47

Анонимен

преди 8 години

Тази задължителна застраховка звучи като задължителен рекеткой ще ме накара да се застраховам, като не искамутре ще измислят и задължителен платен паркинг и задължително ходене на автомивка

46

Анонимен

преди 8 години

Ще завалят дела. Кола без застраховка, която си стои в гаража не нарушава никакви правила. Какво е основанието на което тя ще бъде дерегистрирана?

45

тихомир томов

преди 8 години

Не се хабете . Еврейските схеми са в пълен ход и периодично ни пробват доколко сме притъпени . Има какво още да видим !

44

123

преди 8 години

до 49 - в много голяма грешка си и имаш късмет, че досега ти се е разминала среща с контролните органи. Много отдавна КЗ предвижда отговорност за собственика на МПС само за това че не е сключил застраховка, без изобщо да се интересява дали МПС се управлява, стига то да не е спряно от движение, но това е по процедура, която се вписва в регистрите на Пътна полиция след молби и т.н. Само ако си водач има значение управлението на МПС, за да се наложи наказание. Така е и по новия КЗ.

43

Анонимен

преди 8 години

ХОРА, СПРЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ВСИЧКО! ТИЯ УР.ОДИ САМО ТАКА ЩЕ РАЗБЕРАТ!

42

Градски бик

преди 8 години

До до 36Цензурата се включи и ми изтриха мнението,иначе щеше да разбереш каква беше идеята, както навремето СДС увисна,както др. Цар увисна,така и Б.Б. ще увисне, колкото и да фалшифицират изборите,може да стане някой майтап,но за съжаление, просто няма друга алтернатива, не допускат никой друг до властта,а и както казвате, Големия "Бял" Терорист вилнее на воля тук и разруши РОДИНАТА..Този казус(за застраховките) е против всички правни норми на НАРОДА,но...Бог високо,а Цар....няма...

41

табелите

преди 8 години

Не е логично да се прекратява регистрация, а табелите да си стоят върху МПС вссе едно че има регистрационен номер, който отразява една липсваща регистрация. Но след възстановяване пак по служебен път на тази регистрация, какво ще стане с табелите - старите ли ще се ползват или ще трябва собственика да ги подмени с нови?

40

до 48

преди 8 години

Данъците се плащат и след смърта от наследниците !

39

КАСАЧ НА ТЯСНИ КИФЛИ

преди 8 години

ретро колата и неделната лятна резачка требе и тях ли да застраховам ЦЕЛОГОДИШНОаз ги карам 2 СЕДМИЦИ В ГОДИНАТА

38

Анонимен

преди 8 години

ама то не е задължително да имаш гражданска, ако не караш колата си. просто не караш, ако решиш - сключваш и си караш. въобще не виждам какъв е смисълът на служебната дерегистрация, ако колата не е по пътя; рано или късно ще има случаи на подновени застраховки, където някой в кат не си е свършил работата и е забравил или закъснял да регистрира колата. тогава пак е същото - имаш застраховка и си караш; даже е по-добре така, защото с удостоверение от кат спираш да плащаш и данъци за колата.

37

въпрос

преди 8 години

А общините дали ще възстановяват данък МПС за периодите на служебно прекратена регистрация - кой ще ги уведомява за това?

36

Анонимен

преди 8 години

супер..:(:(..и след като човек сключи отново гражданска, как точно става 'служебната' регистрация? защото по телевизията даваха, че можело 'само срещу 2 лева' и 3 дни чакане по опашки, да си подновиш регистрацията..каква е гаранцията, че застрахователния фонд ще подаде информация то кат на секундата или че кьоравата лелка в милицията веднага ще поднови служебно регистрацията?

35

запетая плюс но

преди 8 години

Може това да е опит да се реши проблема с онези МПС, които се управляват с пълномощни и собственика дори не знае къде са, но плаща данъци. Няма да се постигне ефективност, тъй като е дадена възможност полицата да се сключи от всеки друг, дори без пълномощно от собственика. Държавата да създаде регламент собствениците на МПС да могат да заявят отказ от собственост с нотариална декларация, която да се вписва в публичен регистър /този на Пътна полиция не е публичен/.

34

Shark

преди 8 години

Никой не може да ме задължи да плащам ГО ако не карам колата си. Никой, с нищо по никакъв начин. Това е рекет и трябва да се търсят права в съда.

33

оня същия

преди 8 години

и кво правим като ни удари някой с дерегистрирана кола а? Пием по една студена вода и се оптиваме да го съдим щото ГФ ще кажат "ами нас не ни интересува, той няма регистрация". А със сезонните и разни други МПС дето се карат само по топло какво правим? Узаконен рекет чиста проба!

32

Колио

преди 8 години

Застраговането е борчески приом под засщита на дьржавата

31

до 36

преди 8 години

Остави ги нека вярват ,че дядо Коледа съществува!изборите се ФАЛШИФИЦИРАТ ясно е на всекиАз не познавам някои които да познава някои гласувал за ГЕРБ а всъщнос трябва да са гласували 9 от 10 човека за тях.

30

123

преди 8 години

вижте чл. 647, ал. 3 от новия Кодекс за застраховането: той предвижда издаване на ЕФ срещу собственик ако не е изпълнил задължението да сключи застраховка, без да се търси кой е водач на МПС. Глобата трябва задължително да се плати в 14 дневен срок от получаване на ЕФ, докато по чл. 189 от ЗДвП предратителното плащане е доброволно. Това май означава че дори да се обжалва в съда, глобата по ЕФ, издаден по КЗ трябва преди това да е платена и то изцяло.

29

Анонимен

преди 8 години

Будали плащайте гражданска без да карате Здравни вноски за 5 години на зад !Какво ще ви направят като ви хванат с таратайката на 20 г . все едно като хванат норвежец без книжка му правят нещо. колата му е за скрап .

28

Анонимен

преди 8 години

Павлова и Борисов прекалиха!