174

Варна

преди 7 години

95% от т.н. работодатели в БГ са *** комунисти или мутри,свикнали да смучат и лъжат.Добре че влязоха кол центровете за да се вдигнат малко заплатите.Чакам едно от децата ми да порасне още малко,продавам всичко и се махам от тази *** наречено държава.

173

vrvm

преди 7 години

Момчето работеше като студент доормен. Беше последна година студент, специалност която търся. Обучил съм го от А до Я. Той от УНСС излезе магистър без да знае нищо от практиката. Наех го и за 7 години израстна много. Това обяснява ли нещата? И нямам фирма за бързи кредити. С логистика се занимавам и работя главно с международни клиенти.

172

Мъдабемъда

преди 7 години

Има хора, стига да има адекватно заплащане. Аз съм обикновен служител. В моята фирма напусналите за 4 години са 1 (един) служител, който вече иска да се връща. В зависимост от уменията и мотивацията на персонала - стартовата заплата за младшите служители е от 800 до 1500. Хора с много опит - 4000, с 2-3 години - 2500-3000. Говорим за чиста сума, която ние получаваме. ВСИЧКИ работят - няма нито един да скатава. Всичко е сметнато така, че максимално работа да се свършва с минимален брой хора ...

171

ники

преди 7 години

350 ЛЕВА ЗАПЛАТА НА ПИКОЛО,ШЕФА НА ХОТЕЛА КАРА МАЙБАХ.КАКВИ МЛАДЕЖИ КАКВИ 5 ЛЕВА.ЗАКРИВАЙТЕ Я ТАЗИ ***.

170

vrvm do 182

преди 7 години

Напълно разбирам какво имате предвид. Не е за всеки. Но повечето хора тук говорят за заплати и суми, като не съзнават, че няма как да свършиш работа за 1000 лева и да получиш 2000 лв. дълго време. Големите пари идват с отговорности, бързина, стрес, ръст, увеличаване на продажби и т.н. Реално собственика на една фирма също е под голямо напрежение - заплати до 5 число, наеми, кредити, осигуровки до 25то число. Аз лично съм пръв на работа и 90% си тръгвам последен.

169

Анонимен

преди 7 години

до vrvm: ти сигурно имаш фирма за бързи кредити,която подлъгва хората да си залагат жилищата за пари?Та ти си за затвора,и всички като теб.

168

Анонимен

преди 7 години

До бай х 175пазарна икономика :за 300 лв заплата -бай мангу с основно образование и без българскиза 1300 лв заплата бай кирчо с висше + 1 западен езикза 2300 лв заплата кака гинче с 2 висшета + 2 западни езика -----------------------А в Германия същите заплати УМНОЖЕНИ ПО 3 по 4 и повече пъти. Ето затова дори бай мангу бЕга на запад.

167

Анонимен

преди 7 години

До vrvm до Баси Държава 187+-+++++++++++++++++++++++++++++Че ти какъв бизнес имаш, та взимаш doorman Хяахяахяахяхяях :) Че и петцифрени заплати им давал хахаах. Дори да приемем, че казваш истината ТИ СИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, а изключението потвърждава правилото, че в България заплатите са МИЗЕРНО ОБИДНИ. За същия труд и квалификация на задап се плаща В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ. Въпреки по-високите данъци, наеми и тн. Пак си в пъти по-добре. Затова хорята бягат масово.

166

Народен

преди 7 години

явно не умееш да си ръководиш екипа.-----------------------------------------------------------Ти си го ръководи екипа, но дори добре платените кадри в България в един момент си стягат багажа и отиват на запад където за същите отговорности и задължение взимат В ПЪТИ ПОВЕЧЕ. В България, ако взимаш 5 000лв заплата си голямата работа, но като се замислиш и видиш твои приятели колко взимат за същата работа в Германия и почваш да стягаш багажа.

165

vrvm до Баси Държава

преди 7 години

Много си зле. Като толкова разбираш залагай апартамента и почвай да наемаш хора и плащаш заплати. Аз при мен имам 25-30 годишни дето бачкат като луди и правят много пари дори за UK, но им се работи. Единият съм го наел, като преди това беше доормен в един хотел. Не беше завършил дори висше. Много кадърно и работливо момче - от провинцията. Сега прави 5 цифрена заплата на месец и дори съм решил да го правя съдружник. Просто повечето само искат, но насреща нищо.

