61

Анонимен

преди 7 години

Комсомолския секретар Симеонов,и дебелия воевода,как не са решили да строим самолетоносач,а още по- добре да ни направят ядрена сила.

60

LOL

преди 7 години

Аз съм служил в поделение част от Силите за Специални Операции. Полезна и разумна служба в помощ на държавата. Разписал съм се доброволно, тъй като наборник не можеше държавата след 90-те години да го задължи да изпълнява парашутни скокове и т.н. Не бих искал младите хора да си спират развитието в армията, нали сега е пожелание, който иска да отива и да се учи да стреля, да се подчинява и т.н. По-скоро се замислете за ВАШЕТО отношение към децата ви, което ги прави амеби, не липсата на армия.

59

Анонимен

преди 7 години

А младежите в чужбина, ще ги екстрадират до България за да минат тъпата казарма ли? Простотия. Не идеята за казармата, приложението то. Никакъв ефект, сам далавери, простотия и издевателства в по-модерен вариант от преди 30 години.

58

до 70

преди 7 години

Да, страната, държавата е умираща ***, ако не го забелязваш си просто едно от праетата, които обича живот в кал, ла%на и смрад, където нищо по-различно не се случва освен още ла%на, кал и смрад.

57

Край

преди 7 години

Дали да наречеш страната си "умираща ***" е по-различно от това да запалиш знамето и. При нациите в които има воля за живот и имат бъдеще това е невъзможно. Кажете в Турция или Гърция или в Сърбия че страната е ***. Дали няма да ви откъснат езика. И естествено имат наборни армии.

56

Девил

преди 7 години

Тия са първо за бой, после за е-бане и накрая до стената за разстрел. Баси утрепаната държава, само глупости се бълват (на тон, даже не на килограм).

55

Край

преди 7 години

Защо сайта допуска България да бъде наричана "Умираща ***" -67. Ромите не били крадливи, мръсни и асоциални не били м..... а България била "умираща ***". Ако повече момчета минат военно и ПАТРИОТИЧНО обучение през ум няма да ви мине да пишете по-този начин.

54

до BG

преди 7 години

Казармата те прави такъв опортиунист и свободомислещ човек,че хората не ходили там,могат само да си мечтаят !

53

край

преди 7 години

Майките как вият сега против казармата - сакън да им не стресира лигльото. Пълна противоположност на майката на Гоце Делчев. Като разбира че е убит казва "Нека всички жени да родят по един такъв син пък нека ги трепят" За нашето общество най-важен е живота дали е право обаче къде остават Честта Волята Свободата Родината. Референдум

52

Анонимен

преди 7 години

Тия луди ли са, младите въобще няма да се задържат в тази умираща ***, където бавноравиващи се постоянно дават глупави идеи, в които само спират развитието им и просто ги карат да се отвращават повече и повече от държавата.

51

Анонимен

преди 7 години

Ако ги въоръжим с прашки,може и да струва 400лв,а,и да живеят на палатки !

50

BG

преди 7 години

До 46 - прав си, веднага личи на един мъж дали е бил в казармата или не - по робската психика Казармата служи да се накара един човек да се подчинява безприкословно на заповеди без да задава въпроси и без да мисли !!Преди една седмица, един от моите началници който се опитваше да ми пробута един негов човек в екипа ми , след като получи пълен отказ от мен, ми го каза същото - инат си, твърдоглав си щото не си ходил в казармата и не си научен да се подчиняваш ! Та на това учи казармата !

49

Анонимен

преди 7 години

Нека изключим драмите с кой какво и защо, тъй като по тях може да се пише до припадък, и да се спрем на финансирането.По груби мои сметки, това са между 250 и 500 млн лева годишно, докато се завърти колелото. С много "ако" и без да се задълбава по темата с въоръжението, техническата база и подготовката. Както и с предположението, че държавата все пак разполага с някакви имоти за целта.Освен това не става ясно откъде ще се намерят необходимите военни кадри, които да се занимават с наборниците.

48

LOL

преди 7 години

В днешно време няма граници, хората живеят, работят свободно. За какви гранции и териотирална цялост говорим при условие че сме разградена ***? Какво да върнем кльоновете ли по границата и да започнем да стреляме по хората? Ми то и Белене да си отворим наново да се върнем в мракобесните времена, сигурен съм че направи ли се реферндум, зомбитата веднага ще скочат с две ръце да гласуват ЗА. И да не ми се дава изкуствената държава Украйна за пример!!! Ние сме в Европа.

47

Край

преди 7 години

До един българин 50 Като ви е малко въображението не се мъчете. Като не искате момчетата ни да бранят страната ни ще се намерят други момчета - е ИДИЛ ги готвят. На 200 км. от София албанците са повече от христяните и те ще ги подготвят техните.Българите трябва вече да вземат решение да имат държава или да я закриват - въпрос за референдум.

46

Анонимен

преди 7 години

Тоя в кой свят живее?

45

Оа

преди 7 години

9 месеца бях казарма и общо взето е пълна безсмислица освен първите 30 дена когато правехме нещо - после само спяхме ядохме и срахме в тая дупка - пълна безсмислица беше ;) качих 17 килограма за 9 месеца от бездействие и като излязох ги свалих за половин година.Сега е редно не повече от 1 месец основно обучение и да ги пускат всичко друго е безсмислено...

44

vlady

преди 7 години

Абсурд е наборник да струва на държавата 400лв, това е по-малко от затворник. Дори с кофти храна, старите спални помещения с по 100 души и повече и без никакво обучение освен метене, чистене, маршируване и т.н. пак не излиза толкова. Да не говорим колко ефективна ще е подобна армия.

43

Бай Иван

преди 7 години

до 46Стига с тази максима : "Отиди в казармата за да станеш мъж"Мъж се става като направиш и отгледаш семейство, другото са глупости на военните.За да имаме войници трябват офицери, а такива нямаме от ВСВ.

42

BG

преди 7 години

Хората които всъщност искат задължителна казарма са тези чиито синчета са наркоманчета, пияници, и прочее т.е некъдърните родители които си мечтаят военните да им свършат работата като превъзпитат отрочетата им !Имах един съсед - пълна пияница който беше най - големия привърженик на казармата, и чийто син точно като "тейко" си не излизаше от кръчматаВърнете казармата и гледайте какво става - бизнеса сега реве че няма кадри, път тогаз въобще не ми се мисли ! Каракачанов жив ще го одерат !