60

comrade

преди 9 години

С какво е по-различен Американският комунизъм от съветскя такъв?Преди България се управляваше от Москва,сега от Вашингтон.Преди карахме нови съветски трошляци,сега западни такива.Преди живеехме в евтини некачествени панелки,сега в скъпи некачествени тухларки.Преди вземахме пари които нямаше къде да харчим,сега не взимаме нищо и пак свиваме.Е има няколко "преуспели меринджейна от селата които са си помислили че са хванали бог за шлифера...с "огромната заплата от 1000еуро на месец.....

59

Анонимен

преди 9 години

Ами то и аз при социализамо немах Голф. А сега бръмчим из цел Перник.

58

до 84

преди 9 години

А кой ни е питал по времето на Аспарух дали сме искали да преминем Дунава и да се установим в днешна България?-Ако си беше учил уроците по история, щеше да знаеш, че тогава е имало референдум в коя посока да поемат - някои са заминали за днешна Италия, други са поели към Унгария, други към Персия и т.н. Една част са решили да се заселят на територията на Източната римска империя, около Дунава, за да могат да си къпят конете да не миришат толкова.

57

Анонимен

преди 9 години

До АнонименКакъв стандарт бе Ончо ? За да ида при чичо ми в Ивайловград ме проучваха до девето коляно и ми издаваха открит лист да не би да ме отвлекат капиталистите византийци. Какъв стандарт, като при заплата 80 лв. скапан съветски телевизор струваше 1400 лв. и се купуваше с връзки. Две тв програми, едната 8 часа, другата 4 часа, основно съветска пропаганда. Кефехме се на *** филми ка то Рамбо внесени нелегално.Храната некачествена и оскъдна. Всички правеха консерви за да изкарат някакси

56

Анонимен

преди 9 години

Ще излезе, че за българинът най-важното нещо в живота е да носи маркови дрехи и да яде банини. И да си слуша чалга на воля. Тотална деградация.

55

анонимен

преди 9 години

70,та ти на колко годинки си , та ми даваш за пример 1945 год та не ти е харесвало?Недостиг на храни имаше няколко години и след това постепенно се появяваха и хората започнаха да купуват , а не да висят пред кофите за смет.Всяка година имаше по две намаления на цените на стоките и един път работната заплата.Златни времена бяха.

54

БГ - не гледай тъпо!

преди 9 години

Прости сте и трудно схващате, но гърците ги чака огромно обедняване и то за десетки години напред! Но на никой не му пука за тях, както на тях не им пукаше за нас!

53

до 80

преди 9 години

Нямаше такъв термин като "гражданство". Имаше термин "софийско жителство", който беше естествена бариера пред наплива от селяни. Ти по-доволен ли си сега, когато висиш по задръстванията на 2-милионна София и отвсякъде ти мякат селяни. Прости, но нахални.

52

Анонимен

преди 9 години

Saschto ne iskarahte sa 5g ot Evrosonata i da si Varnete drahmata Sega schte parite ama Pak schte vi dadat 86 miliarda BRD vi Spasi Ana i spasiha sebe se BRD bG nama koi da ja Spasi edna bk 4 miliarda i krai kradlivi narod prost

51

Анонимен

преди 9 години

Форумът се напълни със *** лъжци, които целят да промият мозъците на младите, които нямат спомени от соца.Всеки имаше жилище и кола. По-скромни, но имаше. Всеки имаше и работа. Всеки имаше достъп до безплатно здравеоопазване и образование.Нямаше гладуващи хора, нямаше клошари, нямаше мизерстващи.Престъпниците бяха в затвора, а не в парламента. Това е истината за оплювания от *** социализъм.Стандартът на българина не беше европейски, но със сигурност по-висок от сегашния.

50

Анонимен

преди 9 години

До 65! Много си прав , много!Сигурно знаеш, че Борисов , Цветанов , Цачева и цялата върхушка на ГЕРБ са все комунисти!

49

до 70

преди 9 години

За кола се чакаше около 2 години, а за апартамент не се чакаше. Имаше апартаменти достатъчно. Това дето сега почти всеки българин има собствено жилище е именно "остатък" от комунизма. Сега за да си купиш апартамент, трябва да теглиш заем и да храниш банките.Тогава апартамент в София струваше около 9 хил.лв. Гарсионерите в Люлин и Младост дори вървяха по 3-4 хил.

48

Анонимен

преди 9 години

Финансовия министър на Гърция е завършил в Оксфорд , а нашия "счетоводство" в Свищов.Какво да очакваме от Влади?Но пък Ципурата дръпна 86 млд.евро , а Тиквата резна няколко лентички на градинки и магистрали от по 7-8 км.Даже не разбрахме къде набута едни 16 млд. лева."Всеки народ си заслужава управниците!".Нашия е пожарникар с генералски пагони и с една полупрочетена книга в живота си.

47

също

преди 9 години

До АнонименСигурно, цяла Европа прави конспирации за България:)

46

Анонимен

преди 9 години

Аууу, колко били зле гърците. Ами ние какви сме, като вземаме една пета от техните заплати. Ха, отговорете ми *** всезнайковци.

45

до 60

преди 9 години

Не е вялно, че при комунизма не е могло да имаш собсвена кола. Хората си имаха и коли и вили и ходеха на почивка всяка година. Е, колите бяха основно Лади и Москвичи, но такива бяха времената. Все пак техниката се развива.

44

до 60

преди 9 години

Да бе, то затова сега София се напълни със миекащи и кекащи селяни и не можеш нито да отидеш нормално на работа, нито да излезеш някъде да се разходиш като бял човек.

43

Анонимен

преди 9 години

Насочват вниманието ни към Гърция, за да не гледаме към България.

42

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 46Виновни сте за всичко !!! Още сте на власт и пиете българска кръв, вампири червени !А що се отнася за легендата - турско робство...ако османлийте са имали за цел да ни потурчат са щели да го направят не за 500, а за 5 години. Османската империя се е хранела, чрез експлоатацията на християнското население, но това не е робство, защото тогава българите са имали повече права отколкото имахме по комунизма, напр. частна собственост

41

Пламен

преди 9 години

Нищо няма да промени това. ддс-то трябва да е поне 30% и то на всичко. С тея малки разлики няма да се избият тези огромни задължения.