167

Анонимен

преди 7 години

Аз съм агроном , работих много малко 90-те защото не плащат .. Познавам 1-2 двама да работят от целия поток 100човека като агрономи.. А за докторите на науките друго е си доктор.. Кумата е доктор по фитапатология и работи по специалноста в САЩ.. Другия познат доктор агроном работи в Германия.. Та такива хора доктори винаги мераклии кой да ги наеме..другите работят магазинери , дори хлебопекари в САЩ

166

Анонимен

преди 7 години

С 1500 лева вход на Форекса изкарах 3100 за месец, защо при това положение да отида при някой *** да ми дава 1000.

165

Handel

преди 7 години

Много отдавна е така. Типична обява за работа: Търси се търговец на XYZ с 2 висши образования, три чужди езика и 10 години стаж. Може да е студент.

164

до sante dog

преди 7 години

Да, обаче като намалява населението, намалява и търсенето на труд, защото няма пазар или поне вътрешен пазар няма. Така че нещата са и така, и така.

163

до ха де

преди 7 години

Ами като не са учили по-малко от нас, да плащат и на тях, и на нас по 2000 лв, защо трябва този с 1000 лв да взима колкото другия на минимална, а не обратното?

162

ха де

преди 7 години

Абе вие на коя планета живеете?1000 лв. били малко а знаете ли , че с други специалности са на минимална.Те какво да кажат , да не са учили по малко от вас?

161

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 179Бай онзи дразниш ме естествено , че щом са доктори на науките , значи са защитили дисертация.. Понеже вчера гледах обявих за работа в Германия в Триваго работи един приятел , обявите са магистър с предпочитание доктор.. Vector informatik - магистър препочитание доктор.. И си мисля толкова ли доктори по комп.науки има в Германия.

160

sante_dog

преди 7 години

Труда е стока. Когато една стока е дефицит - цената и расте. Не са ли чували за кривата на търсенето и предлагането? Както с черешите например - студа съсипа реколтата и ще са скъпи. Така и с работната ръка - демографската криза и емиграцията намаляват драстично работната ръка - съответно цената на тази стока расте. Ако работодателите не могат да го осъзнаят значи няма да оцелеят в една пазарна икономика.

159

Анонимен

преди 7 години

то е двустранно:работниците не им се работи, търсят лекото.а работодателя не иска да плаща и търси лекото.Като цяло докато всеки не си намери майстора си търси.

158

Симо Щангата

преди 7 години

Абе - каквото и да приказвате - сегашните чорбаджии са си стипци отвсякъде - мерят си .... с новите си коли и любовници, разправям ви за време - когато на частно на строеж в "Лозенец" са ми плащали надник 40 лв. на ден като общ работник / за сведение - майка ми в държавно учреждение вземаше месечна заплата 120 лв./. С пари от един ден работа си купувах чифт супер обувки от магазин на "Витошка"... Така че - работещите в момента на всички нива са заклещени в "менгеме"

157

Анонимен

преди 7 години

Не че нещо, ама вече и бобщи работници с основно не се хващат за под 700 лв нето и то в провинцията. Не знам работодателите през коя година живеят още, но живота през последните години поскъпна доста.

156

Беден работодател

преди 7 години

Последните години живота поскъпна доста. 1000 лева вече не са нищо. За 1000 лв. ще си наемете някой некадърник, завършил Свищовския. Качествените кадри вече се мръщят и искат по минимум 2 хил.

155

Мъж 31 г.

преди 7 години

Според мен точно младите трябва да получават по-високи заплати. Младия човек тепърва ще създава семейство, поколение, ще купува жилище и т.н. 1000 лв за сам човек ще стигнат да си посрещаш нуждите, но ако тръгнеш да създаваш семейство и да купуваш жилище, ще трябва бая да мизерства с 1000 лв дори и в провинцията. Аз в момента взимам 1200 лв, живея в провинцията, имам малко дете, което съпругата ми гледа и не може да ходи на работа. Плащам 200 лв заем и парите едва стигат с много лишения.

154

Анонимен

преди 7 години

До fizik САЩ не ме кефят , предпочитам в Германия и Холандия образованието е почти без пари , а работа има в университета и във фирми .. А искам да съм близо до България .. А дали знам английски няма начин , в магистратура не приемат без сертификат по английски С-ниво..

153

Анонимен

преди 7 години

Които не е съгласен със заплатата си винаги може да напусне работа и да търси по-високо заплащане! Но за него се изискват и повече умения и знания. Да сравнявате Германия с България е смешно ... Ние сме 10 пъти по малки , били сме я изолация 70 години, нямаме кой знае какви научни постижения и умове и т.н.

152

ЧОВЕК

преди 7 години

ХАЙДЕ, ПРОСТАЦИТЕ И КОМПЛЕКСАРИТЕ ПАК СЕ ЗАЯДОХА С НАУКАТА. БЕЗ НЕЙНОТО ФИНАНСИРАНЕ БЪЛГАРИЯ Е НА ТОВА ЖАЛКО МЯСТО.

151

Анонимен

преди 7 години

не докторанти а доктори работят в IT сектора и заплатата им е 6000-12000 на месец.. Доктори има във Виртуалната машина , Вистеон , Има една Дъщерна фирма на ДЕЛЛ и там има доктор, това е което аз знам..

150

fizik

преди 7 години

до 166Парите не идват от фондации, а от университета в който учиш. И не са даром, а срещу задължението да работиш за университета. Водиш упражнения, проверяваш контролни, работиш върху научен проблем с преподавател.

149

Адонис

преди 7 години

Дипломите от Бг в Англия не ги признават,трябва да се изкара приравнителен курс мин 6 месеца с цена около 3000 паунда.И с право университета в Бг е жалка къртинка пълен застой от 1960г. на сам...

148

Анонимен

преди 7 години

математик от СУ безработни няма.. това за математици и физици че са безработни е пропаганда на ЦРУ..