162

Анонимен

преди 7 години

Още първите сирийюци,които дойдоха,казаха,че трябва да си променим законите,за да може всичките жени на един мъж да получават помощи.След това поискаха в училищата да не сервира свинско месо.Това до тук малко ли е ?

161

Анонимен

преди 7 години

До До Без емоции моляПредполагам че разбирате, че има разлика между областен управител, които се назначава и кмет и общински съветници които се избират на местни избори?

160

Станимир

преди 7 години

Арабите нямат място в България. Ние решаваме какво да се случва тук! Като бягат от война защо не стоят в Турция??? Защо въобще идват в Европа?????? В останалите арабски страни война няма, да отиват там!

159

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 222 Ами няколко милиона са ги ги изтрепали други руснаци, и още няколко милиона са ги емигрирали в Сибир. (пак други руснаци). То и тука ни стреляха по границата за да не емигрираме на запад, да не би да им покажем колко убав е соца.

158

хюго бос до 218

преди 7 години

Кметът се избира от местното население, ако не знаеш. не се назначава, освен в малки селца.Браво на кмета- слуша хората, които са го избрали.

157

Анонимен

преди 7 години

Аз настоявам МВР да им осигури правото да живеят в Елин Пелин, защото иначе държавата от моите данъци ще плати обезщетение за дискриминация на хора. И за всичките проблеми, които са им създали, вкл. подстрекаване на селската маса към ксенофобия, простакът-кмет да си отговаря пред законите, които не познава. Оттам нататък съдът трябва да сметне колко да го глоби за превишаване на правомощията, ксенофобия и като цяло за длъжностно престъпление.

156

Без емоции моля

преди 7 години

Не са излишни местните власти, напротив, много са важни дори, те трябва да изпълняват и прилагат законите. Ако органите на местната власт не пролагат законите ги сменят с други които ще ги пролагат. Както този кмет ще го сменят сега ако не изпълни закона. Разбрахте ли сега, стана ли Ви ясно, или това е много сложно за Вас?-----Разбирам. Но по закон местните власти имат право да оспорят в съда всяко едно решение на централната власт за което те смятат че накърнява интереси на града и общината.

155

хюго бос до 226

преди 7 години

Взми си ги у вас да докажеш , че не си скот.

154

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 209Виждането също може да е своего рода етикет. Въпрос на гледна точка, на интерес, на искане/можене/знаене...

153

Анонимен

преди 7 години

Турци и индийци купуват евтини сирийски паспорти за да влизат в ЕС.

152

хюго бос

преди 7 години

До ShoppДържавата им е дала ХУМАНИТАРЕН, НЕ БЕЖАНСКИ СТАТУТ- ОТКЗАН ИМ Е ТАКЪВ. Вземи си ги у ва, като толкова са ти мили

151

хюго бос

преди 7 години

СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ, МЕДИИТЕ. ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ- ОТКАЗАН ИМ Е БЕЖАНСКИ СТАТУТ И ИМ Е ДАДЕН ХУМАНИТАЕРН- Т.Е. ВРЕМЕННО СА В СТРАНАТА И ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЕТАТ СЛЕД ВРЕМЕ.

150

Анонимен

преди 7 години

ХАЙДЕ,РУСОФОБИ,ЗАПОЧВАЙТЕ ДА КВАКАТЕ.АЗ ПИТАМ:ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА РУСНАЦИТЕ НЕ СА ЕМИГРИРАЛИ,А СА ЗАЩИТАВАЛИ РОДИНАТА СИ ?СЛЕД ВОЙНАТА СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ВЪЗСТАНОВЯВАТ СТРАНАТА СИ,А НЕ СА СЕ ЮРНАЛИ ДА ЕМИГРИРАТ ПО СВЕТА.

149

Shopp

преди 7 години

Не разбрахте ли, че навънка е 21-ви век и има такова нещо като всеобщи права на човека.Не може стадо мало умни идьоти да се наговорят и да тероризират някого.Държавата ги е приела като бежанци и са им издали документи, които ги приравняват като български граждани.Оттук нататък какво мисли простакът-селски кмет няма особено значение.

148

Хамилтон

преди 7 години

До ДО АНИС-ИЯ ИВАНОВАЕдва ли е еврейска, по-скоро на ислямска мяза! За другото те подкрепям напълно!

147

Edna

преди 7 години

НЕ на ислямската инвазия! В България сме християни и мюсюлманите не ги щем! Ясно, кратко и точно! Или може би, българите нямат мнение кой да допускат в страната си?

146

Анонимен

преди 7 години

Кметът е длъжен да спазва законите. Какво ги плещи тоя мишок Плещов, бежанците да минават на проверка пред местните хора. Да не ги настаняват по къщите им, много смотан тоя. А кметът ако не изпълнява законите ще го сменят, това е най-малкия проблем.-------Значи според вас местните власти са излишни и всичко трябва да се управлява от София?

145

смЕх

преди 7 години

Стига сте ни плакнали със сълзливи статийки естествено е ,че те като семейство не са заплаха ,но когато станат цял квартал ,а такива примери из Европата колкото щеш тогава пак се опитайте да уверите хората колко са кротки . Та най-големите поразии на континента ги сътвориха отрочетата второ поколение точно на такива кротки семейства.

144

Анонимен

преди 7 години

Всеки има право да оспорва всичко, но въпросът е дали има смисъл.България не е федерация от кантони, а унитарна държава с общи закони.---------За съжаление сте прав. Това е битка между Давид и Голиат, но в този случай Голиат печели. Местните власти си защитавам правата както те си знаят, централната техните. Ше видим как ще се развие ситуацията, ако медиите го отразят разбира се.

143

Анонимен

преди 7 години

Местната власт има законното право да оспори всеки акт на централните власти в съда-----Всеки има право да оспорва всичко, но въпросът е дали има смисъл.България не е федерация от кантони, а унитарна държава с общи закони.