95

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 112Няма нито една снимка на гагарин в апарата в космоса или снимки на земята от космоса. Апарата не е кацнал а е паднал. Полетът не е бил пилотиран. Реалността - като е паднал апарата са пуснали Гагарин от самолет с парашут.

94

Анонимен

преди 7 години

Ами то и Севернокоерйците признаха, че кацането им на Слънцето е благодарение на руските технологии. И най вече, че са следвали съвета на Съветските учени, да пътуват предимно през ноща

93

Анонимен

преди 7 години

До до 97Аха ... ми Венера е на 50 млн км от Земята в най-добрият случай. Как руснаците са изпратили сигнал през свръхплътната атмосфера на Венера и то при технологии от 1970г ?Иначе, New Horizon предава със скорост 1-2 кбс (кабита в секунда, 1 кбс = 1024 бита в секунда, 128 байта в секунда). Ужасно бавно но пък успешно.

92

Анонимен

преди 7 години

И нима тези уреди трябва да работят постоянно?***!Полетът до Плутон трае години, корекции на траекторията не се правят, защото няма двигател.Поддържа се минимален energy consumption режим, и камерата се пуска вече като е наближил целта.***!

91

работници

преди 7 години

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПУТИН!

90

до 97

преди 7 години

Ха имала изтичник на борда с мощност 200 вата! Знаеш ли колко са двеста вата. Две крушки!А знаеш ли, че един радиопредавател има КПД, най много 60%. Освен това този източник, трябва да захранва навигационна система, система за ориентация, научни прибори, климатична система и мн, мн друго. Ама щом Наса казва, трябва да вярваме. И между, най далечна връзка на Земята е осъществена на разстояние 24000 км с предавател 100 вата. А на земята е по лесно, защото има йонизиращ слой, който служи като рефл

89

Анонимен

преди 7 години

До до 93Подходът на руските и американските инженери е различен.Руските правят нещо, пускат го .. то се троши. Оправят нещо, пак пускат - пак се троши.И така до откат или докато свършат парите.Проба-грешка.. по трудният начин.При американските инженери подходът е доста по рационален. Не че не правят грешки, но правят всичко възможно това да не се случва.Между другото, излязоха редица доказателства, че Гагарин не е летял реално.

88

Анонимен

преди 7 години

Гагарин естествено, че не е първият.Просто е първият успешен,загиналите преди него просто не са ги оповестили.

87

Анонимен

преди 7 години

Ми не знам,на мен ми е малко съмнително Гагарин да е летял изобщо.И от раз - хоп - успех.Айде де!

86

до 93

преди 7 години

Ами естествено че е имало трудности. Но след всеки полет е имало някакъв напредък, докато постигнат целта. Не са като американците да летя шест пъти до Луната на неизпробвани ракети. Да не говорим за лунния модул, който никой астронавт не успява да приземи на земята, но на Луната успяват от първия път всичките.

85

шипка

преди 7 години

Русия вече има бази в Куба и Виетнам

84

Анонимен

преди 7 години

"Няма как радиосигнал да дойде от Плутон! Просто сондата не може да има мощност да захрани предавател. Като тя няма и слънчеви батерии, защото от Плутон, Слънцето изглежда като звезда. Казвам го като радиоинженер. Ще дойде ден и ще разберете че и това постижение на Наса е фейк."Аркадаш, сондите имат и автономни електоизточници. Освен това, слънчеви батерии.Отделно, изпращането на изображение може да стане продължително, със малка скорост.Точил ли си филм, през dialup достъп.И може на Земята да се приеме с радиотелескоп.И ако ти си радиоинженер, срам и резил за българските радиоин

83

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 95Ми за кво ревеш тогава ?!

82

Анонимен

преди 7 години

Малеееееее американците се *искаха

81

Анонимен

преди 7 години

До до 83New Horizons има антена с диаметър 2 метра и източник на енергия 200 ватаЯвно ти си много повече от НАСА щом казваш че не може да изпратят радиосигнал.

80

до 90

преди 7 години

Щото щатите "стъпиха"цели шест пъти на Луната, затова сега се молят на руснаците за място в първобитните кораби съюз. А защо не е обратното? Космоса е най вече престиж, а щатите се *** и там.

79

Анонимен

преди 7 години

До до 72Остава да споменеш колко (десетина) неуспешни във различни фази са опитите на руснаците да пратят нещо до Венера. Чак 1970 г с Венера 7 им се получава за около час. Венера 7 не означава 7ми :))) всъщност над 10 са опитите на руснаците да стигнат до Венера.Както и между другото им се случи с Марс. :)))

78

Анонимен

преди 7 години

Ломоносов бил открил студеният синтез....Фашистът путкун бил намалил бежанският поток....

77

до 83

преди 7 години

Няма как радиосигнал да дойде от Плутон! Просто сондата не може да има мощност да захрани предавател. Като тя няма и слънчеви батерии, защото от Плутон, Слънцето изглежда като звезда. Казвам го като радиоинженер. Ще дойде ден и ще разберете че и това постижение на Наса е фейк.

76

Анонимен

преди 7 години

"Между другото американски спускаем апарат не е кацал на Венера. "Между другото, на Луната руски крак не е стъпвал. А амеркански стъпи, и то не един.Луната, която ни е "на една ръка разсояние".