215

До259

преди 7 години

Стояха, не защото са некачествени, а защото дори и в градовете всички си правеха домашни сокове! Промишлено произведените се явяваха свръх производство.

214

До 259

преди 7 години

Помня соковете и нектарите,но помня,че ги купувахме.Знам също сега 2 фирми дето произвеждат същите сокове и нектари в бирени бутилки и ги изнасят, а ние купуваме от тея в кутиите ддето пише 50 %,10 % .

213

Ох

преди 7 години

не ми говорете за прокиснало мляко преди.Не си спомням всяко трето да е било такова.Ако е опстояло повечко на топло се пресича,вярно е.Но преди предлагаха мляко.А сега има ли мляко ? Я му вижте трайността!С такава дълга трайност или няма мляко или е бъкано с консерванти.А колкото до дотациите - нека ги има,но да са еднакви за всички,а не за нашите нищо.

212

Анонимен

преди 7 години

Помните ли, натуралните сокове (100%) в бирени бутилки, как седяха по рафтовете и не ги купувахме?

211

Schutzstaffel

преди 7 години

Комунистите са първа икономика във света. сащ им дължи 10 трилиона.

210

Лисан

преди 7 години

Дойче Веле стана по-жълто издание и от вестник "Чук-чук". Как така всичко е на загуба , пък станахме 9 милиона? Откъде пари, а?

209

скънка

преди 7 години

а да не говорим, че баща ми уреди да си купим видео от някакъв ТИРаджия, първият ни цветен телевизор ходи да го взима от някаква църква в някакво село...не знам за какво милеете,може би за сигурността на утрешния ден,но каква сигурност е това?

208

Анонимен

преди 7 години

а сега като ни дават пазари, що не си продаваме качествената стока по европейските пазари ?_________Пазар не се дава, пазар се печели. Най-вече с качество, след това и с цена.

207

skunka

преди 7 години

другари, не бъркайте така нелепо. Никой не спори за тези пагубни 27 години на нехайство, никой не казва, че са по - добри от комунизма. Просто и ясно конкретизираме периода от време - време на нискокачествена продукция, пласираща се само в СИВ, три фалита на НРБ (за колко от тях сме чували?) и една апатия, ден да мине, друг да дойде, така се е работило,под сянката, всичко за некво си море в бунгала с дървеници и комари.Айде мерси.

206

Анонимен

преди 7 години

А сега прясното мляко е в кутии и има трайност 6 месеца

205

Анонимен

преди 7 години

Тогава бяхме на 27 място в света по качество на живот,според официален доклад на ООН,а сега сме на 140 .Но преживяхме социализма,ще преживеем и демокрацията.То краят и вече се вижда.

204

Тъпанар

преди 7 години

...Комунизъмът беше лошо нещо. Не искам да се връща. Прави ми обаче впечатление, че последните седмици, това е 3-та или 4-та статия по тематиката. Ей така предизборно като че ли...Случайност? Едва ли! Някой май се притеснява да не дръпнат комунистите пред Него. А ние, вместо да вкараме всички 250 човекоподни в затвора заедно с господарите им, спорим кога е било по-добре. Аз знам - никога...

203

Георги Георгиев

преди 7 години

Помня края на този период, но много бегло. Имахме какво да ядем и беше вкусно, в училището ни имаше зъболекар и медицинска сестра(родом съм от малък град с население около 8000 души). Родителите ми имаха работа с нормално работно време. И така мога да изброя куп неща които днес са само бегъл спомен за добро или лошо. Сега работя по 12 часа на ден, купувам храна долно качество , произведена къде ли не по света в страна подобна на тези от третия свят. Кое е по-добро вие решете !

202

мазепа

преди 7 години

До охНе е проблем че дадена стока се дотира, ако тя се изнася в целия свят. Проблема е когато се дотират ***. Прясното мляко беше в найлонови пробити пликове и всяко трето мляко беше вкиснато.

201

Анонимен

преди 7 години

Лелеееее как хвърчаха вагоните с консерва белени домати и компот ягоди, череши, конфитюри от консервната в Бойчиновци към Англия. На пристанището в Лом и директно. Само искаха етикета да е техен дизайн и кутиите да са намазани тънко с течен парафин.

200

вълчи времена

преди 7 години

Като соца е бил лош,защо ми хвалите фалшивия дивашки капитализъм ??

199

Анонимен

преди 7 години

Едва ли някой, който помни онова време, го иска пак. Не. По-скоро и това, което е сега се оказа една голяма, лицемерна пробита лъжа.Като онова е имало недостатъчи, да се примиряваме сега с *** на запада ли? Това си е робско и угодническо мислене. Че ако тогава е било зле и се е ядяло ***, сега като се ядат *** пак, до какъв логичен извод води това? След 30 години, къде сме и какво сме спечелили реално? Трябва да се примиряваме ли?

198

ох

преди 7 години

Бах ти тъпата статия.Ми то и сега в цяла Юропа селското стопанство се дотира.Само дето в Германия доплащанията са мноооого по-големи и ние не можем да се конкурираме с тях.Затова внасяме картофи и др. от швабско.Ако дотациите в ЕС бяха еднакви,ние щяхме да ги залеем с стока,ама сега не мож ги пребори.

197

Киро кофражиста

преди 7 години

При соцализъма имахме договорка с руснацитеНие ще им купуваме раздрънканите ЗАЗ-ки и москвичи, те ще ни купуват вкиснатите консерви и компотиТака всички бяха доволни, докато не дойде Горбачов и развали далавератасоцализъма фалираоттогава спряхме да караме раздрънкани москвичиа руснаците спряха да ядат развалени компоти

196

мазепа

преди 7 години

До домазепаРазбира се че си я продаваме. 80% от износа ни е за Европа.