29

до 20

преди 8 години

Човече, направи си услуга и се информирай, чети, следи политиката. Гърция е едно нищо! Държава, която е подържана 25 години като външна граница на ЕС, че да не ходят всички бежанци в Италия. Гърция никога не е имала икономика. Банките на ЕС са подготвени за фалит, защото имат пари. Гръцките дългове са отписани от баланса им. Тук няма вече слабо място, не разбираш ли. Слабо място беше 2009 и то само заради заформящата се паника. Сега няма паника вече. Единтвено България спа до сега. Както винаги!

28

Анонимен

преди 8 години

mmm

27

Анонимен

преди 8 години

Страни като Португалия и Ирландия и Испания също минаха през финансова криза. Те положиха особенно Португалия сили и минаха през неприятни реформи. Сега имат икономически ръст. Гръцкото правителство с простотиите си фалираха държава и имат наглостта да говорят и простотии и да продължавата да правят глупости! Само, че европейските банки от 2009 насам се подготвят за сценарий на фалит. Те приключиха връзките си с гръцки банки или гръцките пари ги махнаха от баланса си. А България нищо не направи.

26

гецата

преди 8 години

Премного и предълго ни занимавате с тия глупости ! А стига вече ! И на уличните кучета вече им е ясно, че пари на Гърция ще се дадат. Колкото им трябва - толкова ! Стига сте хленчили и мяукали вече...

25

Анонимен

преди 8 години

Европейската икономика все повече започва да прилича на щатската. Безконтролното печатане на евро, ще им види сметката. Сега ще дадат прясно напечатани пари на Гърция, а после ще иска да им се връща в реален продукт, плюс лихвите. Затова Гърците ще станат от масата и ще кажат едно Ефхаристо и Адио!Благодаря и довиждане!

24

тими77

преди 8 години

нали се сещащ че тази най голяма икономика върти парите в затворен пазар тя няма голям износ към трети страни и е изпаднала в рецесия и дългова криза и печалбата е по малка от разходите и излиза че и европа печати кухи пари

23

тими77

преди 8 години

и великата германия и там живеят на кредит четох на скоро че са напърво място в европа по задължения към мфф и световната банка с над 1 трилион долара

22

Анонимен

преди 8 години

Мъдрите хора са казвали: Всяко хубаво нещо си има край! Така е и с ЕС и нато. Въпреки че нато, изобщо не е хубаво нещо.

21

Ганьо

преди 8 години

фактът, че от вчера, европейските бастуни преминаха от дружелюбен (до момента) , в агресивно-нападателен тон, оплювайки правителството на Сиризиа и целейки (много плоско) да го дискредитире в лицето на избирателите си, показва едно нещо - СТРАХ! ОТПИСВАЙ и се прости с илюзиите за плащане на нереални дългове, голяма част от които се държат от тия, които сега искат да се вземе нов дълг, срещу живот "с комат хляб"!Сириза да обяви дълговете за "омразни", съгласно международната практика!

20

до 20

преди 8 години

Ако гърция загуби ...ЕС ще фалира-Това са пълни фантазии. ЕС е най-голямата икономика в света - преди САЩ и Китай! Гръцката икономика е една плюнка в сравнение с европейската. Излизането на гърчолята от ЕС ще е като ухапване от комар - просто го плясваш и продължаваш напред, но комарът вече го няма.

19

timi77

преди 8 години

то дълговата спирала се завъртяла всички страни от целия европеиски саюз имат огромни дългове и всички са зависими от международния валутен фонд и световната бнка начело с америка ив европа се печатат кухи пари както в америка

18

никой

преди 8 години

Никой не държат Гърчолята.Просто Англичаните се изказват неподготвени.Те искат еврозоната да опрости част от дълговете на Гърция а нямат право да се обаждат най малкото защото не са част от еврозоната и никога може би няма да бъдат.Ако се опростят дълговете Германия пак ще трябва да поеме бремето на дълга и да го изплащат Немците със данаците си.

17

Тъпи европейци!

преди 8 години

Добре си живееха в ЕС. Защо им трябваше и България да приемат. Който е завладял България добро не е видял! Византийската империя се срина пред нозете ни, Османската империя и нея я няма и Съветската империя рухна. Сега следва ЕС и САЩ! И те нещо започнаха да издават багажа. Само англичаните се усетиха и искат да се оттеглят за да оцелеят! Няма такъв, с който да сме били заедно и да не е загинал!

16

Ганьо

преди 8 години

Илизането на Гърция от еврозоната ще е трагедия за Европа, пише "Гардиън" в редакционна статия за преговорите между гръцките власти и международните кредитори. Изданието отбелязва, че отказът от част от дълга е единственият начин да се избегне негативен развой за Европа.----Това е разумна препоръка. Само, че аз казвам, че не половината, а поне 2/3 трябва да бъде отписан, а за останалата 1/3 - лихва 0.1%

15

факт

преди 8 години

Гърците имат толкова много заеми да изплащат, че няма начин да имат по-висок жизнен стандарт от България. Техните доходи непрекъснато спадат и съвсем скоро ще се изравнят с българските. Много софиянци вече имат по-висок жизнен стандарт от средния грък.

14

majorski

преди 8 години

Браво на Гърците ....намериха слабото място на ЕС ...сега ще го въртят на шиш....Ако гърция загуби ...ЕС ще фалира ...това е ! И те го разбраха и го исползват мнооого добре !От молеща се страна сега те поставят условията ...а Еврпейските фей-политици се молят ...Това му се вика смел политик !Играе си с огъня ...ама добре го прави !

13

до троловете

преди 8 години

Зная , че няма да ми отговорите , защото не ви плащат за това, но...все пак: *** Ви нарежда да тръбите, че ЕС е лош и Гърция само страда от него... тогава как ще обясните , че гърците не желаят да напуснат ЕС...или Вие знаете по-добре от гърците от какво имат нужда?

12

фалит на Гърция

преди 8 години

Гърците от глупост и алчност си съсипаха икономиката - доходите им спаднаха двойно само за няколко години и ще спаднат още двойно през следващите няколко години. Бедният човек няма гордост, той е унизен, смачкан. Това са горчолята днес. Над 30% безработица - това е пълно смачкване на гърците. Обедняването им ще продължи и през следващите 20-30 години.

11

тими77

преди 8 години

в момента цялата борба е гърция да не излезе от еврозоната за да не се присейдини към брикс защото товаще е голям удар за целия европеиски саюз защото там условията са по изгодни отколкото на еврозоната и световната банка

10

Анонимен

преди 8 години

То, кога човек е *** и нахален, рано или късно се насира.