84

П.Петров

преди 10 години

До Див аграр 115. Имам късмета, опита, квалификацията, знанията да поразбиравам от тематиката електроника и компютри. Лепенето на стикер и смяната на началното лого не е производство, Съгласен съм, че всеки, който се мъчи да разработи продукт, да го произведе и да го направи продаваем заслужава подкрепа, но конкретния случай не е такъв!Разработването на операционна система струва милиарди. Дори Google използват Linux ядро, а Apple Free-BSD, които надграждат, но случая пак не е такъв. Случаят е трагикомичен!

83

Анонимен

преди 10 години

На сайта е описано, че лаптопите ще могат да работят освен с Windows 8 и "Правец ОС" също и с Android, Chrome OS, Solaris и Windows 7------------------Толкова ли са велики производителите, че не са чували за Linux!?!С тази операционна система цената трябва да падне поне с 400 лв.Но не, те ще ни набутват Windows 8

82

123

преди 10 години

Дано се развие тази идея, че само с туризъм, земеделие и услуги ще стоим вечно в периферията на Европа, с наведена глава под сфъсения поглед на разни братушки, френдове и аркадаши...

81

МОЙ

преди 10 години

Ако знаеше БАЙ ТОШО, че " ТИКВИ" като тия дето ни управляваха 24 години ще докарат държавата до тук, щеше да направи на тези които "смениха боята" същото както навремето стори КАН БОРИС I - " ... и целият му род".

80

ХА,ХАА АМИ ,ДА...

преди 10 години

НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ТОШИБА ИЛИ ХЮЛЕТ ПАКАРД......КУПЕТЕ СИ ПРАВЕЦ!!!НЯМА ДА ХАБИТЕ ТОК .....ПРАВЕЦ РАБОТИ НА АНТРАЦИТ.МОЖЕ И НА ДЪРВА.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

79

П.Петров

преди 10 години

До Див аграр 104. Ако искаш да се възхищаваш на някой в България, който прави нещо, то това не е този смехотворен случай, който е закупил търговската марка Правец поради не подновяване от оригиналния собственик и е поръчал няколко кашона от Китай.Българска фирма в електрониката, която заслужава уважение е пловдивската Олимекс ООД. Сами си разработват системите, сами си ги произвеждат. Не са PC-та, девелопмент платформи са(затова и стадото не ги познава) но са на световно ниво.

78

ььь

преди 10 години

Лаптопа е добър за начало.Това което не ми харесва е логото,брандът на ПРАВЕЦ,много е безлично, незапомнящо се .Също е по- добре да са без ОС така могат да свалят още от цената.Лично аз бих подкрепил бг.842 производител.

77

Черен Петър

преди 10 години

Еееех, и бай Тошо ако може да се завърне да види какви ги вършат новите комунисти и социалисти...В миналия век в Правец се правиха компютри и електронни часовници. Всички гледаха със зяпнали уста що е това. И ги изнасяхме за Съветския съюз. На 20 вагона с домати имаше и един с Правец 8С.Сега нито полупроводници, нито цели проводници, нито домати...

76

Степ бай Степов

преди 10 години

Ай таз година полулапове, догодина цели компоти...

75

Анонимен

преди 10 години

Добре де, кое му е правешкото на тоя лаптоп, след като най-важните неща са чужди, а не собствено производство.

74

Анонимен

преди 10 години

Еххххх..... комунизъм! Аре и целите проводници ги чакаме!Може да изровят и кокаляците на правешкия *** - да го курдисат, като мумията премиер! Пръв негов заместник - царчето симо - мадридския крадец...Еххх, живот ли бе....Опс... забравих и,че крекиковци ще го връщат от мъртвите - да им лее *** за тиквите им!

73

Тато

преди 10 години

Това е една добра новина.Все пак има нещо живо в БГ икономиката след хунския 25годишен грабеж.

72

Иво

преди 10 години

Ей това на # 96 Гер е рационално поведение, проверяваш, харесва ти ..не ти харесва, купуваш, не купуваш. А останалите хвърляйте слафетки и в един глас, като истински патриоти: " У-У-У-У-У-У-У-У. Българи, юнаци" д..е...ба.

71

Анонимен

преди 10 години

До Див аграр 91. Заради една лепенка ли ? При положение, че можеш да вземеш бренд с международна гаранция 2-3 години на по-ниска цена?!Основен критерии на държавата при подобни поръчки би трябвало да е оторизиран сервиз във всеки областен град и то сервиз, а не офис за спедиция на кашони. В момента тенденцията е дори сервизите да се изнасят навън, в Унгария и Румъния, поради липса на квалифицирани кадри, бюрократични, административни спънки и тотално беззаконие. Ще ми говорите за производство.

70

Гер

преди 10 години

хах... без спецификации, няма да взема тази смешка... ще видя-първо какво му е шасито , какво са сложили в него и чак тогава ще го сравня с моделите на пазара... Чак тогава може и да се вземе, но честно казано ме съмнява да отговаря добре на критериите. Това според мен е някакъв мокър сън на някаква чичка, отколкото сериозна технологична разработка.

69

Анонимен

преди 10 години

Язък, купих преди два месеца Тошиба и се минах?!!!

68

Анонимен

преди 10 години

Айде Леноводето бяха за 1300 сега са 900 ииии сега за 500:).че си купя 2:Д.

67

една такава

преди 10 години

:( ако някой напише и качествен аутокорект за Андроид грешка няма да имаИсках да кажа злобите имат леново на склад и сега се чудят какво да го правят

66

П.Петров

преди 10 години

Не е важно кое къде е направено, по-важното е къде и кой го е разработил и какви качествени критерии е поставил. Споменатият беърбон нито е проектиран в България, нито е произведен (слагането на памет, процесор и диск не ги броя за производство). Apple в интерес на истината сами си разработват нещата, както и Nokia ( лека и пръст),както и повечето неща във високия клас на останалите големи брендове. Ширпотребата се проектира в Тайван и се произвежда в Китай,при различни качествени критерии. Това е положението

65

Анонимен

преди 10 години

Благодарение на Китай технологиите не са лукс.