114

Анонимен

преди 7 години

От кога пък Санстефанския мирен договор е празник само на България от 52 други Държави

113

АТАКИСТ

преди 7 години

Честит празник на всички българи! НЕ и на брюкселските зелки дето са на щат в тоя сайт, те не са българи! Въпрос по история от 4ти клас: Кой ни освобождава от турско робство?А: РусияБ: Брюксел

112

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

Моят Национален празник е 24-ти май... - и е редно "Върви народе възродени" да бъде удобрен за национален химн, а не "партия велика води" или "с нас Масква е в мир и бой"...

111

Анонимен

преди 7 години

Турско робство е имало само в България. Ако прочетете историите на съседните държави, били под османско владичество (Гърция, Сърбия, Румъния, Кипър, Сирия, Ирак, Египет..) с изненада ще установите, че навсякъде е имало османско владичество или управление. Само по някаква незнайна причина в България е имало робство. Защо ? Ами, за да се каже, че руснаците са ни освободили от робство и трябва да сме им задължени

110

Анонимен

преди 7 години

Честит празник, братя.

109

Анонимен

преди 7 години

Единствния празни днес е Санстефански мирен договор други измишльотини няма

108

kiro

преди 7 години

Трябва да обявим война на русия и да се освободим от 139 годишно руско робство

107

Анонимен

преди 7 години

Санстефански мирен Договор има но катова нещо като освобождение на България няма и не съшествува по Документи , вероятно пак някаква обичайна идея на Русия

106

БЪЛГАРИН

преди 7 години

Освен освобождението на България, Русия е целяла да изтласка османската империя отвъд Босфора и да се въстанови Константинопол, столицата на христянството.Англия и Франция основно са се противопоставили на Русия на победния и ход към Константинопол и затова сега благодарение на великите сили Турция има територия в Европа.

105

Българин

преди 7 години

Честит празник, братя българи и славяни, да се радваме и да се веселим!Душманите Кирияк-Стефчовци, потypнаци и американски блюдолизaчи да се спукат от яд през гърба!

104

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

Русия се уплаши от Санстефанска България... - и подкрепи Берлинския договор...

103

Анонимен

преди 7 години

С Тиквата както вървим, можем да излезем в обратния край - Нова Зеландия!

102

До 135

преди 7 години

Борисов е човека който насажда напрежение в държавата! Само плете интриги, насъсква и без това простия народ един срещу друг, това е един много двуличен човек!Тези които гласуват за него са същите такива ниско-интелигентни същества, злобни, агресивни, зомбирани и кухи!

101

да

преди 7 години

България има много врагове и както обикновено се случва през последните има-няма 1500 ГОДИНИ - ЩЕ ГИ НАДЖИВЕЕМ ВСИЧКИТЕ !!!!

100

Анонимен

преди 7 години

Най голямото престъпление на БКП-БСП е , че обезличи националното достойнство на Бэлгарина . Т.н. историци написаха историята така както се харесваше на комунистите. Накараха ни да празнуваме окупацията от Съветската армия на 9.09.1944 г като национален празник . Караха ни като овце на манифестации да махаме на един неграмотен Правешки овчар наречен Тодор Живков . Сега пак има спор за з март . И така към светли бъднини .

99

мАРТО

преди 7 години

До РУССКИЙ ОККУПАНТ 143РУСОФИЛ ***

98

до ??????????

преди 7 години

в този Договор не е споменато че Русия освобождава България...Ами такива неща не се пишат по договорите. А ако не беше нереализиралата се "Санстефанска България" в Берлин щяха да ни орежат още. Всъщност англичаните са казвали на Русия: "Вие измислихте народ и създадохте държава". По-късно са се "съгласили" че на север от Стара планина има българи, но надолу са само гърци.

97

Анонимен

преди 7 години

Тоя празник е създаден изкуственно от Русия , такова нещо по Документи не съществува

96

Анонимен

преди 7 години

Само не е ясно къде точно пише в Санстефанският мирен договор че Русия ни била ОСВОБОДИЛА

95

Марто

преди 7 години

До Анонимен 127Освобождаване не е имало. Просто русия е искала да се по разшири.