12

Flex

преди 7 години

19, ние постоянно мутираме, еволюираме, развиваме се. Да засечеш точно такава мутация, която би ти навредила от такава, която е безвредна е проблема. За илюстрация, ако се разпънат всичките ти днк вериги това е близо 1500 пъти растоянието до луната и обратно, просто е доста необозрима задача да се решава на парче, както в момента. Глобалния вариант е спиране на 2-та типа мутации, тогава дефиницията за рак ще изчезне, но не и текущото борене с някакъв тип мутирали клетки на мишки.

11

Flex

преди 7 години

Възрастовите мутации (1) - има вече успешни опити за възстановяне на рнк-то, но само на бели кръвни телца, докато го докарат до всички видове клетки ще минат стотици години.Мутациите от облъчване (2) - има надежда с инхибитор на деленето, открито в един организъм - клетката може да се дели чак като успее да се възстанови до оригинал, далеч е от тестване на хора.Та направили са нещо дето таргетира определен тип миши ракови клетки, добре, ама е рано за шампанското.

10

Flex

преди 7 години

Всъщност раковите клетки са деформирани собствени такива. Има хиляди видове и наистина няма универсална панацея, която да различава твоите от различните мутации, може да се таргетира точно определена ракова клетка и това е. Образуват се по два начина:1. При делене на клетка отпада част от рнк-то, което съдържа основно ненужни вериги, но след време почва да отпада и важна информация и клетката мутира2. Облъчване разрушава рнк и клетката се дели вече деформирана и ако не си късметлия - популация

9

Анонимен

преди 7 години

Щом го съобщават руски "учени" значи нищо няма да излезе. Просто това е поредната руска фукня. Всички знаят че има няколко хиляди вида рак, за някои видове има лекарства. Да се намери универсално лекарство е просто поредната алхимическа заблуда от 21 век.

8

Пак

преди 7 години

ли

7

Анонимен

преди 7 години

Това ако е истина ще бъде Чудо.

6

Анонимен

преди 7 години

Глупости. Рак е общо наименование на най-различни злокачествени образувания. Няма универсално лечение. Няма и как да има.

5

Българин

преди 7 години

Много се спекулира с темата. От опитите с мишки до разрешенията за масова продажба може да лежат едни 30-40-50 години.

4

Анонимен

преди 7 години

Браво! Тя , Русия прати човек на Луната, станции на Марс, направи свястна кола.. Може и да е открила такова лекарство. Ама...надали...

3

Феодор

преди 7 години

Ако е вярно, е супер новина! Браво!

2

3

преди 7 години

Дано да е истина, а не някой кьорфишек.

1

Анонимен

преди 7 години

Браво, братушки! Подарихте на милиони болни НАДЕЖДА, но дали нашите либерали от медицината и финансите ще намерят пари да го закупят.