201

men

преди 7 години

аз залагам на шведите. най на края, на края на света, ще останат само те плъховете и лебарките...

200

men

преди 7 години

айде капиталисте купувай роботите да те видим. вземи си и няколко инжинера да ти програмират и подържат роботите, да ги наблюдават, да им сменят чарковете. после се подготви през две годинки да ги сменяш роботите шото софтуеъра и хардуера нема да имат подръжка вече. а ти заседна на номер едно още с инженерите ли? ами да нема у бугаистанеца таквиз останали или си знаят цената. чекам да ми кажеш как върви роботизацията под некоя от следващите статии.

199

Някой си

преди 7 години

Ако може без заплата - даже би било най-добре!

198

men

преди 7 години

смеь смех смех. минималната заплата пречи там където е прекалено висока и е по евтино да се направи робот. пример калифорниа и 20 долара. за това там за черна работа наемат само нелегални или затворници които бачкат без пари. в българия минималната заплата е подигравка. а индустриалните капиталисти плачат за бесилки. като за начало да си бачкат самички и да се чудят що матриалеца бега където му видят очките. един ден ще останат само индустриалци, ченгели и шведи. да видим кой кого. аз залагам на

197

Анонимен

преди 7 години

Те са некадърници, лош мениджмънт, не могат да увеличат производителността на труда, не искат да плащат данъци, които навсякъде в развития свят са поне 35-45 процента. Дори не искат да плащат такса смет на общините. Това е "Индустриалният капитал" - едни некадърници и празнодумци.

196

R

преди 7 години

До алюЕ как да не излизат. Чете ли за празниците - бизнеса губи милион и половина за 2 дена празници. Това означава, че бизнеса печели по милион и половина за два дена . Направи сметка колко е за 30 дена .

195

Анонимен

преди 7 години

"Индустриалният капитал" кара масово Бентлита и S класи, но 340лв. заплата на работник им се вижда непосилно. Няма такива нагли мутри!

194

Анонимен

преди 7 години

Докато има банки определящи политиката, няма да има универсален базов доход. Нали ще им изяде залъка? Ролята на банките в капиталистическата система е да разпределя капитала, но те също така взимат процент от всяка една извършена транзакция. Банките управляват политиците, а не обратното.

193

вярно бе

преди 7 години

<пик> бб взриви нета за еврото

192

Анонимен

преди 7 години

след 30 години демокрация сме на дъното

191

Анонимен

преди 7 години

разпродадохте държавата на частни кибици.. сега ще ми ядете... макаренкото

190

до 251

преди 7 години

Ти какво му предлагаш?Да стои и да гние за да храни гушите на такива не-наяли се 30 години?Естествено ,че ще си търси щастието и интереса там дето може да го получи.И на мен ми е болно ,че шепа некадърници определят как да се живее в България и с колко ,но това са реалностите и са си едни и същи вече 27 години.Аз намерих друг начин,но не бих се замислял и 10 секунди дали е по-добре да правя пари до де съм млад или да робувам на старчоци със закърняло мислене от 92-ра.

189

Анонимен

преди 7 години

Брей, "Индустриалният капитал" са големи комунисти за задължителната работа в България. Така правеха от Българската комунистическа партия. Обаче за заплатите са върли капиталисти от 19 век. Мързеливи и глупави капиталисти, които не увеличават производителността на труда, а искат работниците им да работят по 16 часа за 100 лева, за да просперират те - българският капитал.

188

extremist

преди 7 години

МЕСЕЧЕН MIN. НЕТЕН ДОХОД НА ЧОВЕК : 2000лв

187

extremist

преди 7 години

Имали сме петата най-висока заплата спрямо БВП за ЕС - АЗ СЪМ НАВИТ; ДА МАХНЕМ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА И ДА СЛОЖИМ МИНИМАЛЕН ДОХОД НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. НАПРИМЕР: 2000лв. НА КАЛПАК...

186

Joko

преди 7 години

"Махнете минималната заплата!"... А бе, я махнете въобще заплатите, но тогава ще ви питам кон боб яде ли !

185

Анонимен

преди 7 години

"Индустриалният капитал" Разбирай политически мутри и олигарси заграбили държавата през всевъзможни корупциони схеми... са изнагляли вече толкова, че си търсят работна ръка за по 100лв. на месец. Бизнес МАДЕ ИН БГ. ! Наглост без граници му викам на това.В БГ, бизнесмен = на престъпник с политически гръб.

184

ЖИВИ СКЕЛЕТИ

преди 7 години

СЛЕД ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО, ДО МЕСЕЦИ.

183

Анонимен

преди 7 години

Не ви ли омръзна да манипулирате. Когато ви е изгодно цитирате ЕС и приемате нещата както са там, когато не ви е изгодно го заобикаляте. В Германия минималната часова ставка е 8,40 евро за най-ниско платените дейности. Това е въведено със закон и никой не го нарушава освен българските работодатели карайки да се подписват работниците на фалшиви ведомости. Въведете минимална часова ставка и да се плаща на час.

182

ХМ

преди 7 години

Човек и добре да краде ,С-класата му остарява!