148

Пешко

преди 7 години

До Анонимен 202, нищо подобно няма в меморандума. Всъщност той е подписан с цел гарантиране ненарушимостта украинските граници, тъй като Украйна се отказва от ядрено оръжие. Целият договор го има в нета

147

Пешко

преди 7 години

До БобиПак да попитам - ако унгарците във Войводина си направят референдум, обявят се за независими и после се присъединят към Унгария, това валидно ли би било?

146

Анонимен

преди 7 години

единственото ми успокоение, е че има поне едни по-глупави от нашите политици в Европа - украинските. и про-руските, и про-западните. и от време на време парламентът им става голям шао-лин :)

145

Анонимен

преди 7 години

руснаците наистина имаха договор с украйна за ненакърнимостта на границите, в който крим беше автономен, с официален руски език и вечна военна руска база. много ясно, че като се опиташ да въведеш украински език, нарушиш автономията и се опиташ да изхвърлиш военната база, заменяйки я с чужда (дори не и твоя), въпросът с границите става малко...хлабав. немците и руснаците също имаха договор за ненападение, но какво стана накрая? така че поне това можеха да съобразят украинските политици.

144

факти

преди 7 години

превратът от сащ не беше заради ес, а заради откритите газови залежи в акваторията на кримския полуостров, които бяха обещани на концесия на сина на буш. а техните концесии си вървят ръка за ръка с военни бази, докато се източи ресурсът. и руснаците никак не се зарадваха да им изгонят тяхната собствена база, в район на руснаци и да сложат чужди военни. а 'революцията' в сирия започна, след като асад отказа на американска фирма да прекара тръба от катар през сирия и вместо това подписа с иран.

143

:):):)

преди 7 години

Мой познат, КРИМСКИ етнически българин, беше от 3 години в България, когато станаха събитията. У нас, животът тече другояче и понеже той е и български гражданин, въобще не обърна внимание на истерията около Крим, нарече ги 'простотии'. Преди 2 години се прибира да види някакви роднини и каца на летището с бг паспорт и фланелка 'american army', купена от някакъв битак :).. Каза, че първо го скъсали от проверки, мислили го за провокатор и агент, накрая и те почнали да се смеят.:)

142

Пешко

преди 7 години

До Нaкой може лиКакво значи "взеха". Ако нещо са й "взели", то това е Крим. Пък и дали самата Руска федерация не беше турила някога подпис под споразумение за ненакърнимостта на украинските граници?

141

Късата памет

преди 7 години

До БобиИ това какво общо има с темата. И наема е 4085 долара. Казах ти вече, чети а не преписвай неква пропаганда.

140

БАБА БУНА

преди 7 години

КАКТО УПРАВЛЯВАТ В КИЕВ, ЩЕ ЗАГУБЯТ И ДОНЕЦ И ЛУГАНС И СЛЕД ТОВА ЦЯЛА УКРАЙНА.НИКОЙ НЕ МУ СЕ ЖИВЕЕ ПОД ДИКТАТУРА ФАШИЗИРАНА И НАСИЛИЕ.НЕ ВИЖДАМ РУСНАЦИТЕ КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ В УКРАЙНА,КАТО ИМ ЗАБРАНЯВАТ ИСТОРИЯТА И ЕЗИКА.

139

Факт

преди 7 години

Анексията на Крим е следствие,а не причина!Просто нямаше друг възможен вариант.Колкото до Донбас-Путин въобще нямаше планове за него,но местните активисти го изненадаха доста неприятно.Затова и той нарочно забави помощта си,докато ситуацията стана катастрофална,един вид наказание.Изобщо войната срещу Русия не е заради Крим,Донбас и прочее...

138

ДО 181

преди 7 години

ДА НЕ СИ ГИ БРОИЛ,БЕ?

137

Анонимен

преди 7 години

Интересно, ако в Карелия се проведе референдум за присъединяване към Финландия, какъв ли ще е резултата?

136

късата памет

преди 7 години

До БобиИзчети резолюциите на съвета за сигурност на ООН и пак ме питай. За днес ми стига толкова да обяснявам, изглеждаш интелигентно момче, чети повече и ще разбереш. А примера за Чехия и Словакия не е в контекста на разговора.

135

Анонимен

преди 7 години

Абе той и Кадафи надиграваше всички по същия начин, а пък завърши изнасилен с кол забит в xXx !

134

Анонимен

преди 7 години

Световна простотия. Хората провели рефередум и народа се изказал, но не някакви си от другия край на света ще им управляват живота.

133

фр

преди 7 години

Прочетох дойче веле и спрях да чета...

132

Анонимен

преди 7 години

Големо надиграване да ти спадне БВП с 500 млрд $ за 3 години) по - евтино щеше да му излезе да го купи

131

късата памет

преди 7 години

До Анонимен 162Аре преди да пишем глупости да смятаме малко. Искаш да кажеш, че вода , ток, наем и отопление са 50 долара. Толкова нагло и шефката ти Нинова не лъже.

130

Анонимен

преди 7 години

Ако живота в Русия беше хубав,там щеше да е пълно с българи.А аз не познавам такива българи които да са емигрирали в Русия.

129

аз

преди 7 години

Какви 17 000 рубли пенсии,55000 ср.заплата.Я чукнете зарплата врачей в Росии да видите лекарски заплатки по 150-300 долара.Както се пишете русофили бъкел руски не знаете!