114

допълнение към 162

преди 10 години

и понеже съм планинар и съм бил в този район ще споделя за тези които не знаят - човек да се загуби точно в този район е меко казано абсурдно, защото :- участъка между хижа Рай, райското пръскало и връх Ботев е с видимост почти 100% - НЯМА НИКАКВА ГОРА ТАМ, върви се по било и по скали.- хижа Рай е много голяма, много лесно разпознаваема и видима сграда, дори от разстояние- връх Ботев е с голяма и много висока станция, което го прави също много лесно видим и разпознаваем- маркировка има !

113

до 165

преди 10 години

Айде сега като си живяла в Канада ни обясни как половин милион *** могат да се накарат поне едно нещо да си платят ?

112

Непозната

преди 10 години

До Митака 161Така е, ОК, но разходите за лекомислието навсякъде по света се поемат от този, който го е проявил, ако е пълнолетен, ако не е - от неговите родители. Иначе лекомислието ще продължи, а ние ще продължим всички да плащаме за него. Твоята псевдо-толерантност е пагубна и разрушителна за българското общество. Когато постигнем културата на мислене в България, която е налице в цивилизованите страни, тогава ще има ред и висок стандарт в нашата страна и ще бъде приятно да се живее в нея.

111

Непозната

преди 10 години

Ами не ако се наложи, а направо да ги задължат да възстановят тези пари. В България хората нямат пари за храна и лекарства, а някакви безотговорни пикльовци и техните още по-безотговорни родители ще допуснат да ходят в планината, без да си платят застраховката, която, забележете, е 40 лв. на година. И в Канада, в която съм живяла и във всяка друга цивилизована страна, тези, които са предизвикали този огромен необоснован разход, ще бъдат задължени да го поемат с лични средства.

110

Анонимен

преди 10 години

"Майката на един от изгубените в Джендема: Извинете, но няма да платим! "Ето това е българака. Нагъл индивид със селски произход който възприема държавата като СОФРАна която всеки сяда хапва изаминава без да плаща.***.P.S. Данъци ли?? За да лапат такива брънтии като тая?! Аааааа, НЕеее!

109

Анонимен

преди 10 години

няколко неща :1во - как така уж не са имали намерение да се качват в планината, уж са смятали да ходят до Райското пръскало което е на почти 1600м. надморска височина, това не е ли планина ?2ро - на 15 минути е хижа Рай, как така не са видели голямата сграда ?3ро - единствената им запалка се намокрила - без коментар4то - водата от водопада била хранителна и затова отцелели 3 дни без храна - без коментарзаключение - щеше да е тъжно ако не беше смешно, а че някой лъже в цялата история е ясно

108

Митака

преди 10 години

Не знам дали хора пишат тука или какво. Подходили момчетата лекомислено - окей, но кой не е правил поне едно лекомислено нещо като е бил на 20 години ? Всеки е правил по нещо. Браво, че са живи и здрави. Спасителите евала за труда. Да се говорят глупости за това, че родителите разходи трябва да плащат е лудост и глупост. Значи половин милион *** и 10 хиляди бежанци храним и лекуваме безплатно. Но когато на 3 двайсетгодишни българчета трябва да се помогне - да плащали. ХОРА ЛИ СТЕ ?

107

#

преди 10 години

До nikiТрима души на тази възраст, с телефони, на които им свършва батерията за 24ч. - шансът е поне един да е бил със смартфон, на тях батерията им отива за толкова време. Естествено не може да сме напълно сигурни.

106

дамн

преди 10 години

Чудесна декларация, Тина /157/, трябват ти още 5-6 000 000 съмишленици и .... готово. Успех, а до тогава: планински застраховки, родителска отговорност, ОБЩЕСТВЕНА отговорност. Дано вникнеш в написаното...

105

ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО

преди 10 години

ПОКАЙ СЕ!

104

Tina

преди 10 години

До дамнСлед като И аз съм държавата, официално казвам: Не искам родителите да връщат парите, които като данъкоплатец съм дала за спасителната акция.И като И аз съм държавата, също така казвам: Искам да се спрат парите от моите данъци за паразитизъм на *** етнос и за нелегалните ислямисти на Алгафари.Да видим сега, след като И аз съм държавата, дали ще стане точно така...

103

niki

преди 10 години

Най-малкото ако имаха телефони с гпс можеха да издиктурав координатите на 112 от гугъл мапс. Дали са нямали такъв телефон или акълът им .......

102

nas

преди 10 години

Чудни хора сме ние българите, завистта ни е на такова ниво че нямам думи- да момчетата явно са подходили лапешки, явно не са дорасли до там да мислят повече за действията които предприемта, НО всеки един от нас или нашите деца не е застрахован от това. О тази завист за мен че видиш ли държавата била платила за тях 50 бона а за мен не е колко ме боли. Ами драги граждани затва плащаме дабъци от мизерните си заплати също. Няма страна в която някой да ти обърне гръб в такава ситуация-бъдете хора.

101

#

преди 10 години

В смисъл, решили да отидат с колата до сами Райското пръскало ли? Направо да слязат пред водопада? Хубаво, че се намериха децата, обаче от тия обяснения, които дават участниците в историята и родителите им от вчера насам, оставам с впечатление, че дори не са цъкнали да видят в Гугъл накъде са тръгнали.

100

дамн

преди 10 години

милата ми Тина /150/, че държавата, това си И ти! Успя в 6 изречения да убориш самата себе си. Уникално!!!

99

Fan

преди 10 години

Ако се наложело щяла да плати...неблагодарници мръсни - и родителите и т.нар деца-младежи... Една благодарствена дума не казаха на хората, които ги търсеха дни наред...

98

k3k

преди 10 години

Ненормални и болни хора има навсякъде, но в нашата държава явно са мнозинство. Поне ако се съди по коментиращите тук и изводите, които извеждат в коментарите си. А те са:1.Всеки, който се загуби в планината, морето или другаде следва да възстанови разходите по направените действие по спасяването му.2. Солидарност, човечност и състрадание се забранява с наредба.3. Направо закриваме спасителните служби и екипи. Дано сте толкова категорични и ако става дума за вашите деца и роднини.

97

Анонимен

преди 10 години

Какви са тези глупости "не са мислили да се качват в планината, а само до Райското пръскало"!? Къде според тях се намира то, в полето ли? Три часа катерене и то от "Паниците" изобщо не е планина, или те може би за планина имат само Хималаи. Много прости и невежи хора има в нашата страна.... ужас

96

Tina

преди 10 години

Слава Богу, че децата са живи и здрави!Искам само да кажа на майката:Не се тревожете за парите, г-жо. Нищо няма да връщате. Държавата е длъжна да се грижи за народа си и да хвърля всички усилия и средства за това. Не обръщайте внимание на хора, които предадоха българското си на площада през 89-а год. За тях отдавна българските деца не са деца, а "говедца" и всички държавни пари трябва да се дават на *** и нелегални...Дано и момчетата да виждат разликата!

95

мунчо

преди 10 години

КАКВИТО ТУРИСТИТЕ --ТАКИВА И СПАСИТЕЛИТЕ......УРА.А.А.А.А.А.