72

Анонимен

преди 8 години

какви *** бълнуваш? тук няма хора, които да отричат паметта за Самуил! Това не означава, че тази просташка кичозна светеща статуя има правото да го олицетворява! Откриването и ще бъде голям автогол за София и се моля безумието да бъде спряно!

71

Анонимен

преди 8 години

Ами да го открием, ако искаме да си признаем че сме произлезли от неандерталците! Аман бе!!! От кой нафталин го изкопаха тоя пишман скулптор? Поради що не е проведено обществено обсъждане и конкурс за проект? Айде стига всички приятели на Веждито да ни резилят за едни пари! СПРЕТЕ ТАЯ ЧАЛГА В КУЛТУРАТА!!!!

70

до 89

преди 8 години

Короната не е византийска, а австро-унгарска с мотиви от короните на германските императори, което всъщност е още по-далеч от ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА.

69

Анонимен

преди 8 години

Комай единствения владетел без кон, с тояга в ръка вместо меч и с клюмнала глава

68

Анонимен

преди 8 години

всичко в този зловещ кич е подправено и циркаджийско - я вижте само византийската корона, дето му била поставена. Освен свинщината със светещите очи забелязвам, че са му лепнали на гърдите и Мадарския конник! Този леяр освен в безумие ми идва в главата и подозрението за много долна провокация с българското - как е възможно да няма обществено обсъждане и художествена комисия, когато поставят подобни чучела???

67

makedonecot

преди 8 години

hahs abe braca Bugari i vie li vlegovte vo ova ludorija so diznilend-skopje 2014 a sega gledam i sofija 2015.....abe svetot se smee so nas be eeeeeej

66

Анонимен

преди 8 години

Ако идеята е да бъде ефектен...а не произведение на изкуството...да го направят да пърди

65

Хм..

преди 8 години

До 73 АнонименНе се забелязва да е широк в ханша, да е тлъст/сланинест/пухкав! Волеви черни та лицето! Рунтави вежди! Мускулести крака! Здрава стъпил на земята! Остър/режещ и жив поглед! .... Мъж с характер, мъж на място! Много добро!

64

Анонимен

преди 8 години

Гледа лошо и е кичозен. Това си е лично моето мнение де. И наистина мястото му не е там.

63

anonimen

преди 8 години

vqrno 4e e ubil bratqta si ama 4ak da e tolkova stra6en kakto na pametnika

62

Анонимен

преди 8 години

Ако беше изработен от "световно известният" /обществена тайна било!/ скулптор Веждичката нямаше да рИвете? Пък можеше след време и в "Кв.500" да го сложат.

61

Анонимен

преди 8 години

abe neli car samoil e MAKEDONEC BE?

60

слиз

преди 8 години

А вас някой кара ли ви да лъскате боята по-колите до степен да свети бе чалгари. Нека има отблясъци. Този наш Цар е видял с очите си хиляди с избодени такива. Трябва да е така -това е символично,акцент

59

Анонимен

преди 8 години

На мен този паметник не ми харесва, особено на това място. Не се вписва в околното пространство, а и не разбирам защо трябваше да е грамаден. На комплексарщина ми прилича.

58

Анонимен

преди 8 години

Кичозната атракция Самуил със Светещи Очи е голям автогол на България и София! Ще ни се смеят и скопяните! Незабавно да се отложи откриването и паметникът напълно да се преработи от вида му на циркаджийско средновековно плашило до нормалните хуманистични измерения на великия български владетел и мъченик!

57

Анонимен

преди 8 години

Може ли да науча защо столицата на България се сдобива с паметник на един от двамата владетели виновни за гибелта на първото царство? Къде аджеба е паметника на основателя на държавата? Къде са паметниците на великите владетели? Тези укрепили и развили държавата? Или трябва да си го мерим задължително с макетата на тема кой е по-***?

56

Анонимен

преди 8 години

Колкото повече гледам галерията, толкова повече статуята ми замязва на една бутафория. Същата характеристика имат образите на онези "герои" по въртележките в лунапарка или в цирка! В общината харчат маса пари за всякакви глупости, а не са в състояние да менажират един проект на няма и 50м от собственото си седалище! Ако утре побият това "чудо" редно е ресорният кмет да си депозира оставката!

55

Анонимен

преди 8 години

Подкрепям инициативата за спиране, откриването на паметника на цар Самуил !!!

54

Анонимен

преди 8 години

Паметникът на победилата мутро-чалга трябва да бъде открит! Умните и красивите да са мислили по-рано. Утре Вождът и аватарът му ще открият Паметника на Победата! Да живей!

53

Анонимен

преди 8 години

Ако общината толкова държи да постави този паметник НЯКЪДЕ, нека това да бъде пред HYPER VIP входа (има такъв!) на Син Сити. Вместо светещи очи може да му се сложат камери с image recognition software, които да изпълняват функцията на фейс контрол - в дискотеката да не се допускат лица с повече от два пръста чело.