24

Кукувица

преди 8 години

Цитат от Кроп Печатница за Русия-Russland verfuegt ueber eine viel gesuendere Volkswirtschaft als die meisten der Laender im Westen, die Russland einen gescheiterten Staat nennen.Или преведено на Български-Русия разполага с едно много по-здрава икономика отколкото повечето от западните държави, които наричат Русия неуспяла държава.Ставаше дума за държавния дълг на Русия, който е 10% от BIP, а в Япония е 200% например.Така, че турците трябва да се облекат по-топличко.

23

1

преди 8 години

500 години борбата на българският народ срещу турците не е секвала! Само през 19 век могат да се наброят стотина въстания и бунтове.Така че не може да се говори за някакво примирение на българите.С помощта на руската войска получаваме отново независимост.Никой друг няма заслуга за освобождението ни освен нашият народ и руските войници, и разбира се още няколко държави.

22

до 64

преди 8 години

Само да те светна че Крим е бил в границите и на Римската империя, така че изначало не е бил турски. Екатерина Велика го е отвоювала, да но и Турция се е опитвала да си го присвои, не си е бил неин поначало.

21

Аз съм прост но ...

преди 8 години

До ДонДонДа де, но не отговори, как държава под робство вече 150 години, може да нападне друга?

20

ДонДон

преди 8 години

До Аз съм *** но... Ами поинтересувай се. В световната мрежа има доста информация. Не се ограничавай само с учебниците по история от соца, където нищо лошо за братята руси не можеше да се напише.

19

Аз съм прост но ...

преди 8 години

До Ястреб Османлията И на тебе години не ти съвпадат, керпосните са освободени 1861!

18

Ястреб Османлията ®

преди 8 години

Това освобождение на България и струваше близо 90 милиона златни лева, или почти 35 тона злато! А друг е въпроса, че руските солдати, които идват да освобождават българите от османското "иго" като виждат как българите живеят в просторни спретнати къщи, в села с варосани и поддържани църкви, имат имоти, стада, градини и поля, се чешат по лейките и се питат един друг "А бре Ваньо, ние кого от какво освобождаваме????" Защото по това време повечето от тях са крепостни селяни, роби на помещиците!

17

Аз съм прост но ...

преди 8 години

До ДонДонДа не говорим за времената преди осмаското и византийското владичество, когато в следствие на набезите и погромите по нашите земи от братските руски войни, България отслабва до такава степен, че първо Византия а после и османците ни превземат с лекота. --------------------------------Е добре де, ама Русия е била под робство тогава почти 150 години, или техните земи са под робство, а те си атакуват България? Обяснете по-подробно че трябва новата история да я науча!

16

Ebanieee

преди 8 години

ot kakvo sa ni osvobodili tocno ce nesto se gubi bih predpocel rezniacite pred muzikite glavnia vinovnik za situaciata v balgaria

15

Анонимен

преди 8 години

Турската държавна Телевизия ТРТ 1 излъчи документален филм по случая. Ботев и Левски бяха наречени "хайдутлар" и изменници на родината (османската империя). След този документален филм беше излъчен уестърн с Джон Уейн. Във филма дублиран на турски, обирджиите които стреляха по индианци и ограбваха влакове също бяха "хайдутлар" в турския дублаж.

14

ДонДон

преди 8 години

Да не говорим за времената преди осмаското и византийското владичество, когато в следствие на набезите и погромите по нашите земи от братските руски войни, България отслабва до такава степен, че първо Византия а после и османците ни превземат с лекота.

13

Историк

преди 8 години

Санстефанският договор е бил обречен на неуспех, това са го знаели и самите руснаци. Европа никога е нямало да позволи учредяването на руска губерния на Балканите. За това се свиква и Берлинският конгрес. От там нататък всичко, което се е случило в полза на България е дело единствено на българите. И слава Богу.

12

еделвайс

преди 8 години

Прочетох поздравленията и на двамата. Едното- общи приказки, другото- конкретни факти от историята. Кое има по- голяма стойност според вас?! На колко години е Русия, на колко години е САЩ, на колко години е България?! Само един въпрос: ще премахне ли визите САЩ, или ще ни купи колело?! А относно " съжителството" с турците, прочетете Ботевото " На прощаване". Днес бях на тържество на ученици, и едно 10- годишно дете го рецитира. Плаках..... Хайде прочетете го. Ей така, за поклон пред героите...

11

ДонДон

преди 8 години

Българския народ е признателен на братските народи на Русия. Затова и никога до сега България не е обявявала война на Русия! Но обратното! Аз знам за поне два пъти, когато Русия обявява война на освободената от тях България: 1та световна, когато офищиално Русия капитулира офищиално пред България след няколко битки спечелни от нас в северна Добруджа и стигаме до Букурещ. 2та световна, когато Съветския Съюз обявява война на България след като България офищиално напуска пакта с Германия!

10

Чекист

преди 8 години

3-ти март! Ден на:"Приятелството между САЩ и България се корени в общия ни стремеж към демократично управление, сигурност, човешки права и върховенство на закона. Нашите две страни подчертаха това по време на визитата ми в София миналата година", се казва в приветствието.

9

Историк

преди 8 години

Санстефанският договор е бил обречен на неуспех, това са го знаели и самите руснаци. Европа никога е нямало да позволи учредяването на руска губерния на Балканите. За това се свиква и Берлинският конгрес. От там нататък всичко, което се е случило в полза на България е дело единствено на българите. И слава богу.

8

1

преди 8 години

Защо Местан не е официално поканен на празника утре ?

7

xaxa

преди 8 години

golemi prikazki za priqtelstvo i satrudnichestvo a ne mahat vizite za statite?

6

Херцог Трън

преди 8 години

А от руското робство кога ще се освободим ?

5

НАЙ

преди 8 години

Честит Празник на всички Българи - Освобождението на България от Турско Робство .На Плевнелиев , Местан и Ердоган - яд ли ви е ?