376

Анонимен

преди 10 години

за тия заплати и това им е много , да ги пробват тия предложения в Германия , там веднага ще ги освидетелстват за луди.случили на народ , ние не сме случили на синдикате , каквито в всички европейски страни , веднага вдигат стачки , а не като комунистическаа КНСБ и Тренчев , при който последната стачка , която е организирал е преди 15 години

375

Анонимен

преди 10 години

аре ве лъвове! Станете и вие работодатели, па Обърнете тренда в отношенията между наемен труд и предприемач! Айде! Станете печени и готини работодатели, па раздавайте по 2-3000 евро заплати! Моля! И аз ще дойда да ви бачкам тогава, а не вие за мене - както сега!

374

Чичо Сам

преди 10 години

Работил съм с българи на два континента. В България "работодател" и "фабрикант" са мръсни думи. Направих цех тук - в България. Година и половина бюрокрация и разрешителни... 15% от стойността на вложението ми - държавни и общински такси. Работниците - всеки иска да е началник. пълна некадърност, липса на дисциплина, титанични очаквания, подливане на вода един на друг. Ако искам да изгоня някой - трудови инспекции без край...все едно аз съм му длъжен, че му плащам... Просташка държава...

373

400

преди 10 години

тук масово се забелязва доминантната бг черта (из коментите) - СЕ НЕКОЙ ДРУГ Е ВИНОВЕН на чалга племето, дето не се къпе и Умре за дребна далаверка :) А за простотията и мързела вече стана на дума.

372

nemo

преди 10 години

До до nemoсъгласен съм напълно със всичко, там има истински синдикати, тук са назначени. затова мисля, че трябва да се протестира и правата на работниците да се отстояват от самите работници, солидарно. ако стачкуват лекари, всички да ги подкрепим, учители- също, шивачки, работници в цехове, предприятия. стига се делихме. само ни насъскват едни други. когато беше учителската стачка, почнаха едни интриги, имали ваканции, не работели много, имали привилегии и народа се отдръпна. всеки път е така

371

българин

преди 10 години

Преди години имах хладилник "Минск".Работи 2 години и се повреди.След два ремонта го продадох.След това разбрах,че пак се е повредил.След около година разбрах,че в Беларус средната заплата била била колкото в България!Същата марка преди 30 години беше супер и до днес има работещи хладилници оттогава.Погледнете как се отнасят чуждите фирми у нас към работника и се учете от тях.Работникът трябва да се стимулира,а не да се унижава,и гази.За съжаление манталитетът на нашите бизнесмени е такъв!

370

хахахаа

преди 10 години

ти да не си паднал от небето бе умник:))))аре у лево:)

369

София

преди 10 години

Този Божидар Данев цял живот само якъл дава. И през соца и сега. Трябва да отива към 80-те вече. Няма ли кой да го замести на тази тецка работа или държи здраво човека и не пуска.

368

400

преди 10 години

...пффф, пропуснах да дообясня - 'ниско гръбно зачатие', и същият проход е манипулиран от акушерката по време на раждането :))))

367

до 410

преди 10 години

и твоЙта мама също хехехехеее.явно си много тъпо ***:)))да нямаш комшийска жилка нещо?

366

до немо

преди 10 години

немо,за тази работа си има синдикати,но не като българските.нашите са назначени от "бизнеса".в чужбина си плащаш членския внос,но ако фирмата ти наруши правата или те уволни неправомерно,синдиката ти поема разходите до изясняване на проблема чрез съд или договорка с фирмата.

365

от 400

преди 10 години

402, ти би бил прав, ако тая пропорция е 50/50, но понеже *** те е придобила след гръбно зачатие, следователно пропорцията е 0,00001/99,99999 и ти си в категорията на плюещите (както съм отбелязъл). Ликуй народе! Няма нищо по-постоянно от съчетанието бг простотия и мързел!

364

Анонимен

преди 10 години

Ако се появи някой способен и кадърен човек да прваи сериозен бизнес ама не е от НАШИТЕ ХОРА никой от мутрите олигарсите агенти и ченгета няма да го остави сте го унищожат ако трябва и физически

363

Демократ

преди 10 години

Само че е доносник от 79г до 1990г Данев има повече стаж към политбюро на КПСС от колкото да разбира от бизнес.Такива хора са с закърняло мислене и беше редно да са в Сибир не да са някакви назначени шефове.ОЩЕ ЛИ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТАКИВА ДА НИ ПИЯ КРЪВЧИЦАТА!

362

nemo

преди 10 години

срещу тези пишман работодатели и бизнесмени трябва да се протестира, не само срещу изедниците в парламента. не може човек да работи, да има да плаща сметки , а тези престъпници да бавят заплатите на работниците с месеци. неплащането на заплати се равнява на убийство. докато работниците не се солидаризират, ще ни мачкат, делят и експлоатират. като не иска да плаща заплати и българите са толкова мързеливи и неквалифицирани да си работят със семействата бе, да си наеме роднините.

361

българин

преди 10 години

Причината за ниската производителност в България е точно заради това,че собственикът вместо да купи нови машини и да мисли как да увеличи производството той влага печалбата в луксозни коли,недвижими имоти,яхти , а към работника култовата реплика е "ако ти харесва,ако ли не -вън".И така имаме нискотехнологично и енергоемко ,така да се каже гаражно производство.Както и недоволни работници-немотивирани да работят.Затова сме неконкурентноспособни на външните пазари.

360

до 403

преди 10 години

евала.няма как по точно да се каже.

359

Анонимен

преди 10 години

Абе те големите бизнесмени у нас са назначени никой не оставя способните и креативни хора да пробият в тази олигархична държава на номенклатурния капитализъм

358

до 400

преди 10 години

в голяма грешка си агент.българите сме хора на крайностите.В България има уникално умни хора,но и ужасно ***.ако не си го разбрал значи си от вторите.

357

Анонимен

преди 10 години

българина е генетично мързелив. Но за сметка на това природно ***! И въпреки това знае всичко и е лидер в плюенето по останалите дето не работят или са ***. За добро или за зло, тази картина няма да се промени поне докато слънцето стане червен гигант (според учените - след около 1,5 млрд.год).