164

Анонимен

преди 7 години

Ами да, то ако има кандидати са един "матриал" - дипломиран строителен инженер, не прави разлика между CorelDraw и Paint. Не важна дипломата, а колкото сече пипето и колко те мотивира шефа с $

163

Анонимен

преди 7 години

Ами инспекциите на труда да не дремят по бюрата си, а да правят внезапни проверки как се спазва кодекса и ще "се изненадат" да установят масови злоупотреби с начисляването на извънредния труд.И при сумарното изчисляване също.Работя на такова и ми се казва,че нямам право на извънреден труд,но ако отида да се оплача в инсп. на труда със сигурност ще си загубя и тази мизерна заплата.Ето така ни държи бизнеса в подчинение.

162

Анонимен

преди 7 години

До Име - явно не умееш да си ръководиш екипа. И аз бях в такава ситуация, но уволних 2 човека от тези, които са скатаваха, и всички останали започнаха да работят съвестно. Особено когато видяха, че уволнените, дойдоха да молят да ги върна на работа. Няма нужда от никаква демокрация, когато ръководих екип и той трябва да е ефективен.

161

Анонимен

преди 7 години

До ИмеАйде дай кординати, обещавам да съм 5ти в бонусите срещу съответния труд естествено. *** не каза ни сфера на работа ни нищо. Малко изхвърлено ми се види. Апропо ти ко правиш във форума в работно време?.

160

до vrvm

преди 7 години

Не всеки може да издържа стресови условия на труд, после психиката им се срива много бързо. Голямата заплата (4000 лв. ) в България често е свързана с големи рискове и свръхзавишени ангажименти или несигурност за мястото. Изключения правят държавната администрация. Преживяла съм го това и също като тези момичета бих напуснала! Макар че знам много добър английски и съм учила бизнес кореспонденция. Това не би трябвало да означава, че ако у нас човек работи една нормална професия, 8 часова и 5 дни в седмицата, заплатата му трябва да е унизително ниска с по 500 лв. И на Запад имат стресови профе

159

Анонимен

преди 7 години

Най-важният проблем е заплащането! Всичко друго е замазване на очите. Давайте нормални европейски заплати и ще се намери работна ръка!

158

Анонимен

преди 7 години

Няма работна ръка, защото няма адекватно заплащане, отношение и социални придобивки. малкото пари който изкарваш работодателя те принождава да финансираш допълнително убочението си, което реално се явява неявно кредитиране на работодателя от страна на работника. Работника инвестира в себе си с идея за по висока заплата, но получава само повече работа. Извънреден труд не се плаща под мотото "Еми кат не си успял в работното време". Често един върши работа за 3-4ма за жълти стотинки. После имигрира

157

делюзии по оруел

преди 7 години

Вярно е, че населението се топи, но няма глад за работна ръка. Щото то населението се топи поради липсата на поминък. А вие сте сложили каруцата пред коня.Направете един анализ на пазара на труда, вижда въобще какви позиции се търсят на общо основание във вторичния сегмент и тогава списвайте глупости по медиите. Предлаганите СРМ са бутиков брой, в много сектори няма никакво предлагане, а там където го има условията са почти робовладелски. Темата е дълга и никоя медия не я нищи както трябва.

156

Име

преди 7 години

Абе голямо плюене пада, но аз съм лидер на екип от 50 човека с над 2500лв заплата всеки чисто, два дни в седмицата работа от у дома, доста привилегии като допълнително здравно осигуряване и почивки, двойно заплащане на празници и извънреден труд. Половината ми ден минава в извинения и скатаваници, а останалата половина в следене кой е във Фейсбук. Когато трябва да свършим работа, сме 4 човека. И после има учудени защо за тези 4 човека са бонусите в края на годината :)

155

Баси Държавата

преди 7 години

До vrvmЕ ти какво искаш да наемеш деца на по 25 години и да имат опита на човек пред пенсия ли?Дай добра заплата и си намери човек с 10-15години стаж,но истината е че не ти се дават пари.Затова е по удобно да се експлоатират млади хора,които по лесно ще залъжеш с бляскави обещания и ще работят за без пари,а после като свършат работа ще им биеш шута и ще пишеш по форумите колко са зле младите и как нищо не могат и много искат.А това че някой иска повече пари за труда си няма нищо лошо.