11

Истината

преди 6 години

Истината е, че от края на 1990-та година раждаемоста при българите намаля катастрофално. С всяка измината година расте делът в работещите на родените след 1990 година и намалява дела на родените преди 1990 година. Това означава, че от около 8-10 години на всеки 4 пенсиониращи се българи, се пада по един започващ работа млад българин. Процесът започна около 2009 година, а през 2055 година ще достигне максимума, когато на един работещ българин ще се падат 4 пенсионирани българи.

10

сминдух енд чесън

преди 6 години

И с какво подобни писания променят факта ,че повечето от българите са системно ограбвани по един или друг рафиниран способ.Света не познава по несправедлива пенсионна система от нашата,а именно хората без принос са най облагодетелствани

9

Анонимен

преди 6 години

Смърт на НОИ!...сега данс ще дойдат да ме арестуват и да подпиша декларация, че няма да убивам нои...старозаветния :))))

8

Анонимен

преди 6 години

Единственото решение е да не вярваме на държавата, че ще ни даде нормални пенсии, ами 5 години преди да се пенсионираме да си отделяме колкото може повече от заплатата, за да можем да преживяваме поне още 5 години от събраните пари.

7

това е

преди 6 години

Всеки който се занимава с тази материя знае че големия проблем е сбърканата пенсионно осигурителна система при която държавни служители,полицай,съдии,военни,чиновници и пр. не плащат осигуровки и данъци а накрая получават големи пенсии и ползват здравни услуги,техните данъци се плащат от държавата,тоест от работещия народ/такова чудо няма никъде в ЕС който все повече намалява и така в НОИ има огромна дупка в бюджета и скоро няма да има нормални пенсии.Ако тази глупост не се поправи ни чака криза

6

Анонимен

преди 6 години

изключително важно е парите от вашите пенсии да ги изпукат *** - те раждат, плодят се и спокойно можем да ги наречем "новите българи"Каквото и да дадете на държавата има кой да го изпука, не се притеснявайте.

5

zeus

преди 6 години

Е нали в момента си внасям всеки месец пари за пенсия, защо да чакам някой друг да ми я плаща след време? Аааа, забравих, сега парите ми се изливат в общата каца да има пари за недосегаемите, а в бъдеще въпросните като не работят и не внасят пари няма да има. Решението е персонални партиди, който е работил да знае какво има и какво ще взема.

4

Анонимен

преди 6 години

"но да не забравяме българския феномен, че 92% от всички българи имат собствени жилища, докато 80% от британците живеят под наем"Това говори само колко са ни ниски доходите. На осторва не само заплатите, но и пенсиите и социалните помощи за безработица са в такива размери, че човек да може да си плаща свободен наем. Затова всеки живее в наследствени жилища. Тук как виждате един пенсионер със 180 лева пенсия или безработен с 0 лева доходи да дават 300 лева наем за гарсионера?

3

Оруел

преди 6 години

Според работодателите работещите били мързеливци, *** и маймуни и взимали много пари. Дали няма нещо общо :)

2

Анонимен

преди 6 години

Няма да има такъв проблем, ако започнете контрол над всички фирми и унищожите сивия сектор.

1

Анонимен

преди 6 години

Е как бреее, ромите къде ги забравихте? Те ще работят. Нали затова сега толкова грижовно ги отглеждат и приучават на труд, държавата, "властите" и партиите.