103

14

преди 9 години

Има, имааааа, ама вие искате да ви работят без пари...

102

Асан

преди 9 години

Бате аз ще дойда да ти бачкам,даже и заплата неща,всичко сам ще си набера :) !

101

Анонимен

преди 9 години

аз работя в ИТ сферата и дори в БГ не можех да кажа че гладувам-----------като стане дума за ниски заплати веднага взимат думата ит специалистите и овчарите

100

време е !!!

преди 9 години

За национална стачка на сервитьори , бармани, всички в бранша. Стига тормоз за жълти стотинки !!!

99

От Аз до аз 99

преди 9 години

Забравих да напиша, че никога за тези години не съм работил повече от 40 часа на седмица. Което са два почивни дни и пет дена по 8 часа. Социалната осигуровка се плаща изцяло от работодателя /450?/ и са 15 заплати на година. Как да се върна в България въпреки желанието което имам след 20 години. Просто не го виждам.....

98

Защо!

преди 9 години

Всички хотели и ресторанти са частни и защо държавата т.е. ние трябва да плащаме за рекламата им? А обучението на кадрите във всички фирми / частни или не!/ е задължение на фирмите! Обучавайте и плащайте, тогава ще имате и кадри и добро обслужване и печалба!

97

Анонимен

преди 9 години

Ще намерите кадри подготвени когато си видите ушите без огледало. Лека от Виена

96

Анонимен

преди 9 години

аз съм от малък град в Бг , 1993 г -75 000 д./апоследното преброяване изброиха към 45 000д ,с пенсионерите и ромите ,по лична карта етсествено.Много отиваха да работят в Несебър лятото ,но вече няма -защото просто няма млади хора ..Собствениците от София ,Варна ,свикнаха да наемат ''селяни'' които работят за по малко пари от софиянци и варненци -ама и '' младите селяни'' привършват вече .. ,демография му казват на това ,да си набират роми отсега нататъка за следващите сезони...

95

честито на несебърли

преди 9 години

Нямали работа! Вчера седнах в произволно избран ресторант в стария Несебър, отворих менюто, стреснах се и си тръгнах. Една пържола 35 лв, останалите неща от основното меню все по 40,50 до 100лв. В заведението 4 келнера и една маса с двам заблудени клиента. После представи си, няма ли работа!!! Преместихме се в друг, с малко по-поносим цени, но все пак скъпо спрямо качеството на сервираната храна. Станахме на бързо и си направихме една безплатна разходка в невижданият досега, толкова пуст Несебър

94

до мафията

преди 9 години

Нямало - тръцки! Тези със уменията и знанията просто заминават да работят за достойно заплащане в САЩ, Турция, та и дори в полу-фалиралата Гърция... То не става хем да даваш по 500 лв. заплата за 10-часов работен ден и да си мислиш, че си хванал Господ за шлифера, хем да очакваш отсреща качествен труд и ентусиазъм!

93

Анонимен

преди 9 години

"Туристическият бранш изпитва сериозен недостиг на качествени кадри и са необходими спешни мерки за разрешаване на проблема."Спешно да се отгледат още *** сервитьорки и мутреещи охранителчета, готови да бачкат за по 500 лева на 16 часа.

92

Анонимен

преди 9 години

Абе кога ще бутнат тия незаконни хотели-когато и незаконните ромски гета. То като почнем от там какво представляват хотелите-но те сами ще опадат до 5-6г., та тия нещастници подготвен безплатен персонал търсели

91

Анонимен

преди 9 години

Мотивирани и подготвени кадри не биха се навили да работят за 500лв. заплата, само за 3-4 месец. Щели да наемат персонал от Украйна и Молдова. Те онези трева пасат, че да дойдат да ви работят за жълти стотинки.Щели да дадат повече за реклама!?!?! Ако инфраструктурата и мърсотията си остане 'ко ще и 100 милиона да харчат за реклама, до никъде няма да я докарат.

90

Анонимен

преди 9 години

89 не ти се сърдя бе мой,просто работя за пари извън България :))) ,знам няколко такива ,костюмирани ,надяват се да намерят високо образовани ''работници'' които да вършат качествено работата си ,за бг заплатки ,а те -костюмчетата- да се хвалят с резултатите пред западните си работодатели и да вземат комисионни.Ама излишно е да ти се казва че тази далавера привършва ,да ти работят за 200 -300 евро на месец хора пък ти се надявай някой да е умен,млад, образован че да го ползваш ей така ....:)

89

ген.Луков

преди 9 години

Абе,*** не разбрахте ли че Черноморието вече е "свършило".След 10-15 години освен пияни английски и руски хулигани няма друг турист да се мерне.А сега вкарайте и руски персонал,като за начало по хотели и ресторанти та да ускорите агонията.Просто няма какво да се гледа по нашето Черно море.Природата е тотално унищожена,водата е мазна и смърди.Връщане назад няма.Хич не ги жаля хотелиерите.Пфу....

88

Mimi

преди 9 години

До ПешкоАбе малко повече е от 2 км,но щом ти се виждат толкова - давай!

87

икономист

преди 9 години

И накрая да сложим точка на всички въпроси и мнения . Колкото плащаш толкова получаваш . Не може в магазина да дадеш 5 лв. и да искаш кг. луканка , ще си купиш салам кучешка радост .

86

Анонимен

преди 9 години

Каквато заплатата, такова и качеството на работниците.Лошото обаче е, че дори да се намери някой, които да дава нормални европейски заплати, няма да може да си намери качествени работници.

85

Аз

преди 9 години

ОТ 20 ГОДИНИ РАБОТЯ КАТО CHEF В ИСПАНИЯ И БИХ СЕ ВЪРНАЛ В БЪЛГАРИЯ НО НЕ ЗА ПО МАЛКО ОТ 4000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, МАКАР ЧЕ ТУК ПОЛУЧАВАМ ПОВЕЧЕ.

84

мечта на бгчорбаджия

преди 9 години

Да му бачкат от изгрев до залез като магарета и на края на месеца да му подарят мизерната си заплата и даже да остане да му дължат и още някой лев :)