класификация на работната сила. С едно пре разпределение на част от парите ..Нищо не се постига.