18

Теди

преди 8 години

Трябва да го канонизират. Нали, точно за християнска България са се борили да не бъдем потурчени и да станем мюсюлманска държава.А дори официално да не го признаят, всеки българин знае кой е Левски- Апостолът на свободата!

17

Анонимен

преди 8 години

Вече на всички е ясно че палача на Левски се казва граф Игнатиев. Русофилите колкото и да се зъбят и да отричат няма да променят нито документите от онова време нито презрението на българите срещу Русия.

16

Анонимен

преди 8 години

До до: 18Точно така, Димитър Общи по самоинициатива обира турската хазна, а граф Игнатиев преписва престъплението на Левски с цел да ликвидира мразещия руския ботуш Левски.

15

до: 17

преди 8 години

Арабаконашкия Обир е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ако някой още не е разбрал , а Престъпленията се наказват със Закон

14

до: 18

преди 8 години

В ръцете на съзаклятниците попадат 125 000 гроша, с които се предвижда да бъде закупено оръжие за организацията. Предводител е помощника на Васил Левски и организационен отговорник на частните комитети в района между Тетевен и София-Димитър Общи.

13

Анонимен

преди 8 години

Преди 3 г. Траян Маречков се самозапали в знак на протест срещу мизериятаТОЧНО НА 18 ФЕВРУАРИ 26-ГОДИШЕН БЕЗРАБОТЕН от В. Търново се поля с туба бензин и се превърна в горяща факла. Траян Маречков сe самозапали в знак на протест срещу мизерията и безработица точно в деня на Апостола, защото обичал неговото верую. Младият мъж не можа да бъде спасен въпреки светкавичната реакция на пожарната и куп минувачи, които се опитаха да го гасят с голи ръце. След търновеца у нас край на живота си по този ужасен начин сложиха и много други хора, но това не промени нищо и в момента отново е Премиер ли

12

Илмейн

преди 8 години

Ако Църквата вземе да признава за "светци" народни любимци ще се мине и към Ботев който откровено богохулства и се стигне до "светци" като поп-фолк певци защото са популярни. Християнската Църква има мисия да спасява човешки души а не да се харесва на света.

11

Илмейн

преди 8 години

Първо всички истински християни са Божии светии, няма нужда никой да ги канонизира. Ако са Божии избраници какво значение има дали ще ги канонизират. Молитви към "светци" е езичество, иконите са идоли. Освен това хората не разбират за кои хора се пишат жития - това не са популярни личности сред народа, водачи или народни герои. Не, тези хора са герои на християнската вяра отличаващи се с изключителни християнски добродетели и подпомагани от Всевишния - мъченици, изповедници, чудотворци и др.

10

Анонимен

преди 8 години

До ДАНСЛевски е бил съден за разбойничеството на Димитър Общи, но за това е настоявал лично руския *** граф Игнатиев, койта е имал изключително влияние в султансия двор. Руския *** е знаел че само ако бъде обвинен в разбойничество Левски ще бъде обесен, защото за революционна дейност по турския закон е щял да получи само заточение в Диярбекир.

9

Анонимен

преди 8 години

ДАНС , ти май си поприкалил с дозичката

8

Gost

преди 8 години

Искам да попитам нее ли престъпление отбор да носи свято име че и да се ползва с приоритет срамни и жалки

7

Анонимен

преди 8 години

направеното от Левски не е в областта на вярата и господа ,а в името и просперитета на българите и нашата свобода-затова и църквата не се интересува от него

6

ДАНС

преди 8 години

Левски участва в организирането на Арабаконашкия Обир 1872 тоест извършено е Тежко криминално Престъпление и как може сега да е Национален Герой , не се учудвам защо Османците са продали това Племе(България) на Русия поне така излиза от Санстефанския мирен Договор

5

Анонимен

преди 8 години

Ха ха, жална Майка България ...

4

Анонимен

преди 8 години

Правилото е да е направил чудо, което да е засвидетелствано от хора.

3

до 6

преди 8 години

Ако смяташ, че някой ще си прави труда да те чета с тая шльокавица... Объркал си.

2

Анонимен

преди 8 години

До ШопПрав си че не е бил религиозен фанатик, но накрая при изповедта си преди обесването е искал от изповядващия свещенник да бъде запомнен като дякон Игнатий, а не като организатор на революционни комитети, които не са могли да съберат 50 човека и да го освободят от 20 пияни заптиета. разочаромванието му е било огромно от тоя факт

1

Анонимен

преди 8 години

Българеещите се роми също обичаха Левски