30

Гошо...Тъпото

преди 10 години

От Кривунделово,никой не заминава за работа в ЕС.На времето,заминали едни...нашенци на гурбет и се качили на Титаник,а той взел че...потънал и това се...помни.Кой знае какви...титаници шетат по Европата и чакат невинните хорица,да се...качат.

29

винету

преди 10 години

След 80 г. "Желязната завеса" падна.

28

Анонимен

преди 10 години

От днес реално сме пълноправни членове на ЕС. За първи път. Аз съм работил в чужбина пет години, от които една в Англия. Помнете от мен две неща. Първо, където и да отидете да работите, работете с мисълта, че след вас при същия работодател може да дойде да работи друг българин, не мацайте пътеките по които вървите. Второ, преценяйте си силите, не се изсилвайте и не намаляйте почивките си заради повече паундове.А и още нещо се сетих, когато застраховаш кола в Англия за повече шофьори е по евтино

27

до дедо Ташунко

преди 10 години

напълно си прав дедо ....с изключение на годините ....на запад гледат да вършиш добре работата и не ги интересува на колко си години ...от опит ти го казвам ....супер млад да си ,кат си некадърен въобще не се церемонят да ти покажат вратата !!!

26

иван

преди 10 години

каквото посееш това ,ще пожънеш.честито на бизнеса в българия .вече има ме алтернатива .не знам ,кой би им работил при положение ,че ромите първи ,ще духнат.няма да стане веднага но ще има голямо изнасяне на кадри в първите 2 години .не може да работиш за 250 евро в бг и да те експуатират все едно взимаш не знам си колко голяма заплата ,накрая на месеца да не ти ги дадат или да ти ги отрежат на половина и ти да стойш . учете език хора това е последната бариера пред работата ,която искате

25

дедо Ташунко

преди 10 години

Има няколко задължителни условия, нашенец да намери работа в ЕО. Възраст - под 40 г, знаене на чужд език, добра квалификация, трудолюбие, издръжливост, честност и почтеност. Освен това и доза късмет! Пожелавам една успешно и мирна Нова Година на всички читатели и нека всеки от нас да постига мечтите си! Господ да ни помага на нас и България!!!

24

Електротехник

преди 10 години

Работя в Германия от 6 г. Досега голям проблем ми беше тази забрана ...от днес вече ще си сключвам нормални трудови договори , че тия гевербета не са хич за предпочитане !!!

23

Анонимен

преди 10 години

От нашият вход в Бъкстон заминават 5 семейства това са средно 20 души,ако сметнем цяла София,Варна и Пловдив всеки може да направи сметка колко заминават

22

Анонимен 1

преди 10 години

Aйде народе, юруш към Обетованата земя, там ви чака вечно щастие:)))

21

Монархист

преди 10 години

Близките месеци ще са интересни за следене на пазара на труда, както в България, така и в ЕС. Естествено, не можем да очакваме някой неграмотен ***, който не знае колко е 2+2 да работи като софтуерен инжинер за 50 000 паунда годишна заплата.

20

Roki

преди 10 години

BG e zagubena kauza

19

катя

преди 10 години

От днес може свободно да се пазариш за аргатин на богатите западняци. От днес българите ще се топим не с дни а с часове.

18

marantz

преди 10 години

Бантустанските "бизнесмени" дупе да им е яко!Най-ниската средна заплата не само в ЕС,но и на Балканите е в България!Освен това имат безумни изисквания на фона на мега мизерните заплатки,които предлагат!Затова у лево!

17

Анонимен

преди 10 години

Тия европейци пак вдигат пушилка напразно. 90% от българите вече разбраха, как се изкарват пари в Европа.....ще излязат към 5000 българи, ще побачкат като роби и ще се върнат като *** в България и ще си седнат на задниците.

16

до 17

преди 10 години

Нашите мутробизнесмени ни хареватхсамо като сме неми/без език/ и глухи и слепи/да не ги питаме откъде са им милиончетата/Вече амнистираха първите /кървавите/ години на прехода, когато ''се наливаха основите'' на българския бизнес.

15

Do#14

преди 10 години

До #14 ,Британцитe глeдат на българитe като на роби ,защото нашитe политици са продажни ***,бeз грам национално достоинство .На ли жалкитe ни политици,привличат инвиститори с приказкитe ,чe булгаритe са eвтина работна рука.Е затова нe само англичанитe ,ми цeлия сват ни сe подиграва.,защо никои нeсмee да сe подиграва,сус сърбитe,защото са националисти и патриоти нe *** като българитe ! Такачe за това отношeниe смe си виновни eдинствeно само ниe !!!

14

Анонимен

преди 10 години

В България няма офиси на МОТ,за разлика от Турция,Албания и Македония.Едно обяснение, че сме ''евтина'' работна ръка.Лекар-300 евро месечва заплата,Чистачка в Испания -500 евро месечна заплата.Ит.н.

13

Анонимен

преди 10 години

Това е добра новина за хора които знаят език. Просто невиждам кой работодател ще вземе някой без език.

12

попа

преди 10 години

Хора, не се залъгвайте - както в ЕС, така и в САЩ, въпреки че си българин, вече сума ти години ако имаш диплома и минеш разните му приравнителни курсове можеш да бачкаш нормална доходоносна работа - стига да си легално пребиваващ де, т.е. не беднячето от Тъпчилещово, останало в Щатите нелегално след студентската бригада,или свако заминал при бако да чисти ресторанти,щото дипломата му за средно е 3.00. Лошото е,че все повече кадърни хора заминават и тука остава...знаете кое. Това ми е жално.

11

Бай Иван

преди 10 години

умните хора изчезват към САЩ. Будалите към ЕС.