57

ме

преди 8 години

ИПИ много удобно пропускат категорията "работещи бедни". Как точно работейки за 400лв чисти на месец си богат? При положение, че това е под линията на бедността? С тия 400лв кое по-напред ще си платиш - наем, сметки, дрехи или храна? Имаше една статия какво пазаруват в ЕС - еми в БГкошницата имаше картофи, тикви, кремвирши, кисело мляко и маргарин! Това нормално ли е, здравословно ли е, и как корелира с висшето образование и бедността според ИПИ.

56

Една жена

преди 8 години

"Наличието на висше образование на практика гарантира, че няма да си беден, твърди Петър Ганев - старши икономист в Института за пазарна икономика."Знае ли този господин колко образовани млади и не толкова млади хора работят сезонно в Испания, Италия, Германия и цяла Европа, за да свържат двата края?! Знае, разбира се, но му плащат да говори друго... Нямат ли връзки, и най-кадърните са обречени на безработица. Да не говорим, че например за социален работник -магистър предлагат 440 лв. заплата!

55

Ники

преди 8 години

Пълни глупости!

54

Анонимен

преди 8 години

Е как да няма справедливост в България? Оправдаха Цвък, тоя честен и невинен мамин Убавец!

53

Анонимен

преди 8 години

Интересно, а под снимката има "Още по темата"==========================================="Учи мама, за да... мизерстваш с две висши"

52

лъжи

преди 8 години

Имам две магистратури и заплата от 445 лв., Как да им вярвам на тези "икономисти"??? Може би наистина не съм беден с тези висши образования, но по-скоро морално, отколкото материално. Тогава изследването по скоро е в сферата на Психологията, а не на Икономиката!

51

Родолюбец

преди 8 години

Аз съм с юридическо образование и съм държавен служител. Обслужвам кредит и всичко на всичко взимам чисто 260 лв. на месец, т.е. половин заплата! Подчертавам - не на ден или на седмица, а на МЕСЕЦ!!!На лъжеикономистите ли да вярвам или на реалността?!?!?!

50

Крум

преди 8 години

До Ал КапонеИма хора които и толкова не взимат

49

маке

преди 8 години

да питам по коко плащат да пиша и я таквия глупости

48

Жик-так

преди 8 години

До Обективен"всички с заплати под 5000-6000 лева месечно, сега са бедни."Ко речи??? Я пак???Пич, изобщо не си обективен. Със заплата 2000-2500 лв. се живее повече от добре.

47

До 60

преди 8 години

Ти си на принципът: В царството на слепите, едноокият е цар.Преведено като за теб: В държавата на мизерията, по-малко бедният е богат.

46

77777

преди 8 години

Според моите критерии:богати - тези, които взимат над 100 хиляди лева месечносредна класа - тези с доходи между 10000 и 100000 лева месечни, плюс куп други условиябедни - под 10000 лева месечно, които мога да ги разделя условно на няколко подгрупи:поносимо бедни - между 3000 и 10000 лева месечносредно бедни - между 1000 и 3000 лева месечномизерно бедни - под 1000 лева месечно

45

Куку

преди 8 години

Аха, в продължение на 4-5 години влагаш по няколко хиляди годишно във висше образование, после започваш с 1000 лв. заплата и кога избиваш вложенията и стигаш до чиста печалба? Отделно 1000 лв. може да се получат в София, извън столицата в България е изключение.

44

Анонимен

преди 8 години

П. Ганев голям си ***!Никой не отчита безработните нерегистрирани висшисти около 50 годишни,които придобиха образование когато то действително беше такова.А сега постъпват в университети за да дойдат в София, да ползват дотирани общежития и да работят.Висшето образование не се цени, нямаш ли връзки и за чистачка не те назначават.За изминалите 25 г. образованието по всички нива се срина ужасяващо.Без политика на образование от детска градина до университет, трайно ще се превърнем в зомбита.

43

Анонимен

преди 8 години

А? Че то на мойто най-отгоре му пише више!

42

Арнолд шварценегер

преди 8 години

Аз съм икономист. Ще ви кажа накратко как седят нещата. Работодателите в България са некоректни и алчни. Ограбват служителите си като държат малки заплати, а като стане въпрос за повишаване се оправдават, че било криза. А същевременно си разпределят огромни бонуси, карат яхти, моделки, екскурзии в дубай и тн. Защо да работя за 400 лв. на такъв тарикат?

41

1

преди 8 години

Толкова много бълват висшисти, че и за продавачка искат висше и 2 езика, сякаш не сме в България и чужденците са се утрепали да пазаруват тук! Пази боже!

40

Ръм

преди 8 години

Дрън-дрън. Учителите са висшисти, това е изискване по закон. Заплатата е 555 лв. бруто. Ако това означава богат, какво ли е да си беден! Затова масово са над 50-годишни, защото трудовият стаж добавя нещичко отгоре, пък и е възраст, на която трудно се намира нова работа.

39

Анонимен

преди 8 години

Качествено висше се купува за много пари, така че пак първо трябва да си богат, за да плащаш да учиш качествено училище и на частни учители. Аман от фалшиви икономисти с купени дипломи.

38

Rosen

преди 8 години

Икономисти твърдят: "Да взимаш заплата от 1000 лв означава, че си богат..." Защо ли всякакви такива статии ми се струват пропагандни?