25

Анонимен

преди 6 години

Нормално би било след пенсиониране да си купиш къща на село и да отидеш там, а апартамента в града да оставиш на децата и техните деца. Ама ако си имаш къща на село, със сигурност е опоскана от "братчедите", а ако си нямаш, с мижавата пенсия не можеш да си купиш. И да си купиш, не можеш да бъдеш сигурен за имота и живота си пак заради "братчедите". И така от немай къде се тъпчат по 2-3 поколения в панелка по градовете, а селата умират.

24

Нормален процес

преди 6 години

Това е нормален процес в целия свят. Прегледайте с Гугъл Мапс каква разруха е в стотици градове на САЩ където е била тежката индустрия и автомобилостроенето. Напишете в Гугъл "US cities in ruins" и косите ви ще се изправят от мизерията там.

23

онбашията

преди 6 години

умнокрасивоста не прощава, що не са опустели турските и помашките села?

22

Анонимен

преди 6 години

До БАЙ Ивантози сезон и Украйна отчете намаляване на безработицата, чакат оферти за Банско, но Индия се опитва да ги подцака в пазара ни на труда

21

emigrant

преди 6 години

ами то трябва ДЪЛГОСРОЧНА СТРАТЕГИЯ и конкретни имена и срокове за тая работа, а не работа на парче, празни приказки и фейк нюз!

20

постепен процес

преди 6 години

Еми трябваше да построим гигантски квартали от панелни блокове за да напълни града със селяни. Които доброволно дойдоха, даже се избиваха да си хванат апартаментче.

19

БАЙ Иван

преди 6 години

Ааааа, сега разбрахме защо безработицата намалявала...не защото са се открили повече работни места а защото безработните са избягали от тук!Ако сега познаваме 5-6 безработни то догодина 2-3 като заминат в чужбина и хоп статистиката отчита 50 % намаляла безработицата....

18

Ямболски блок

преди 6 години

До Българинано преди това ще преживее специфичното самонастаняване на културни особености под егидата на Брюксел в Банкя и Драгалевци, поне там има конюшни вместо да мъчат копитните по етажите

17

наблюдател

преди 6 години

Дайте подобно на евтаназията да планираме от сега края на държавата, за да е възможно най -безболезнен. Последните българи ще живеят около 2150-2200 година и реално България около 2100-та вече няма да е нужна в сегашния й вид. Трябва да се мисли как и какво може да се продаде, да се покрият дълговете и каквото остане да се раздели между българскоте граждани. Другия вариант е референдум и присъединяване към друга държава или държави по подобие на Пуерто Рико.Иначе арабите ще я вземат без пари

16

Анонимен

преди 6 години

Това е така, защото при ГРОБ и Обединените Патерици държавата се развива.Средната заплата вече е 5 хил.лв, а минималната пенсия 1 800 лв.Всички са щастливи и по магистралите тече мед и злато.

15

Анонимен

преди 6 години

Правителството въвежда мерки и се опитва да спре обезлюдяването в страната. Как? Как се опитва? Само с думи, без действия. Направете мин.пенсия 500лв. И мин.раб.заплата 1000лв. И хората сами ще започнат да се връщат.

14

Анонимен

преди 6 години

тоест, избегалите през 70те години в панелките щъкат безсмъртни между сапунките, а на село останали само тухли и керемиди за бране

13

чичо Гошо

преди 6 години

До АнонименАнонимен,дай пример за частна собственост и територия.Обясни ни например палестинските земи които владее Израел частна собственост ли са или са израелска територия?

12

Анонимен

преди 6 години

Рут Алекзандър от Би Би Си да не реве на чужди гробища.Да си гледа великаБритания и Лондонистан.И да, българите не искаме ислямски нашественици.Живели сме принудително с такива 500 години, не ни харесва и не желаем това да се повтаря.Пожелавам на всички като Рут и подобни да го изпитат това "съжителство" 500 години и тогава да говорят за "бежанци" ислямски.

11

Анонимен

преди 6 години

Обяснението - всичко се движи по най-малкото съпротивление...Природен закон.

10

Българина

преди 6 години

Селата са обречени, няма как да живееш някъде където няма услуги и работа, на запад имат предградия и села играещи ролята квартали, но има тотална ифраструктура която ги свързва с града. Проблема е че изчезват градове! А те изчезват защото софия концентрира всичко, университети, министерства, данъци. Ако тези три неща се децентрализират в 28 области външната емиграция ще спре веднага, но софия не пуска кокала.... софия убива България накрая ще убие и себе си.

9

Анонимен

преди 6 години

Сега имаме банани и тоалетна хартия, това ни го донесе демокрацията, САЩ и ЕС и сега живеем добре, защото имаме банани и тоалетна хартия. Лошите комунисти не ни даваха банани и затова са лоши и не ги обичам. Обичам САЩ. Обичам демокрацията, защото имаме банани и тоалетна хартия.

8

Анонимен

преди 6 години

Световна тенденция...всички констатират, но никой няма решение...

7

Анонимен

преди 6 години

Едно време, един сайт беше написал една смешна статия как щяла да изглежда България след 20 години - цялото население щяло да бъде концентрирано 2-3 града, а между тях щяло да се минава с въоръжени конвои... Тогава звучеше асбурдно, сега страшно.

6

Анонимен

преди 6 години

5 - Мисля, че бъркаш частната собственост с територия ...