133

до 168

преди 7 години

Не мога да се съглася с теб, по простата причина, защото имам колеги много ценени като учени в чужбина. Тук чалгаджиите ли или тези от МВР с титли от БАН да ме оценяват, а?

132

Анонимен

преди 7 години

И никъде в никоя развита държава учените не чакат да цоцат от държавата - навсякъде се финансират от организации, в чиито интерес проучват. Но за да те финансират трябва действително да извършваш проучвания, не само да симулират дейност с разни проекти, дето реално погледнато са по способностите на осмокласници.Да се обадят на монсанто, и да им пуснат оферта - финансиране срещу писания колко полезно е ГМО-то, или път от лобисти, които искат да таксуват прАдните - поевчето учени така правят ;)

131

до 155

преди 7 години

При 30% бивши ченгета и номенклатура с титли, 60% обслущваща ги посредственост, ти предлагаш 10% да оправят Институцията. Като тези 10% нямат никакъв глас никъде. Ако разбираш от биология и химия да ти кажа какво работя. Ще ме оцениш ли?

130

Анонимен

преди 7 години

А в БАН правят ли нещо повече от това да преписват неща от чужбина, които ги има от край време, и да се преструват, че са ги измислили те току що? А да, правят, от време на време разни публикации, които са прекалено комични дори за ЖЪЛТ ТРУД.Те хората, които вършат действителна работа не взимат пари, а тия готованци са тръгнали да реват. В БАН са тия, от които не става нищо, другите са където има пари за хората с действителни умения.

129

Анонимен

преди 7 години

миналат година историците имаха проект.Да не говорим за проекта на издателството с който направиха енциклопедия България на ДИСК през 2000 година.

128

Анонимен

преди 7 години

къде 4 - само в инситутите има над 100 проекта обаче не са отразени качестевно на сайта на БАН.Само НАУЧНИЯТ АРХИВ на БАн в моменат има дав проекта - за дигитализация на ръкописи е единият, не знам какъв е другият но и дваат са в съавторств с ПАН - полската академия.

127

Анонимен

преди 7 години

Академиците да поучат още малко за да станат депутати и тогава ще събират пари с лопати.

126

Анонимен

преди 7 години

проекто не може да се правят на стара техника, а и винаги може да се направи проверка на съоръжинята и тогава Академията ще изгърми с голяма глоба ако ползав пиратсак техника. освен това от 4 години бюджета на БАН е намален и Академията е на дефицит от 40 милиона.

125

Анонимен

преди 7 години

Реших да прочета какви са проектите на БАН до момента. Ами те са 4... Някой може ли да ми каже с какво друго се занимават в БАН, че заслужават високи заплати ?

124

Анонимен

преди 7 години

змев на БАН - малок под 70 на брой пир 78 милина това прави окоол един милона на звено, дори без да слагаме АДминстрацията. този един милино влизат местното парно -200 000 -250 000 за едан зима, купуват се промишлени количества въглища и дърва - също трябва и огромон оборудване поне за 100 души компютри , също да се закупят ОРИГИНАЛНИ програми по 3000 лева на всеки компютър.

123

реалист

преди 7 години

Без наука,образование и здравеопазване една държава не може.Затова ни удрят точно там.Нещата стават все по-зле

122

Трайчо

преди 7 години

Абе няма лошо да взимат големи заплати ,но какво е ползата на данъкоплатеца от тях.Същото е и с полицаите близо 2 милиарда бюджет а разкриваемост 9 процента.Май на никои му се работи а да взима добри пари.Много трудно ще се оправим със стари к.....ви.

121

Анонимен

преди 7 години

Прошляци! Повлякли се като армията на Балдоин!

120

песимист

преди 7 години

До реалистЕдинственото обяснение е чуждестранен геноцид.Не без помощта на нашите водещи политици.

119

Анонимен

преди 7 години

Ми и аз не знам колко взимат съветниците в ЧЕЗ, но един такъв издигна къща-палат в съседство, направи си път там където път няма, и подчини всички местни мутри в рамките на месец.Та предполагм, че взима достатъчно повече от всички тях.Иначе, че всички надолу по веригата взимат ниски заплати е ясно. Моят въпрос беше защо народът не мрази тези безползни ***, които получават такива заплати, за да легализират източването на български капитали,а учените, лекарите, учителите трябва да се линчуват

118

Анонимен

преди 7 години

До реалистМоже може! След като в БАН може, значи може! В БАН са го измислили!

117

Анонимен

преди 7 години

Вие като сте толкова Учени защо се оставихте ония НЕучените да ви компрометират . Не знаете ли че сме предизборно време.Каква е ползата на нашето общество от вас . Обяснете бе хора кажете какви разработки правите или сте направили че да направите живота на хората по лесен . Никакви защото ви знаем какви сте и кои ви е назначил и защо .

116

Анонимен

преди 7 години

Все иска да яде, ако може без пари, но не всеки го може!

115

реалист

преди 7 години

НЕ МОЖЕ В 21ВЕК,В ЕС ДА ИМА ЗАПЛАТА РАВНЯВАЩА СЕ НА 1 ВАРЕЛ НАФТА ИЛИ 20КГ СУДЖУК. ЗАЩО В ПОЛША,ЧЕХИЯ,СЛОВАКИЯ,УНГАРИЯ И Т.Н. БИВШИ СОЦ.СТРАНИ МОЖЕ ДА ИМА ЖИВОТ ЗА ХОРАТА,А ТУК НЕ???????????

114

ААА

преди 7 години

Леж - па яж ! Трябва да закрият тази каверна, а не да им дават още пари!