86

Анонимен

преди 7 години

Комунизма обезлюди селата, защото открадна поминъка на хората и ги вкара в ТКЗС.Пресели хората в местата където има заводи и селата се затриха...

85

Анонимен

преди 7 години

Не познавам комунизма въпреки ,че е част от историята на България за разлика от много от вас.Но Марк и Енгел най добре описват в техните трудове съвременния капитализъм, което си е част от съвременната икономика.Това означава ли, че трябва да променят основите на науката.

84

Анонимен

преди 7 години

Един чифт дънки от Запад струваше една заплата принкомунизма!Това ли беше хубавото?!И търсиш връзки някой да ти донесе от Запад или да ти купи от Корекома или шип-шандър !

83

Анонимен

преди 7 години

По скоро сегашната демокрация е за затвор и глоба!

82

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 100По времето на социализма имаше китни, облагородени пълни с народ села! Сега по същите тези села цари пълна мизерия и разруха, защото сме в ЕС от 10 г.!?

81

Рали1

преди 7 години

"Фашизмът,нацизмът,комунизмът и демокрацията са определени като идеологии, тъй като представляват системна схема от убеждения, обединяващи конкретна политическа воля.Днес идеологията се възприема като система от идеи с конкретни политически цели, която служи за обосноваване и легитимиране на конкретен политически възглед."-Карл Манхайм/1893-1947/А сега,де.Ами другите две идеологии????Да се посмеем ли?Или да ги запишем и тях в промените на НК?

80

Анонимен

преди 7 години

Хората бягаха на Запад, както и сега!Никой не идва в Русия, както винаги.

79

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 92Тъпет, като ти чета дивотиите съм 100% сигурен, че си роден малко преди или след 89-та година... Кое е това село лично да проверя твоите "спомени" бе, ***? Ти да не си на 120 години?

78

Анонимен

преди 7 години

70--те г. имаше купони . Триците бяха по скъпи от Хляба. Хората си хранеха животните с хляб.Това се дължеше на измислените ви цени. Защо го развалихте комунизЪма като беше хубав? Кой бяга от ХУБАВОТО . 3 пъти сменихте парите за да погасяте инфлации. Защо ФАЛИРАХТЕ ДЪРЖАВАТА БЕ ***.Постояно живеехме в Криза. Все запада и САЩ ви пречеха.И сега сте такива ***

77

Анонимен

преди 7 години

При комунизма се молеха на пампурджии и тираджии да им донесат дъвки от запад, от Турция!Кореком беше върха на лукса, защото беше заредено със западни стоки, но само определени хора можеха да пазаруват там

76

Анонимен

преди 7 години

Преди 50 години майка ми и баща ми са си купили апартамент за 8000 лв, да, на изплащане.Днес същият струва 140000 лв, а аз не мога да си купя нов посмъртно.

75

(-_-)

преди 7 години

Освен това комунизъм в България никога не е имало. Имахме развита индустрия и социално общество с авторитарно управление. Не може въобще да се прави сравнение с това, което е сега - абсолютна *** :(Ако мога да избирам да живея сега или тогава..

74

Анонимен

преди 7 години

До 82Тъпет, по времато на т.н. "комунизъм" съм слушал каквото ми е кеф - хеви метъл, хард рок, диско хитове! Слушахме ББС, Свободна Европа Гласа на Америка и го коментирахме по между си в училище! Разказвахме си в компании вицове за Бай Тошо и БКП! Никой не ни е репресирал за това! Ядяхме и много по-качествена храна, консумирахме и по-качествен алкохол! И морето не беше застроено в бетон!

73

Анонимен

преди 7 години

ЕС ще се оправи, но русия ще стои гладна и бедна както през последните 700 години

72

Анонимен

преди 7 години

А защо не си държиш парите в рубли ?!

71

Анонимен

преди 7 години

При комунизма беше масов глад. Радвахме се на Тоблерони, банани и портокали!Това ли беше хубавото ?!Само тарикатите караха хубави коле, западни.Другите се мъчиха с Лада, Москвич и Жигули.Един велосипед Балканче струваше една заплата. За кола отжмагазин чакаш 15 години. За телевизор макаш пред магазина 3 дни, спиш там, нямаше тоалетна хартия, дамски превръзки ...Това уби България и българите, направи ги роби на руснаците.

70

Анонимен

преди 7 години

Няма да го бъде ЕС, бе, няма!Аз още от миналата година си държа парите в долари, а вие си вервайте!

69

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен--73;Абе *** преди ТКЗС в моето село имаше 22 000 овце. След като стана ТКЗ--то останаха 1600 . Когато дойде време да ги връщат имаше 700 . Много е лесно да изядеш готовото важно е да създадеш. Ти ял ли си истински ХАМБУРГСКИ САЛАМ бе неграмотен Вашите салами бяха всички ТИП КАМЧИЯ. За да си купиш Кисело мляко трябваше да се наредиш на опашка сутринта в 5 ч.Аман от разбойническа партия.

68

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 86Пишеш пълни ИДИОТЩИНИ! По време на т.н. "комунизъм" най-скапания салам кучешка радост беше по-качествен от сегашните боядисани пастърми! А водка "Царевец" въобще не мога да я сравнявам със сегашните ментета!

67

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 76Пишеш глупости и манипулираш! Септемврийският "метеж" всъщност е въстание, организирано главно от земеделци заради МЕТЕЖА срещу законното правителство на Стамболийски на 09.06.23 г. Истинският метеж е на 09.06.1923 г. и не е комунистически! Продължава дълго време и голяма част от интелигенцията е зверски избита - издавени на шлепове по Дунав! Чети повече и се ограмотявай!