57

Анонимен

преди 8 години

Впрочем, какво стана с Русия? Фалира ли, разпадна ли се? Падна ли вече Путин от власт.

56

Анонимен

преди 8 години

До АнонименЧакай ти Русия да стане халифат... Ислямът завладява Западна Европа, той взел на чужди гробища да плаче.

55

Анонимен

преди 8 години

Не се бойте Путин и Ердоган са фанали Меркел за топките, сега има избор или ЕС се присъединява към Eвразийския съюз или приемат Турция и Турция трябва да храни ЕС.

54

ким сун

преди 8 години

ЕС-това култура,класа и традиция.Проблема е че ЕС иска постоянно да се разраства,иска да има своя армия и еддинна валута.Нормално е другите големи играчи да се страхуват от това след като европейските държави си остават най войнствените народи в историята на човечеството.

53

Анонимен

преди 8 години

ЕС е най големият съюз в света с най силната икономика и най платежоспособен потребител и пазар!Регион с най напредничаво мислене и култура!

52

Цък

преди 8 години

ЕС има недостатъци, но е твърде ценен, за да бъде унищожен.------Вярно е!И за САЩ, и за РФ, и за Китай оцеляването на ЕС (с всичките му плюсове и минуси ) е много по- удобен като търговски, икономически, та ако щете и като политически партньор!

51

Анонимен

преди 8 години

На никого и през ум не му минава да "разрушава" Европейския съюз.Като обединение той просто няма алтернатива и тепърва му предстои развитие.

50

Румбо

преди 8 години

"Голяма Швейцария" или "Голяма Франция",ха-ха!По-добре питайте САЩ какво мислят за бъдещето на ЕС!След подписването на ТТИП ще има едно голямо Пуерто Рико.....

49

PD

преди 8 години

Добро сравнение с римската империя. При всяко завоевание империята е носила цивилизационния елемент в живота на новите земи. Това и е било нужно, а да повдигат жизнения статус, като така са гарантирали стабилни граници. Превръщали са ги в доволни но не суверенни. Европа не може да бъде такъв тип империя, заради модерното откритие, трансимперски финансов капитал. И няма значение колко ЕС ще се нароят. Егоистичната съставляваща и различните интереси, ще унищожат дори и свободното придвижване.

48

Наблюдател

преди 8 години

Ако няма баланс м-у права и задължения края на ЕС е неизбежен. Както и ако продължават опитите на едни държави да налагат на други свои интереси обявявойки ги за солидарност!

47

Супер-Пупер

преди 8 години

О, тая голяма червена олигархическа *** васал на Белия дом щяла да се разпадне ''каква загуба'' чакайте бе само 1 заем сме дръпнали нека станат 7-8 после да се разпада.

46

Анонимен

преди 8 години

Както съм писал неведнъж ЕС е вавилонска кула която ще се срути с гръм и трясък. Неможе едни да ядът свинското а други само зелето и да ни казват че всички заедно ядеме свинско със зеле! Народите на ес ги имат за много "УМНИ" но тава няма да продължава вечно. Рано или късно народите ще видят че царят е гол. Верно е че за някои от високите етажи на власта не искат да се разпадат защото ще умрът от глад и ще спре хранилката. Но рано или късно това ще се случи. И римската империя се е разпаднала!

45

Анонимен

преди 8 години

Най-големия проблем пред ЕС е липсата на 1 официален език над всички останали регионални, докато не се определи 1 общо европейски официалем език, който да се изучава заадължително във всички страни, създаването *** конфедерална държава ще есложно начинание

44

Odysseus

преди 8 години

Естония , Литва , Чехия , Словакия , Словения са вече пред Гърция

43

Анонимен

преди 8 години

До OdysseusПоляците - евреите на източния блок.

42

Супер-Пупер до 29

преди 8 години

Чувстваш ли се добре когато ходиш да береш тютюн в Португалия и да им миеш чиниите, може да си кулнерв в някое заведение и си изпълнил вече американската си мечта или от близане на топките на Вашингтонскя лидер не ти остава време за дугите ти задължения като да лъскаш кенефите в ЕС.

41

Odysseus

преди 8 години

51 С тази разлика , че в Щатите няма единна осигурителна система . Това е един от големите препъникамъци пред това да се превърнем в Конфедерация или ори Федерация . В Европа има много социализъм и при тази разлика в равнищата , няма как да бъде създадена единна система . За това са тези програми , да ги настигаме и някои страни се справят много успешно. Примерно вече ПЕТ страни от бившия Соц.лагер са изпреварили една Гърция . Полша все повече се откроява като лидер,а и не е никак малка страна

40

АНТИ

преди 8 години

Ако тръгне да се разпада,да им пратят човек да им прави перестройка.

39

Лумпен Лумпенян

преди 8 години

Ако ЕС стане федерална държава с общи армия, президент, парламент. Тогава бива. Но няма как да стане.

38

PD

преди 8 години

А да предлагаш каквото и да е трябва да има пред кого. Добре е този КОГО, да е осъзнато мотивиран, щото като дойде време да отстояваш предложеното, да не останеш воевода без дружина. Скоро ще видиш силата на ЕС, как ще ни остави сами да се оправяме с комшиите. Всички тези предимства за пазари, икономики и др. локуми, не ни помогнаха, а по скоро ни върнаха назад. И все пак ще ти отговоря. Виделина иде и воеводи, и дружини. А всяка дружина да оправя по нещо. И всяко нещо да си легне на мястото.