78

Анонимен

преди 8 години

Тази заповед е издадена от Вашингтон. Ердоган да си признае по-добре!Що не свалиха двата руски изтребителя които влязоха за много повече време от тия 15 секунди в Турция и никой не ги свали от Турция? Щото нямаше нареждане от Вашингтон. Ето затова.И както казва един колега по- долу след Украйна американците използват за пионка Турция в борната с мръсните номера срещу Русия. Само че Путин го знае това много добре и ще ги "измисли" тия.

77

Анонимен

преди 8 години

Г.аджалите каквото и да грухтят , мучат или блеят - подводниците и С-400 пристигат.Голям недостиг на девици се очаква.Ще ги отвъдят туркмените .

76

Анонимен

преди 8 години

до 109Турция с какво ще победи АСАД ако искала, бе? С тенекиите си Ф-16 ли срещу които АСАД има C- 300?

75

Анонимен

преди 8 години

до 101Значи турците свалят в случая сирийски самолет? Че те Турците не се ли биеха срещу ИД които искат да унищожат АСАД? Те турците не са ли на страната с Русия която защитава АСАД? Нещо си противоречиш.Но да го оставим това настрана- смехът е голям, че сирийски летци са управлявали руски СУ и са дръзнали да летят за 15 секунди макар в Турция. сякаш турците не знаят че преди месец руски изтребители пак им нарушиха за малко въздушното пространство? Що се правиш на ***, бе?

74

6557

преди 8 години

До ОнанименПрав си.Нато не се намесва - нато ни пази от самото себе си.

73

Онанимен

преди 8 години

103, руските самолети са били в границите на Сирия. Турция обаче счита за свои вече териториите в Сирия, в които се намират тюркмените.Това е разликата. Тоест Турция подстрекавана от САЩ се опитва да заграби територия от Сирия, както би опитала и от нас, стига да има възможност. Спомнете си Кипър, в такива конфликти НАТО не се намесва.

72

Онанимен

преди 8 години

Турците се оказаха много глупави. Ако ви прави впечатление, в различни точки по картата САЩ търсят конфликт с Русия, но не те самите да влязат в него, а *** като Грузия, Украйна, а сега и Турция вършат американската работа. В частност очаквам да се стигне до втори сблъсък този път с изстребители, Русия ще използва противовъздушна отбрана, турските сили ще я унищожат и Рисуя в края на варианта ще използа ядрено оръжие а намален капацитет по територия в Турция. Това искат и САЩ.

71

Възможност

преди 8 години

Руският щурман твърди,че те не са имали визуален контакт,както и радио предупреждение от турска страна. От това следва,че този инцидент е следствие на лоша комуникация между двете страни.В такъв случай турците са имали право да третират тези самолет,като неприятел идващ от вражеска територия .Су-24 е на разполужение и в сирийските ВВС и се разпознава от натовските системи,като чужд! При тези условия турците е нямало как да знаят дали този самолет е под сирийски или руски флаг.

70

Анонимен

преди 8 години

Такааа.... Знаете ли какво се е случило днес в района в който е свален руския изтребител? Случило се огън и жупел. Имало е бомбардировка, артилерииски килим и все още неуточнен брой жертви, при всички случай над 100. Те може би са чакали първия сняг, но не би...

69

Анонимен

преди 8 години

до 99напълно съм съгласен. Сега руски изтребители вече ще се гаврят с Турция. Ако не кръстосват тази страна отсега нататък като за световно със су-тата си пък на. И ония няма да смеят да гъкнат. ще има гавра с турското достойнство. Само гледайте.

68

Анонимен

преди 8 години

Всяко зло за добро! След тоя свален самолет, Русия вече може спокойно да превърне района в собствен плацдарм, и да си прави каквото, както и когато си иска. Тя е жертвата в случая, и ще и бъде дадена като компенсация пълна свобода на действията. Не е зле като резултат! А всички ще очакват от Турция да се свре в миша дупка след този груб фал.

67

Austin Powers

преди 8 години

Ердоган лично е наградил турския пилот със най-високите военни отличия. На кила на самолета му е била нарисувана звездичка. Пилота си е пожелал до края на годината да станат пет и по този начин да стане първия турски ас.

66

Онанимен

преди 8 години

За тези, които не са разбрали: тюркмените са малка група, която турците използват в момента като башибозук в Сирия против сирийците, както едно време татарите са клали българи. Руснаците са отишли да ги ударят и турците не са се стърпяли да излязат и да предпазят своите. Глупавото от руска страна е, че е трябвало да го предвидят и да има поддръжка на бомбандировачите. И като цяло в Сирия трябваше да влязат с доста по-голяма войска.

65

Анонимен

преди 8 години

Служил съм в пво поделението в Понор - новото тогава с ц-200. От Доброславци излитаха мигове 21, а ние правихме занятия по прихващане. Често тия изтребители навлизаха в тогавашна Югославия. Но нито един не беше свален! Турците преиграха грубо.

64

Анонимен

преди 8 години

До Слава Укран: Украйна, 2г.след Евро Майдан: XI.2013-X.I2015: Население: 45млн.-42 млн. Територия: 603.5млн.кв.км-576,0, Брутен вътр. продукт:3,7% -спад17,2%, Курс гривна: 8,2гривни за 1 долар-23,8 гривни за 1 долар, средна заплата: 3.189 хил. гривни/362 долара/-4,343 хил. гривни /182 долара/, Наем квартира:479гривни-4500 гривни, Инфлация:0.4% - 98.7%, Спад производство: 4.7%-18%, Безработица: 7.7%-11%, Златен резерв: 39,7т.-2т.....още факти искаш ли?

63

Анонимен

преди 8 години

Путин си сложи крайцера Москва оборудван със система "форт",сложи и няколко c-300 и c-400...резнатия сложи какво?...20 танка?!? И Обонго ти го каза и Меркел ти го каза..."Оаках*е положението"...*** то туй кухо като дънер.

62

Анонимен

преди 8 години

Оооо, па аз мога много такива записи да направяни да покажа. Даже и на телефона имам модулатор, та хептен ще го докарам като авиовръзка. Тия *** съвсем на мезе ни взимат.

61

до 83

преди 8 години

След свалянето на турския Фантом в Сирия, Турция предупреди, че ще реагира остро на всяко нарушение на въздушното и пространство. Такива нарушения наистина се извършват често и всяка държава решава как да реагира. И СССРето е сваляло цивилен самолет и САЩ. Така, че не е лесно решение и никога не можеш да си 100% сигурен, че ще е правилното.

60

бивша авиобаза

преди 8 години

Служил съм в авиобаза Добрич, редовно румънските самолети навлизаха в нашето въздушно пространство при техните полети. Никога не сме сваляли техен самолет. Наши пилоти също са навлизали в съседните страни. Турците търсят как да защитят умерената опозиция туркменистанци, които редовно получават бомби от руснаците.

59

до 79

преди 8 години

Абе ДГД бе руски кaпут. Какво търсиш в бългирски сайтове, а? Нали плешивия отрича, че води хибридна война с България а само тук има десетки платени алкохолика като теб. Аре стой си в азиатската ***.