221

българин

преди 10 години

Не знам, кое е по страшно - изнесените данни за ужасяващото политическо и морално невежество на младите българи или коментарите по-долу в защита на "комунизма", "социализма" и т.н. ПРИ ТАКОВА СКУДОУМИЕ, ЛИПСА НА ВСЯКАКВИ ЦЕННОСТИ И НЕСПОСОБНОСТ ЗА МИСЛЕНЕ, най-добре този "народ" да се върне в "комунизЪма","социализЪма" и т.н.Впрочем, точно това сега правят МНОГО УСПЕШНО другарите Станишев, Местан, Сидеров и Орешарски. РЕЗУЛТАТИТЕ, *** БЪЛГАРСКИ ***, ПРЕДСТОЯТ.Честито!Скоро ще *** на стада!

220

Анонимен

преди 10 години

болни болшевици и шизофреници пишат по форума

219

до 264

преди 10 години

Ами в тия времена нямаше наистина плазмени тв и таблети.Сега вярно ядем банани и ни правят на маймуни.

218

Анонимен

преди 10 години

Ако в зората на прехода,някой беше казал на народа,че се стремим да постигнем демокрация в този й ВИД и ЛИЦЕ и цената,която ВСИЧКИ ще платим-още тогава на площадите жив,новоизлюпен демократ нямаше да остане! Какво спечелихме до сега?Спечелихме единствено правото на СВОБОДНО ПЛЮЕНЕ по форуми,БЕЗРАБОТИЦА,ОГРОМЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ!! Какво загубихме?? Загубихме НАРОДНАТА СИ БАНКА,БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ,БЪЛГАРСКАТА НАУКА,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА СВЕТОВНО НИВО,СЕЛСКОТО СИ СТОПАНСТВО,въобще ЗАГУБИХМЕ СЕ КАТО НАРОД!!

217

Анонимен

преди 10 години

...да бе имаше работа, имаше пари щото нямаше за какво да се харчат. Кола почакай 10 години за ладичка, телевизор? VEF? банани-само през зимата на километрична опашка...ами как няма да я с 200лв на месец. Да не говорим, че е изключено дори да имаш идея за собствен бизнес, а ако измрънкаш, че не си доволен ще имаш и безплатна почивка на остров Бали, пардон Белене. Абе я си....!

216

Анонимен

преди 10 години

Просто у нас никога не е имало такъв. А всеки човек иска да живее и работи спокойно, да създаде семейство и да отгледа децата си спокойно.Така беше тогава, а мисля че това го иска всеки по света. Много важно ,че мога да кажа ,че Боко е бандит, а Плевньо недоразумение, те си направиха милионите, а за нас оставиха "свободата на словото".

215

Пенсионер

преди 10 години

"Младите не знаят какво е комунизъм, но искат бай Тошо"Макар ,че и ние не знаем какво е комунизъм защото такъв нямаше,но като гледаме днешното "безвремие" и "безродие" си мислим дали не е по-добре да върнем "онези години".

214

varg

преди 10 години

Напротив много от младите хора знаят какво е комунизъм,защото са живяли по това време.Родените след 85 година са все още малък процент.Младите предпочитат да не работят,а да уреждат живота си с далавери и крадене да продават лековерните си приятелки като *** в чужбина или да продават наркотици вместо да блъскат в някои завод за 350 лева цял живот.Затова демокрацията е изключително вредна.

213

Ивана

преди 10 години

Неэабравими времена, эа които винаги ще си спомням с най-добри чувства!!! Носталгично старо минало!!! След прехода, 1989 г. нещата иэляэоха във всяко едно нещо иэвън контрол!!!

