46

Анонимен

преди 8 години

Предлагам за да се повдигне патриотичният дух, да сложим светещи очи на лъва на Незнайния войн. Ако някой каже, че ще е като Баскервилското куче, ще му кажем , че е обикновен ***.

45

Анонимен

преди 8 години

neiskam sle 1000 godini daa vodiat moite pra-pra-...-pra deca na otkrivaneto na pametnik na Car Drvoiad- izvesten kato Simo zara, ili pak na otkrivaneto na pametnik na Car Tikva, Boliar Pipon i Vezirtie Kratunida vi EM na tezi koito psuvat pametnika i avtora.poklon pred Car Samuil

44

до 64

преди 8 години

Ти май си се родил наведен и разкрачен и затова се кланяш постоянно, а ?Хората с достойнство не лакейничат, нали го знаеш ?

43

Анонимен

преди 8 години

Толкова ли не можа да се намери едно открито пространство в София да се постави този паметник, а трябваше да се набута в малката градинка пред "Света София". СЕДЕМ МЕТРА над кота 0 !!! По-висока е от страничните кораби и апсидата на църквата.Това какво е , ако не е грандомания и простотия?

42

набюдател

преди 8 години

Поклон пред цар Самуил, поклон и към Александър Хайтов и проектантите Росен Гурков и Мария Гуркова уникален е Браво гордея се с вас :)

41

Тракийски

преди 8 години

Свободата е състояние на духа, а не политическа принадлежност. Това е паметник на човек борил се за свободата на народа си. Ти никога няма да бъдеш толкова свободен, колкото е бил той или всеки един от ослепените български войни. Ако сега беше жив само един негов поглед щеше да те смрази в капана на невежството ти. Затова очите му винаги ще блестят като паметен огън.

40

Анонимен

преди 8 години

Най-бързо изчезващата нация в света прави паметници на царете си. Ама наистина сме слепци...

39

Анонимен

преди 8 години

Паметникът е много хубав, трябва да има повече такива паметници на български царе и владетели.

38

Тракийски

преди 8 години

Паметникът изглежда жестоко! Голямо браво на авторът и голям поклон пред Великият цар Самуил.

37

до 52

преди 8 години

А пък тоя прилича на кръстоска между Вежди Рашидов на 5 ракии и Дебелия Шибидар на 4 мастики.

36

nina

преди 8 години

На мен паметникът ми харесва.Бих искала също така да видя как точно светят очите през нощта и да преценя за себе си дали и колко "кичозно" е това,а не някакъв зам. кмет да го решава вместо мен.

35

adn

преди 8 години

Да ви е... м... та ***. Те знаят за кои се отнася.

34

Анонимен

преди 8 години

Прекрасна творба, поклон на Хайтов. Македонската версия прилича на кръстоска между Иван Грозни и Дарий .

33

Не анонимен

преди 8 години

До Анонимен 33Това с боядисването на паметници не е ли признак на ниска култура...или ?

32

Анонимен

преди 8 години

Стига сте плюли бе, паметникът 100% отговаря на новите *** ценности.Следващият до него ще е на Кончита Вурст, на който пък ще се въртят ушите.

31

да ви приседне

преди 8 години

От всички славни царе и князе на България, избраха този, свързан с най-трагичното и позорно събитие - слепяването на ЦЯЛА една армия и убийството на всичките и водачи!Направиха го като вампир, сложиха го да "гледал" ослепените си войски и това в сърцето на София до НАЙ-старата християнска катедрала в Европа!! Свещенно място, на практика. Място за основателите на тази държава!Не казвам да не се прави паметник въобще, но като "възкресяват" унизителните моменти, защо го правят на най-хубавото място?

30

Анонимен

преди 8 години

bravo na avtora!ideiata s o4ite e pove4e ot explozia. poglednete hora. Samuil e posrestnal osakatenite voinici. Vsi4ki koito idem do pametnika sme negovi voinici, osakateni, ograbeni. lugani, prodadeni, izritani ot domovete sida Car Samuil e nesto sviato, nesto veliko

29

Сп???нс

преди 8 години

нали имате Шуменския паметник за 1300години България с много ханове и царе , големи и се виждат от далече , дай сега да нацъкаме навсякъде

28

Анонимен

преди 8 години

Трябва да си с абсолютно промит мозък за да харесваш този кич. Прилича на Министърът с косматия нос, сигурно той е позирал. И короната не е българска. Това със светещите очи пък беше върхат на идиотията.

27

Анонимен

преди 8 години

Супер е паметника!