63

Анонимен

преди 8 години

Емигрант - човек, който излиза. Имигрант - човек, който влиза. Мигрант - човек, който се движи.Журналистите правилно употребяват езика в случая, по-страшен е смисълът на статията.

62

kari1957

преди 8 години

Прави ми впечатление,че журналисти използуват различни думи за емигрант-мигрант,имигрант и много рядко емигрант.Направих справка в българския правописен речник.Правилната дума е емигрант.Моля,журналистите да пишат правилен български език.

61

Анонимен

преди 8 години

Те не бягат от война, те идват за блага. Реваха британците срещу българи и румънци. Сега да ги видя като как ще делят всичко с араби и африканци,

60

Анонимен

преди 8 години

Ливан и Турция са мюсюлмански държави и приемат мюсюлмани. Разликата е огромна! В един квартал в Дания миналата година забранили да сложат елха, защото се заселили там много мюсюлмани и това противоречало на религиозните им вярвания! Не мисля, че когато пенсионерите в България, които са работили цял живот за тази страна ровят по кофите ние трябва да се притесняваме за благосъстоянието на някой друг! Първо имаме ангажимент към тях и после към хора, които не са дали нищо за държавата ни!

59

Анонимен

преди 8 години

Ами вземайте си ги тогава в Лондон, Ню Йорк и Ванкувър, щом като там давали добри резултати!За индианците, белите имигранти, подценяването и днешните резервати! Стана популярно, ама ... истина!

58

шш

преди 8 години

ха ха меките китки кво демократично го набиват на светът.дайте да изнесем всички заводи в китай да дадем на китайците работа, апък вий стойте гладни дайте да извикаме цяла африка и близкия изток в европа и да им дадем работа апък вий ходете в техните пустини.колко демократично ,колко хуманно.

57

Анонимен

преди 8 години

И как ще печелят впредвид огромната безработица почти в целия ЕС? Бива да се пишат простотии, ама явно редакторьт и авторьт на тази тотална глупост на Икономист е много ***. Паспорт, граница и т.н. са вече понятия от миналото.

56

888

преди 8 години

Да точноо в Лондон ислямистите искат да живеят по законите на шериата ,да точно в Лондон двама отрязаха посред бял ден главата на английски войник.Да точно в Лондон преди седмици застреляха Българка докато се разхождала с дъщеря си.

55

Анонимен

преди 8 години

тъй де, всяка държава да прати по няколко кораба и по десетина самолета, и да си подбере директно от Африка "ислямска жизненост", какво ги карат да прескачат огради - проверяват им квалификацията в бягане с препятствия, или да ги друсат трафикантите?

54

111

преди 8 години

След 20 години ще видите резултата.

53

да,бе,да

преди 8 години

Да,но те искат богати емигранти,с чисто минало, с пари в брой и да са женени,та някой да гарантира за плащанията им.А такива като тези дето са сега у нашата бедна родина,дори не ги пускат да припарят!Така,че айде стига глупости!

52

Анонимен

преди 8 години

Ами нали у нас им предлагат работа в селското стопанство, но те се назлъндисват на заплата от 800 лева за овчар?Какво друго да предложиш на човек без професия, който дори не знае езика на страната, в която е дошъл, нито се интересува с какви заплати започват тук работа повечето от младите висшисти, които държат да почнат работа по специалността, която са завършили (обикновено с около 400 лева)?!

51

Atinapala

преди 8 години

В позаглавието се съдържа отговорът на въпроса защо Европа НЕ трябва да приема емигранти "Тази формула дава добри резултати в Лондон, Ню Йорк и Ванкувър". Канада и САЩ са изградени като мултинационални държави и там матрицата е друга и затова е успешна. Но за Европа са ценни коренните жители на континента, които винаги задавали стандартите на мислене и действие векове наред. И днес Европа има нужда да запази облика си, защото както казват авторите тя е "стандарт". Иначе ще е клоака.

50

Жоро

преди 8 години

Много им е лесно на Икономист да дрънкат глупости.Мюсюлманите не желаят да се интегрират,навсякъде,където отидат искат да е тяхното и останалите да живеят спрямо тях, а не обратното.Пример Ливан:допреди 70 години е имало само 10 процента муслими сега са близо 50.Муслимите с като дървеници,приютиш ли ги ще ти изпият кръвта

49

Чекист

преди 8 години

Коментарите трепят! :)) Ако ги нямаше тук няма кво да се чете! :)

48

DER

преди 8 години

" ..ТЕ НОСЯТ РАЗЛИЧНИ УМЕНИЯ.... " ДАААА ДА РЕЖАТ ГЛАВИ НАЙ МНОГОО...

47

Анонимен

преди 8 години

До право на избор Напротив ,целта е да се вкарат в Европа ,която ги приема с отворени обятия благодарение и на американската и Европеиската поддръжка на ИДИЛ.Дори и бедна България участва във въоражаването на ИД. По гилзите ни познаха .

46

Анонимен

преди 8 години

Поредните хрантутници на социялни помощи . Да видим как Тиквата и правителсвото на Герб поставило световен рекорд по унищожение на етнос,оповестен от ООН , ще мажи и клепи след като ,пуснат тълпите през границата . И никой няма да направи опит да ги спре .И дори гражданите да се организират за защите на държавата си ,срущу тях ще бъдат хвърлени респресивните сили на държавата- полиция ,жандармерия ,съдебна система . И ако в ръцете на народа попадне оръжие,ще стане ,мат и маскара .

45

право на избор

преди 8 години

Уважаеми бежанци! Вие бягате от самолетите, които ви бомбардират с американски бомби. Вие бягате от убийците от ИД, които ви убиват с американско оръжие. Вие масово се давите в морето по време на бягството си, надявайки се да получите сигурност и по-добър живот в Европа. Но Европа, изобщо не е демократична и човеколюбива, и не ви иска. Европа иска да ви върнат отново там, от където идвате! Където ви убиват с бомби и където се давите в морето. Европа ви дава право на избор - или да ви убият с бомби, или да се издавите!

44

еее

преди 8 години

точно тъй белите да се изнасят и да заминават за африка.....***.ицата ви меки китки