186

Катон

преди 7 години

До Анонимен 274Да, не си писал за актив и това е печалното в случая.

185

Катон

преди 7 години

До Анонимен 271Май не следиш топката. За да ти избегна въпроса, трябва да си питал мен, а не анонимен 213. Но ако държиш аз да ти отговоря, в други страни ЧЕЗ и ЕВН пикаят в шише, което значи че нашия регулатор блее.

184

Катон

преди 7 години

До Анонимен 270Неадекватно е в 21-и век човек да не знае разликата между пари и актив. Примерът е напълно адекватен, защото както ти не можеш да си напазаруваш с дълг, така и Русия не е можела да се разплаща с дълг пред трети лица. Друг е въпросът, че явно и този пример е твърде сложен за някои хора.

183

Катон

преди 7 години

До Анонимен 255Аз нямам проблеми да си платя нито тока, нито нафтата. Въпроса ми беше как така ти имаш проблем само с тока, пък нафтата е на шест.

182

Анонимен

преди 7 години

Българите сме малко, толкова малко, че бихме се побрали в един средно голям полис.Единствената причина да не сме в позицията на кюрдите е, че живеем на кръстопът.Всеки средно интелигентен народ би извлякъл дивиденти от този факт,но...онези 500 години турско присъствие са селекционирали генетично увредени индивиди-пачи.

181

Катон

преди 7 години

До хИсторикКато умно парче, може би ще е хубаво да прочетеш какво е актив и какво е средство за размяна. Защото активите, особено неликвидните такива, не са пари, като твърдяхте с анонимния в началото.

180

Катон

преди 7 години

До Анонимен 260Парите са едни правоъгълни неща с които можеш да си напазаруваш в магазина, дългът пък е неликвиден актив, който може, а може и да не се превърне в пари. Отиди утре в магазин по твой избор и кажи че някой си Катон ти дължи 100 лв, с нетърпение очаквам да ни кажеш какво са ти дали да си купиш.Освен това, конкретният дълг е концерт по желание, защото не е бил обвързан със срокове. Сиреч евентуално, някога, може би Турция е щяла да го плати.

179

Анонимен

преди 7 години

Както казват евреите:голям грях е да направиш зло на човек, който ти е направил добро.Ние сме суверен народ благодарение на Русия и ако не беше тя-щяхме да сме в позицията на турските кюрди.Принципно не обичам кавърите т.е. Аврамическите религии си имат прототип и това е еврейският-предпочитам оригинала или нещо по-автентично-Будизма.Даже смятам, че ще е чудесно всички книги споменаващи Аврам, да се забранят.

178

Анонимен

преди 7 години

Само в България има русофили, никъде другаде. Такава долнопробна прoституция не е присъща на никой нормален народ. Прocтитутките са само 1-2 %, но все пак това е показателно за деградацията на населението.

177

Анонимен

преди 7 години

Хубавото в цялата ситуация е, че летецът-ръб се срина с още 5-6 %.

176

Анонимен

преди 7 години

РУСОФИЛ-***

175

Катон

преди 7 години

Аз съм 255

174

Анонимен

преди 7 години

До хИсторик 249Румънските претенции са от преди войната и са компенсация за ненамеса. Размера на тези компенсации не е бил ясно определен, а и румънците са се отметнали от първоначалния пазарлък, с подкрепата на арбитъра на съюза, защото войната е била по-дълга от договореното. От същите споразумения се отмятат и сърбите, отново с подкрепата на арбитъра. Дори и без втора война България е щяла да загуби чисто българска земя с одобрението на руския цар. Отново полуистини.

173

Анонимен

преди 7 години

Лицето (или по-скоро гъзa) направил това фашистко изказване от вчера е депутат от управляващата хунта в Русия. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА!

172

Катон

преди 7 години

До хИсторикРусия може и да е държала на тия пари, но е била наясно че турците няма да ги платят. Турция не го е обслужвала. И по между другото, това е дипломатическия финес който явно е отмрял в модерна Русия, османците формално са признали дълга като съществуващ, въпреки че не са го обслужвали, така че не са можели да го откажат като компенсация. Дълга ако не се лъжа са репарации от Освободителната война, а Николай II продължава да не е дал и един лев.

171

Анонимен

преди 7 години

Русия е враг, а русофилите в България са извратени ***. Не си ли спомняте, че шефът на русофилската организация от Стрeлча изнaсили брутално ученичка?!!! Това са те, извратеняци, престъпници и подобна нeчовешка сгaн. Техните сънародници не са хора и не живеят в България.

170

Анонимен

преди 7 години

В Русия има изврат какъвто никога никъде не е имало. Комбинацията от скотия, водка и мизерия води до вдебиляване.

169

Катон

преди 7 години

До Анонимен 242Всяка фирма от ЕИЗ може да извършва дейност на територията на всяка страна от ЕИЗ. Както и да го гледаш съюза си е един. Но мани съюза, руските газ и дизел също не са особено евтини в България, пък не чувам противниците на ЧЕЗ да ги псуват наред с Газпром и Лукойл. Или те да ни цоцат е приемливо?

168

Пачо Блъф

преди 7 години

Това амаерканско *** да си оди у свободния, че да не стане челси митоф.

167

Катон

преди 7 години

До хИсторик и 234Безспорния исторически факт е че Русия не е дала и един лев за българската независимост. Нито Турция е смятала да си плати дълговете към Русия, нито България е планирала да компенсира турските искания. Говорим за преливане на пусто в празно. Русия е инициатор на Балканския съюз, и е смехотворно да се говори за него все едно е станал без руско участие. Относно Фердинанд, действията му са продиктувани точно от яснотата каква форма ще има арбитража. Говорите полуистини.