143

Анонимен

преди 9 години

закашмер

142

наблюдател

преди 9 години

От целият цирк извода е, че БНБ фалира умишлено КТБ за да може определени лица да сложат ръка на обезпеченията по кредитите, които ще придобият на безценица. Тоя цирк е игран през 96 г. Казано просто - Цв. В. с подставени фирми е лапнал готини проекти. Сага му взимат банката, кредитните линии по проектите свършват, естествено тези фирми фалират, а синдиците и квесторите разпродават за по левче активите - т.е. незавършените проекти, които се довършват от наши фирми и се прибират парите.

141

Анонимен

преди 9 години

Даааа, много ме кефи как в България като се случи нещо непредвидено започват да се променят закони. Че нали до преди един месец 100 000 евро бяха гарантирани от държавата. Случи се инцидентът с КТБ и шепа известни личности пропищяха, че имат повече от 100 000 евро в тази банка и сега заради тях ще се правят нови поправки със стара дата. Смях, братя, смях! Всички помним поправките на закона специално заради Лучано, Ванко 1, Пеевски. А сега ще си имаме и поправка "Рашидов".

140

www

преди 9 години

До любопитенТочно това е любопитното! За да знаем кой за какво и против какво ще работи през следващите дни, месеци и т.н.Предполагам, че писанията ми оставят малко погрешно впечатление, че имам нещо против две-три конкретни лица (Рашидов, Иванова, Кеца...). Не е така. Всеки, който е частен вложител, взел е самостоятелно решение да вложи парите си там, трябва да носи лична отговорност. Просто визирам конкретни имена, защото те публично ореваха орталъка по личните си проблеми.

139

www

преди 9 години

До Анонимен 178Съгласен съм напълно, но не бива да остава встрани вината и на трима премиери, които масирано наливаха общи пари в тази банка, държавни пари, общински пари.Вчера-завчера бившият министър прирева с анонимен сигнал до прокуратурата и разигра цирка, днес сутринта титулярът му вече се готви да ходи при президента с антипроект. Утре ще се обърне пак. Той се обръща на 180 градуса често. Затова, най-сигурното - И ТОЙ В ЗАТВОРА! Аз вина за неговите престъпления по служба нямам!!!

138

любопитен

преди 9 години

Ще бъдат ли така любезни Искров и компания да обяви официално колко е сумата по гарантирани влогове и колко е по негарантираните, като няма да е зле да посочи колко са сметките на държавата и държ. предприятия и на общините, които по закон не попадат сред гарантираните, както и към кои фирми и физ. лица са влоговете над 100 хил. евро.Тогава ще може справедливо да се прецени.

137

BUL

преди 9 години

Деврет милиона Българи искат Цветан Василев в затвора за 20 години !!!!!!!!!!

Не съм банков специалист, но би могло да се намери и друго решение. Да се изплатят в пълен размер депозитите с държавни средства, след като вече са били прехвърлени в Креди Агрикол. Но парите, които държавата влага, да бъдат изплатени от ежегодната печалба на банката. С две думи, банката да работи без печалба в продължение на няколко години, както и без годишни бонуси на управителите. А след продажбата на банката, дългът да се доплати от новите собственици. Така държавните пари ще се върнат.

135

Анонимен

преди 9 години

До асд 168Да, бе , да. само Америка е виновна за крадливия ПЕЕВСКИ, той като не можа да оглави ДАНС и да дерибейства в България, реши да си отмъсти, като я прецака ! А вие ми дрънкайте за Америка !

134

Анонимен

преди 9 години

Има си закон - той казва ясно до 100 000 евро. БНБ с тази промяна искат данъкоплатеца да плати на милионери, за да може случая да се размине сравнително безболезнено и да не се разбере, че вината е изцяло тяхна. Те бяха некадърниците, които проспаха (или нарочно не виждаха) какво се очертаваше да се случи. Вложителите са отговорни за парите си, те инвестираха в корумпираната банка за по-високи лихви, и сега нека си понесат отговорноста т.е. загубата както си понасяха печалбата.

133

Анонимен

преди 9 години

Тука няма БСП- няма СДс - банката е източвана още от 2011 г.Обаче Искров, Цацаров и Йовчев за са затвора.Кщъде спи Данс? Къде спи БНБ? къде спи Банков Надзор? Защо прокуратурата всява паника?

132

dodger

преди 9 години

И какво сега - вложителите ли са виновни или крадците?

131

Анонимен

преди 9 години

ако сдега ние обикновените хора покрие разходи за 1,5 миларад на хората които са над главница от сто хиляди евро, това значи че само след година дев и друга банка ще поисак да фалира по същата схема - и пак ние ще плащаме.

130

Анонимен

преди 9 години

откъде накъде ще се СПАСЯВАТ ВСИЧКИ кредити. Значи аз знам че се спасяват до 100 000 евро. Инвестирам 99 999 евро, съседът ми инестира 1 милион. Банката фалира. Аз трябва с мои пари да погаосявам това че той се е полакомили по лохвите и е поел по-голяма риск от мен? откъде накъде. тогава и аз бих искал да съм вложил един милино - нека другите спасяват моя един милон.

129

анонимен

преди 9 години

Вежди Рашидов например дели ли с мен високите ренти, та да деля сега с него загубите му?Вложителите си носят риска, когата полечават е добре за тях с никой не делят, когато губят всички ние да плащаме НЕ Е ЧАСТНО, НЕ Е СПРАВЕДЛИВО.

128

www

преди 9 години

До асдАко някой е акционер в източена банка, значи той е източил парите. Акционерът губи, ако загуби собствен капитал, а не чужд - на вложители, на чужди фирми, публични финанси на друга държава и т.н.Цветан Василев не загуби от катастрофата в тази банка - СПЕЧЕЛИ. Сега въпросът е как ще процедираме с публичните финанси и обратно - дали хора като Вежди Рашидов, Лили Иванова, Васил Найденов ще получат предвидените по закон 100 000 или ще се възстановят всичките им милиони С НАШИ ПАРИ И ТРУД!!

127

муняс

преди 9 години

До Василевок, затова трябва да има полиция, прокуратура, съдилища. хората си получават стоте ка, за останалите след като приключи всичко. какво значи Агент Доналд Кук!ЦРУ!!! между другото?

126

www

преди 9 години

... защото... разбирате ли какво се получава в крайна сметка?Вежди Рашидов е министър в управление, което набутва огромни публични средства в де-факто финансова пирамида години наред. Срещу това те, Цветан Василев и компания, му дават висока лихва по личните му сметки и така кръгът се затваря. Банката работи на загуба (или откровено се краде и това се знае), но продължава да функционира, като през това време Вежди Рашидов може да получи ненормално висок дивидент. => Всички са наядени и доволн

125

www

преди 9 години

Да, с държавните пари има проблем. С парите на болници, детски градини и т.н.Нека само за тях, а не за фирми и части лица да има пълно възстановяване, но едва след като виновните лица бъдат осъдени окончателно на последна инстанция поне на 20-30 години лишаване от свобода. Лицата са много, изброявам само част от тях: Сергей Станишев, Бойко Борисов, Пламен Орешарски, Цветан Цветанов, Цветлин Йовчев, Искров и компания, едва тогава Цветан Василев и компания и т.н.

124

муняс

преди 9 години

До Василеввасилев, какво е твоето предложение са разрешаване на проблема?