212

Koмсомолеца

преди 10 години

Имаше ред ,помня как едно *** в квартала една седмица ходеше с надута глава ,за това ,че открадна три гълъба на съседа .Кварталния полицай му направи главата мека ,нищо че беше на дванадесет години.После не помня да е крало друго нещо .Работа имаше за всички ,даже внасяхме работна ръка от Виетнам,и др.И не е вярно че сме били бедни .Баща ми ,обикновен шлосер и майка ми чистачка за 5 г. построиха къща на два етажа .Жена ми и аз сме инженери и 9 г.ремонтираме стара къща на един етаж без лукс

211

Свободата Санчо

преди 10 години

Това което баща ми построи с "малката" заплата и заем с 3% лихва ми го взе банката на мутрите с непосилна лихва и закон защитаващ само банката.Спестяванията ми от така наречен беден комунизъм пък се стопиха 97г.

210

Трудка

преди 10 години

Комунизъм никога не е имало.

209

Анонимен

преди 10 години

Търсете го,ама го няма вече! Тогава имахме държава в истинският смисъл,сега е някаква диващина и примитивизъм.

208

12

преди 10 години

Комунизмът е утопия. Нашият тоталитаризъм беше необходим, защото ние не разбираме демокрацията. Приемаме я като слободия. Преди имаше ред по улиците, респект от полицията, работа за всички и празници, които всички празнувахме с открити сърца, макар някои да казват сега, че са ги насилвали да ходят по манифестации. Е сега ходят всеки ден , но не виждам интусиазъм и искра в очите, а озлобени физиономии. Кому е нужна такава демокрация?

207

дядо

преди 10 години

медиите са велики манипулатории служат само на на богатитенормално е с такова измито канче днешната младеж да си мислят че живеят в демокрациякакто и аз често съм казвал - първото необходимо условие за да си свободен е да не си беден и гладен - а то тотално липсва за минимум 80 % от населението в странататака че дерзайте и си кусайте свободата

206

олигарх

преди 10 години

аз предпочитам комунизма пред отрочето им социализъм

205

Анонимен

преди 10 години

До Въпрос на изборАз съм толкова свободна колкото Вие пишете.Държавата вдигна ръце от всичко-търси ни само за данъци.НЕ МОЖЕ ДА СИ БЕДЕН И СВОБОДЕН.Не може да си беден и здрав.Опитах по принуда-не става.Колкото и да ми се пънеш да ме убеждаваш, то прокудените 2млн.от безработица друго говорят.Че си мамино синче, то работата е ясна.

204

Анонимен

преди 10 години

Прави са, но нали това е целта:- глупав необразован народ лесно се манипулира. Това е целта на великите. При т.н. комунизъм, защото той не е съществувал 90% от населението беше образовано и най-важното имаше способността да мисли. на времето се четеше, сега се гледат порно филми, на времето се ходеше по два пъти в годината на море, сега само отбрани. На времето салама беше истински и струваше 2.50 лв. сега.... Да бай Тошо с дупето на горе го погребаха - целувайте му го....

203

Бръчков

преди 10 години

Младиде слушат какво е било от родителите си , което е нормално , а именно , че пари за учебници не се даваха , както и за зъболекар , за лекар за избор на екип , за операция , направления нямаше или подобен лимит , думата безработица не съществуваше , билетът за гр. транспорт беше 6 стотинки , на почивка ходеха всички за жълти стотинки защото всяко предприятие имаше почивен дом , изнасяхме продукция както земеделска така и промишлена ...а , че беше тоталитаризъм - на кой му дремеше ?!

202

Анонимен

преди 10 години

всичко описано по-горе е вярно, но и...младите не знаят че тогава имаше 8-часов работен ден,стандарти в хранителната промишленост,норма съобразена с физическите възможности на човека.Пет дневна работна седмица.ВСИЧКО СЕ ПРОИЗВЕЖДАШЕ КАЧЕСТВЕНО.Сега сме заринати с долнопробна китайска стока и ядем дупетата на запада.Всичко се разсипа и народа ходи гладен, обезверен от безпаричие и несигурност.Това ни донесе ,,хубавата,, демокрация.Защо не направят анкета при нас 50-60 годишните- не им стиска,нали